Keresés

Részletes keresés

dancimanc Creative Commons License 2017.10.17 0 0 25012

Sziasztok!

Ti hogy szűritek forralás után ill. hidegkomlózás után a pelletet? Nekem eddig nem nagyon vált be egy technika sem, vagy túl zavaros marad, vagy nagyon sok idő..

Lex Icon Creative Commons License 2017.10.16 0 0 25011

Köszönöm az eddigi válaszokat.

A Karamalz, már ha erre gondolsz, akkor az egy kutyulmány és nem sör. Egyszer megkóstoltuk, ízre jó, de nem ezt keresem, hanem rendes sört, amit komló nélkül készítenek el.

Előzmény: saazer (25010)
saazer Creative Commons License 2017.10.16 0 0 25010

kramaltz vagy caramaltz néven szoktak árulni ilyesmit

Előzmény: dr El van Leowe (25008)
tea5 Creative Commons License 2017.10.16 0 0 25009

Megfőztem a stoutot, ezúton is köszönet barbon1 kollégának a roppantásért:)
Elég nagy volt a párolgás, a tervezett 20l helyett kb 16l lett, és 19 B°. Három zacskó élesztőt szórtam rá. Egy napig kotyogott, pár nap elteltével 9B°-on állt. Most egy hét után is ugyanennyi, de legalább nem savanyodott meg. :) Ha 2 hét után sem változik palackozhatom?

Előzmény: tea5 (24971)
dr El van Leowe Creative Commons License 2017.10.14 0 0 25008

Helló, eléggé perifériális igény van az ilyesmire, nagyobbacska főzde nemigen foglalkozik ilyesmivel, hacsaknem egyszeri fricskaként.
Magyarországon Kelemen Ottónak volt egy Zero Hops nevű gerillasöre 2015-ben, és talán pont ugyanakkor a Hopfanatic-os Kiss Tamásnak is.

Német nyelvterületen gruit néven előfordulhat még komló nélkül készült sör.

Előzmény: Lex Icon (25007)
Lex Icon Creative Commons License 2017.10.12 0 0 25007

Sziasztok!

Esetleg bolti sörben tudtok segíteni?

Ha igen, tudja valaki, hogy komló nélküli sör hol kapható?

Illetve egyáltalán milyen márkák vannak ebben a műfajban?

köszönöm előre is.

acerola Creative Commons License 2017.10.09 0 1 25006

Azért nagyobb eséllyel ereszt a vödröd. A szokásos probléma. Kb mimden hónapban előjön. Ne bízz a kotyogóban, hanem mérj.

Előzmény: Dat.Sil (25004)
Steiner VCF Creative Commons License 2017.10.08 0 1 25005

Pont így jártam pár napja, levettem a tetőt, beletettem egy fertőtlenített fokolót a sörbe, mivel nem volt fajsúly sűlyedés ezért újraoltottam friss, rehidratált élesztővel némi tápsóval.

Előzmény: Dat.Sil (25004)
Dat.Sil Creative Commons License 2017.10.07 0 0 25004

Sziasztok!

15liter söröm lett amit 30 literes erjesztő vödörben erjesztek. De 3napja már és a kotyogó meg se mozdult eddig.... Meddig várjak? Mit csináljak, ha egyáltalán nem indul meg? 

bwing Creative Commons License 2017.10.02 0 0 25003

Még egy kis Twoj: főleg a leárazott komlóknál tekintsétek meg az adatlapot is. Nem biztos, hogy akár leárazva megéri a 2014-es komló...

bwing Creative Commons License 2017.10.02 0 0 25002

+ Czirko

Sziasztok. Azért van, hogy nem pörög minden, mert ez amolyan mellék-szívesség-dolog, aminek intézése főleg a munkahelyemen zajlik. A hétvégék nem olyan kötetlenek már, mint mondjuk 10 éve. Elismerem, nem a legkényelmesebb, de megpróbálom a legjobbat.

Ezúton kérem a kedves fórumozókat, akik rendeltek már, hogy nyugodtan küldjék el a tőlem kapott első, tájékoztató levelet az érdeklődőnek. Nekem és neki is segítség lenne.

Előzmény: alonso888 (24998)
Miskotusz007 Creative Commons License 2017.10.01 0 0 25001

Sziasztok!

Múlt héten vettem 3,78 l -es Star Sant nagykerből még lezárt, adnék el belőle mivel ez a mennyiség több életre elég.  Déli pályaudvar környékén esti órákban tudnám adni, akit érdekel írjon.

Üdv, Miskotusz

-Toti- Creative Commons License 2017.10.01 0 1 25000

Nyitott erjesztővödörrel és kotyogóval is azt éred el, hogy az alkohol képződése során keletkező szén-dioxid távozhasson. Kotyogóval viszont a sörbe elvileg nem kerülhet semmi, egy nyitott vödör esetén ennek sokkal nagyobb esélye van.

Előzmény: Oriza Triznyáák (24999)
Oriza Triznyáák Creative Commons License 2017.09.30 0 0 24999

Sziasztok!

Egyes helyeken azt írják, kell kotyogó a sörbe, de a Wolfgang-féle könyv azt az utasítást adja, hogy a főerjedés folyamán hagyjam nyitva az erjesztővödröt, és majd dolgozik az élesztő. 

Melyik tanács alapján járjak el? 

alonso888 Creative Commons License 2017.09.30 0 0 24998

Szia. Én is feliratkoztam. Az előző több hónapban is lecsúsztam róla. Szeretnék rendelni, illetve megismerni a feltételeket, működését. Köszönöm

Előzmény: bwing (24994)
Czirko Creative Commons License 2017.09.30 0 0 24997

Sziasztok.

