A harmadik helyről felesleges gondolkozni,a negyedik talán meglehet (azért megvárnám a mai körmendi meccset...), de a Sopron ellen így is úgy is nehéz lesz a play-offban, ha meg túljutnánk rajtuk, ma láthattuk mi a következő... És ez egy tartalékos Falco.
A tegnapi ékes bizonyítéka volt, hogy mély a keret. A magyarok pontgyenge teljesítményét elbírtuk. Ja és ha nem adnak meg mindent Norbinak amit kér ahhoz hogy maradjon akkor nyugodtan menjenek a büdös picsába úgy ahogy vannak. Vele már nem is kellene u23-ként számolni, teljes értékű játékos, ráadásul saját nevelés. Ez iszonyatos nagy előny tud lenni első félidőkben már idén is, jövőre meg még inkább.
Tényleg nem lehet tudni melyik hely lenne jobb nekünk. Az 5. az nem,de hogy 3. vagy 4.? Én a Sopron,meg mondjuk a Kecsó között sem tudnék dönteni. Aztán esetleg utána tényleg majdnem mindegy hogy pályahátrányból az Olaj vagy a Filkó.
Mérges vagyok, hogy csak hússzal nyertünk, mert a meccs alapján a harminc teljesen reális volt. :)) Oké, hogy tisztelet Fepunak, de igazából mínusz harmincnál elkezdte bedobálni az addig mellé dobottakat, és ezzel még a jók közé tudott kerülni egy számomra érthetetlenül széteső csapatban.
Nálunk szünet után remek volt a koncentráció, megint lett 30 assziszt, közben össz-vissz 6 eladott labda, ezekben az adatokban végleg nem egy súlycsoport volt a két csapat. Fejben sokkal jobban ott voltunk ezen a meccsen. Omenaka karriercsúcsa külön extra, gratula hozzá.
Nem tudom, végén mi dönt, most a négy meccsünk alapján a Körmendnél is jobbak vagyunk, de valszeg nem ez fog számítani. Mindenesetre kár, hogy a sopronit nem húztuk be, vagy hogy Körmenden tartalékosan játszottunk és elfogytunk. A negyedik-ötödik hely sem mindegy, de látjuk, a jelenlegi (és majdnem biztosan ott is maradó) harmadik sem verhetetlen. Persze a Szolnok és a Falco is elég reménytelen lenne pályahátrányból, úgyhogy vágül is mindegy... :))
Ugyanazt, mint Lukács és Balsay csak ők tökösebbek...
A Takácsok egyébként a korosztályukban nem rossz pontszerzőnek számítottak utánpótlásban... Junior 8-as döntőben Takács pl. közel 20 pontot dobott a nagy Rátgéber Akadémiának....akkor vajon a többi akadémián milyen védekezést oktatnak? :)))
Sajnos itt tart az egész magyar utánpótlás. Aki egy kicsit is tehetséges és egy kicsit tökösebb az már NB1 A-B szinten súlyos százezreket kereshet (köszönhetően a szabályrendszernek is).
A továbbiakban muszáj lenne nyerni még, mert lehet, a Sopron is fog. Bár tényleg olyan kicsit, mint a viccben az erdész: játszhatunk pályaelőnyből meg hátrányból is a Sopronnal, de utána a Falco úgyis kizavarja az erdőből a feleket. :)
2 ponttal jobbak vagyunk , ha nyerünk itthon csak 1 ponttal is, a holtverseny nekünk kedvez. Érdekes, hogy egy triplát akart dobni a Sopron a végén, ezért nem porgettek le. Mondjuk annyival lettek volna beljebb , hogy akkor az 1 pontos vereség is belefért volna nekik a 4. meccsen.
De ehhez azért kellhet a Körmend elleni győzelem szerdán, mert a Sopron otthon verhető a Szolnokot.
Tegnap sajnos Pongo nagyon indiszponált volt az előző 2 meccshez képest . Továbbra is állítom , hogy nem bírjuk el Takacsot , a 0 pontjaival. Elgondolkodtató , hogy milyen képzést kaphattak a tesoval együtt UP-ban, hogy ennyire használhatatlanok támadásban. ( Martin 20 perceket kap Egerszegen és 5 meccsen, 100 perc alatt nem dobott 6 pontot).
Így van,sajnos későn kezdtünk el védekezni. Igaz a Sopron az elején mindent bedobott. Megint nyerhettünk volna,de többen is gyengébben dobtak,meg mintha elillant volna az önbizalom.Én nem bántanám a csapatot meg a Matyit sem,sajnos ez egy hiányos keret. A Sopronnal kb egál a gólkülönbség,talán maradhatunk előttük ha nyerünk itthon ellenük.
Ha a valóságot károgásnak állítod be, akkor csinálj magadnak egy egyszemélyes fórumot, akkor az oda általad beírtakkal talán egyetértesz! Ez sem biztos!
Te úgyis idejössz károgni, ha kikapunk, tökmindegy kivel és mennyire. Szombaton meg biztos nyalogattad a citromot.
A normálisoknak: kár a mai első félidőért, idamentünk, hogy nem hagyjuk őket triplázni, ehhez képest... Csak triplával vertek meg. De ma is volt karakter, ráadásul szerintem ha a Sopronnal negyeddöntőzünk (teljes kerettel), kevésbé számít a pályaelőny, mint bármely más esetben, mert ez nem jobb csapat, hanem kb mint mi. De ettől még nem lenne baj a negyedik hely, elvileg még meg lehet.
