Sziasztok!Megpróbálok feltenni fotót a soul leveleiről,mostmár katasztrófális mennyire barnulnak.Idáig csak egy-két levél volt ilyen,de mostmár szinte minden megjelentek a barna foltok,amik egyre nagyobbak lesznek,közben a levél szinte összezsugorodik,majd lepottyan.Várom a véleményeteket.Substral rodi tápoldatot hetente 2x kap...
Kinyílt a bizonyos bimbó a stellatán.Közben ilyen barnás-foltos lett,nagy késztetést érzek,hogy lenyakazzam egy metszőollóval:)Végülis hasonlít az eredeti virághoz,bár maradt egy halvány rózsaszín csík .Lehet ez vírus? Az utlolsó képen a márciusi,normális virágzat.
Ötlet: Lehet, hogy sok nitrogént kap, pl. fűtáp, vagy nem teljesen érett trágya formájában. Nyáron öntözd meg bőven és többször virágzásindító táppal, ebben sok kálium és kevés nitrogén van, + vassal. Nem metszed? Mivel a szár végeken jön a virág.
nem vagyok profi, de szeretnék segíteni, amire viszont nekem futja az kevés.
Szerintem azok, viszont hogy miért nem virágzik hát....
A szomszédasszonyom fája 10-11 év után virágzott először, tavaly és idén, fehér színű. Ők 2 éve próba szerencse alapon jól megmetszették, azóta van rajta virág.De ez lehet véletlen is.nem tudok többet írni.esteleg valami virágzást elősegítő oldat, vagy lehet túl huzatos helyen van.sajnálom, ennyi..
Most van a M. grandilforák "vedlésének" ideje. A tavaly előtti leveleit lehullajtja és rögtön hozza az újakat.
Első évben én is megijedtem, megvettem, kiültettem, majd május elejen elkezdetek sárgulni és potyogni a levelek, de azutár rohamos növekedésbe kezdett.
Szóval semmi baja, csak tavasz van.
Nálam kb. 30 levél sárgul (2-2,5-es a növény) , de a rügyek kibomlottak és jönnek az új levelek hamarosan, megróbáltam megszámolni hány hajtáson fog elkezdeni leveleket hozni, de 40 után belezavarodtam. Néhány hónap alatt több száz levél fog fejlődni.
köszönöm a válaszod,még nem olvastam vissza,ahhoz sok idő és türelem kellene,én meg most mindezek hiányában vagyok.Azért nem adom fel,ismét megpróbálom a szaporitást a kis hajtásról,legfeljebb nem sikerül.úgy ahogyan elmult évben sem.Nehezen marad meg,ha töves kis fácskát veszek,ezért próbálnék hajtást gyökereztetni....na majd látom,vagy se ugye?
Örülök, hogy rátok találtam. Mellékelek 2 képet, legyetek szívesek megmondani, hogy ezek magnoliák ? Ha igen 5 év alatt miért nem virágoztak még 1x sem ?
Nagyon jól érzik magukat, szépen nőnek, gyönyörű a levelük...de virág sehol !
A képpel az a baj, hogy túl nagy a mérete, a magnoliáknak pedig rossz a talaj. Megpróbálom hasznosítani a fórum olvasása közben jegyzetelt hasznos dolgokat ( tőzeg, tápoldat stb). Majd leírom mire jutottam, képeket pedig készítek kisebbeket.
üdv. nkem meg nem sárgák, hanem pirosak a levelek, legalábbis egy részének a belseje pirosas, a széle pedig zöld. A magnoliát (soul) márciusban ültettem földlabdásan, félárnyékos helyre, a virágzás áprilisban rendben lement, amjd szépen kijöttek a levlek is, csak némelyik, kb. a levelek 1/3-a ilyen lett. Holnap talán fotót is felteszek róla. Nem tud elég tápanyagot felvenni a földlabda miatt, ezér tlehet? Kapjon egy kis wuxalt?
Sziasztok, úgy látszik, elhasalt a bújtásom. áttelelt, kihajtott, majd megadta magát. ez mitöl van? Próbálkozzak még valamivel? A kis dugvány sincs jól, a teteje beszáradt, erre kivettem, és láttam, hogy nagy erös 7 szál gyökere van, de azóta se mozdul. Az öreg fa szépen kihajtott, persze nem virágzott, és azoknak az ágaknak a végén, amik legjobban károsodtak, most is elég csökevényesek a levelek, bár jól visszavágtam öket. A levelei, mint mindig aggasztóan világossárgák, de ez mindig így volt, és minden évben aggódtam miatta. Nálatok milyenek a Soulangiana levelek?
Mi talán 2 éve használtuk, és azóta gyakorlatilag eltűntek a meztelen csigák. ( Amolyanok meg nem is voltak.) Igaz, nem túl felemelő látvány a reggeli "hullakupacok" felbukkanása, de a károk miatt én is dühös voltam.
Nagyon várom a fotóidat a barna foltokról.Nálam is volt hasonló a soulnál,bár nálam inkább feketés foltok voltak.Flower azt írta talán a hajnali dér okozhatta.Azok a levelek le is hullottak.Megpróbálom én feltenni a fotót róla holnap.
Sziasztok!Köszönöm a válaszokat.Sikerült vennem egy Detia nevű szert ,6%metaldehid tartalmú,kék színű granulátum.Szét is szórtam/azt írta a használati utasítás,hogy levélre nem mehet.Remélem használni fog.Azért a sörcsapdákat is kipróbálom,biztos,ami biztos.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Két éves a két magnólai stellata fácskám, és idén a virágzás után sajna elkezdtek a levelek sárgulni, valamint a levelek szélei barnásan száradnak: Kérem ha valaki tudja mi lehet segítsem, mert nekem mint kezdőnek lövésem sincs. Megpróbálok képet is mellékelni, a talajom nedves és kötött. Előre is köszönök minden segítő és bíráló hozzászólást.
Tálcára a fa alá egy kis sört önteni és szépen belemásznak majd szétmarja őket...
Nálunk a telken annyi van hogy annyi belemászott hogy avégén nem bírta marni már a sör és a többiek mint a hídon átgyalogoltak rajta..Remélem nálatok ennyire nincs sok..