Létezhet , hogy 1.020 az fg ? 60ról indult és már 3 napja itt pihen, felkavartam az alját hátha beindul még, mert úgy is hidegkomlózni kellett.

Az eredeti recept szerint 17 a vége, de kicsit megváltoztattam.
3 kg bohemian , 2 kg pale ale, 1 kg caramünch I.

69 fokon ment(többnyire a cukrosodás)

 

safale us-05 élesztő.

ma egy hetes, és olyan illata van mint egy gyümölcskosárnak. rendkivül kellemes de furcsa.

 

Továbbá feliratkoztam a twoj rendelésre, de még mindig nem tudom eszik-e vagy isszák, csak várjak még ? :)

 

acerola Creative Commons License 2017.09.29 0 1 24996

Az emberek nagy része olasztól vagy a beerodalomból veszi a malátát. Olasz ezen kívül nagyker is. Szóval a sörfőzdêk is vesznek tőle. Maláta darálást inkább roppantásnak mondjuk. A különbség az, hogy a héjat igyekszünk egyben tartani, hogy segítse a szűrést.

A boltokban leroppantják neked. Jelezni kell a rendelésnél.

Előzmény: Oriza Triznyáák (24995)
Oriza Triznyáák Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24995

Sziasztok! 

http://olaszsped.com/index.php?main_page=product_info&cPath=2_34&products_id=37

 

Innen szokott valaki rendelni? Ha igen, elmondhatná, mik a tapasztalatai. Jó minőségű malátát kínálnak? 


Másik kérdés: mennyire szoktátok a malátát megdarálni? Tudom, hogy nem kell lisztre őrölni, de minél kevesebb szem maradjon egyben.

bwing Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24994

Sziasztok! Twoj-os rendelés indul. Jöbő hét hétfő (okt. 2) estig várom a táblázatot. Aki nem tudja, eszik avagy isszák, az ide írja fel magát: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbR21ebkcw-61Mqm_h4ES5v-2ir2AaA4t4cD5iblad7b52NQ/viewform

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.28 0 0 24993

Állandó 20 C fokon van. Felráztam az üvegeket, pár hét alatt kiderül!  :)

Előzmény: acerola (24992)
acerola Creative Commons License 2017.09.28 0 1 24992

Hány fokon van? Ha hidegben, akkor vidd melegebbre. A belga élesztők nem szeretik a hirtelen hőmérséklet csökkenést. Ha már sztrájkolnak, akkor próbáld őket újra lebegésbe hozni. Ha pár napon keresztül minden nap megforgatod az üvegeket, akkor az talán működik. Egyébként ha nem nyúlsz hozzá, akkor pár hét vagy hónap alatt magától is megoldódik.

Előzmény: Törölt nick (24990)
barbon1 Creative Commons License 2017.09.27 0 0 24991

Türelem

Előzmény: Törölt nick (24990)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.27 0 0 24990

20 Liter sörről van szó.

Előzmény: Törölt nick (24989)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.27 0 0 24989

4g kristálycukor került a palackokba. (Minden eddigi sörömnél ennyit használtam és jó szénsavas szokott lenni a söröm  :) 

19 Balling fokról indult a sör és palackozás előtt 3 Balling fokot mértem. 

Belga trippel típusú a sör és 1 db MANGROVE JACK'S M31 Belgian Tripel élesztővél készült.  

3-4 nap alatt leerjedt és az erjesztőtartályban hagytam még 3 hétig.

Előzmény: c_babbage (24988)
c_babbage Creative Commons License 2017.09.27 0 0 24988

Nekem ilyen még nem fordult elő, de jó lenne tudni, hogy mennyi cukrot tettél bele, FG-t, OG-t, h milyen és mennyi élesztővel dolgozál, valamint a sör mennyiségét.

Előzmény: Törölt nick (24987)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.27 0 0 24987

Sziasztok!

Jártatok már úgy, hogy palackozás után nem indul be az élesztő újra? Tehát szinte semmi szénsav nincs a sörben?

A hömérséklet megfelelő, egy hét után bontottam ki egy palackot és így jártam...

Valakinek ötlete?

 

misbelief Creative Commons License 2017.09.22 0 0 24986

Ha 3 napon keresztül ugyanazt méred, akkor nyugodtan palackozhatod. Cukorból elég 3-3.5g/500ml.

Előzmény: Lala257 (24985)
Lala257 Creative Commons License 2017.09.22 0 0 24985

Hello...kezdő sörfőző vagyok és lenne egy kérdésem... 2 hete főztem egy IPA-t sörfőzőcsomagbol... 1.065 volt a kezdeti sürüsége és két hét után lement 1,020-ra. Már sajnos nem kotyog, szerintetek ez lejjebb fog még menni? vagy palackozhatom? 5g/500ml cukrot fogok használni mert szénsavasan szeretem... Ha most palackozom van esély hogy szétrobbannak az üvegek... Köszönöm a válaszokat. Elnézést az amator kérdésért...

beatkomornik Creative Commons License 2017.09.20 0 0 24984

Jól tudod, szokott lenni, minden hónapban. Figyelni kell a fórumot, mert általában elég szűk az időintervallum a kihirdetés és a rendelés leadásának határideje közt. Külön érdeklődni ennek ügyében szerintem felesleges

Előzmény: Kristof84 (24983)
Kristof84 Creative Commons License 2017.09.17 0 0 24983

Sziasztok!

Ha jól tudom, szokott itt lenni közös twoj-os rendelés. Ezzel kapcsolatban kinél, hol érdeklődhetek?

Köszi, előre is. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!