Ugyanmár. Zollnernál jobb edző találásához szakma kellene. Szerintem kéne hagyni csapatot építeni, mert idei légióskontingens nem is igazán az övé, kényszerposztokra kellett kényszermegoldásokat igazolnia. Lukácsot megtartani, és 4 általa választott légióssal megnézni mit tud. (Nem bánnám ha az egyik Fakuade lenne)
-2-re aztán kifulladtunk és lett -8. Hol volt Pongó, Zsolti. Takács ugyanannyi játékidőt kapott mint Omenaka, csak az utóbbi dobott 8 pontot és szedett 11 lepattanót! Sajnos Matyi edzőnk megint benne van a vereségben nagyon!
Igaz! Egy edzőnek kevés ha elméletileg jó, tanulta a kosárlabdát és talán érti is. Egy csapat akkor tud eredményes lenni, ha csapatként tud funkcionálni, egymásért küzdeni, ehhez pedig olyan edző kell aki kemény kezű, de szuper jó pszhichológus is tud lenni.
Nem a mi játékunkban volt kisiklás, hanem a Szolnokéban.
Amúgy Matyit akkor se szabad itt tartani, ha négybe jut a csapat, de még akkor se ha döntőbe. 0 impektje van a csapatra. Ha megy a magyar magnak akkor nyer a csapat, ha nem nem.
Teljesen igazad van, ha ez elúszik akkormár teljesen hiteltelen a bajnokok városa, akadémiai utánpótlás nevelés, stb - minden szavad ütős - súlyos bűn a vezetés részéről, ha ez megtörténik, alkalmatlanok egy hosszú távú sikeres koncepció megvalósítására! ... de oly sok tehetség ment el már tőlünk, pont Lukácsot tudnák megtartani?
Nem tudom, egy felnőtt pályafutása elején járó, a magyar mezőnybe most beleizmosodó, elég játékpercet kapó tehetséget mégis mi más motiválna szakmai előmenetelen és pénzen kívül? Hagyjuk már ezt a "melyik jobb város" dumát, itt azért nem Fehérvár és Párizs a két alternatíva... Szerintem egyértelmű, hogy Norbi fülébe is duruzsolnak menedzserek, tudjuk, hogy a mai szabályrendszerben egy jó fiatal játékos kis túlzással annyit kér, amennyit akar. Ha a Szolnok nagyságrendekkel többet tud adni, akkor biztos nehéz lesz megtartani, csak én ezt nehezen hiszem. Mármint, hogy nem tudnánk versenyképes ajánlatot tenni.
A mi vezetésünknek egy Vojvoda, Pongó, Lukács magyar triót megtartani lehetne az elsődleges feladat, már csak azért is, mert lehet ugyan, hogy ez minimum két légiós fizetést tesz ki, csakhogy velük a közönség is elfogadja, ha nincs öt légiósunk. A saját nevelésű fiatal megbecsülése pedig alap, pláne, ha nem győzzük amúgy hangoztatni, hogy milyen kurva jó nálunk az utánpótlás. Ha annyira jó, talán nem kellene első alkalommal szélnek ereszteni. Mármint ha közben a "négybe kell jutnunk mindig" duma is megy, ami nem a játékosokat nevelő majd értékesítő kisebb csapatra utal. Magyarán: ha az Alba célja meghatározó csapatnak lenni, nemzetközi szereplést kivívni, akkor annak ez az ára. A konkurencia erősítése saját nevelésű fiatallal megbocsáthatatlan.
Vezetéstől függetlenül, mit kezdjen egy klub egy fiatallal aki kiemelkedő bánásmód ellenére el akar menni a városból mert unja azt?
Pedig Fehérvár szerintem jobb hely mint Szolnok vagy Szombathely sőt annyi türelem se lesz felé mint kék fehérben. de pénzben velük nehéz versenyezni főleg ha van nemzetközi kupa nekik.
alapból fura egy gyerek lehet aki a klub facebook oldalának lenyilatkozza hogy a kutyáját Kutyának hívja és Zámbó Jimmyt hallgat.
Reméljük marad de nekem úgy tűnik ez csak rajta fog múlni.
A reális cél a legjobb 4. A jelenlegi formák alapján , ha nem támad fel mégegyszer a Sopron , akkor könnyebb lenne ellenük mint a 6. ellen, bárki is lesz az.
A Falco ellen 10-90 az esély, de a dobogó is szép lenne.
Ami sokkal fontosabb, egyre több helyről hallani, hogy a Szolnok egyre közelebb van Lukács megszerzéséhez. Agyrém lesz, ha ez bekövetkezik. Lássa már be a Balási-Simon duo , hogy Norbi már nem az a pár százezres fiatal játékos mint a Takácsok, Pajor, Pallai vagy akár Kovács B. Jelenleg három kiemelkedő U23-as magyar van : Somogyi, Lukács, Valerio ( ez a sorrend is nálam) . A miénk ráadásul az egy szem saját nevelés a háromból. Őt elherdalni nem vétek, hanem bűn :(
Ha a negyedik helyen kezditek a rájátszást, a Falcot kell kiverni a döntőhöz. Már pedig elég nagy esély van arra a negyedik helyre. Persze, legyen úgy. 😉