bonyolitja a kepet a nagymagyarok es kismagyarok megjelenese valamint a felverek szaporodasa. sokkal jobbak a klonozott peldanyok mert azok nem szaporodnak. ezek a hulye felverek meg mint tudjuk...
szerintem az elet tullepett ezeken a dolgokon mi meg itt morfondirozunk.
mi a nemetseg? a torokseg mennyiben tartozik bele a nemetsegbe?
mi a romansag? a romaniabol kulfoldon dolgozo 2 millio ember mennyiben roman?
a mai es a regi vilagban egyetlen dolog beszelt, a penz. az identitas a penznek volt a fuggvenye. a megelhetesnek. ez szotte a hazassagok es a gyerekek es a hatalom sorsat.
globalizalodik a vilag, minden mas a globalizmushoz kepest relativizalodik. a filmek relevansabbak mint kozvetlen elettapasztalataink mert azok meg leragadnak a kocsmai beszelgetesek es vilagmegvaltasok szintjen.
miert lenne barmilyen helyi kultura, vallas, eletvitel jobb mint a globalis. a jobb alatt azt ertem hogy kovethetobb, fontosabb, vedendobb.
egyaltalan hogyan definialnad valtozo korunkban a magyarsagot? ami konkret az az allampolgarsag, az ehhez kapcsolodo jogok es kotelezettsegek.
azert a dec 5-i nepszavazas ebben is utmutato volt. lehet onzesnek tekinteni, de biztos vagyok benne ha arrol lett volna egy romaniai szavazas hogy 1 millio magyart engedjenek be az ottani magyarlakta teruletekre akkor egy vilagos es messzehangzo nem lett volna a valasz. marmint ha pluszkent jelentkezett volna ez az egymillio magyarorszagi magyar.
Éppen, hogy nem. Úgy gondolom, hogy az éppen érvényes történelmi szemlélet akadályoz abban, hogy folyamatok a megfelelő helyre kerülhessenek.
Én is úgy gondolom, hogy igaz ami a topicban korábban valamiféle formában elhangzott, miszerint leginkább azt kellene tisztába tenni mi a magyarság ahhoz, hogy a zsidó problematikában továbbbléplépés születhessen.
Természetesen az sem volna úgy egyébként haszontalan, ha a nagyközönség mondjuk a birodalmi szemléletű államrezon(alávetett) zsidó adószedőit sem önnönmagában vizsgálná, hanem a helyzet által kínált előnyök és hátrányok eredőjét és a hatalmi hierarchiában elhelyezkedést venné számba.
Meg több ilyesmi érdekesség is többet segítene élethelyzetek megértéséhez, mert nem annyira hülyék az emberek, hogy még észérvekre is csak demegóg ellenszegüléssel válaszoljanak.
Tulajdonképp igazad van egyébként, a rasszizmus & co. elmebetegség, de mit csináljon az, aki azt sem tudja mitől szenved?
ha nem mosolyog aj, ha ez ki van csukva, ha ironikusan meg kell varni messias eljovetelet, akkor aj NEM zsido. a zsidok az egy mosolygos, ironikus nep.
egyaltalan nem hulyek csak elterjesztik magukrol ezt a sztereotipiat de nagyon is helyukon van az eszuk es a humorerzekuk.
nekem aj mindig is gyanus volt... lehet hogy csak veletlenul, csak genetikailag nem zsido de ez az allhatatos serelmi politizalas ez valami neemetes genetikai dolog...
nem a multtal van a baj(???) hanem a jelenbe torteno kivetitessel.
ha igy allnanak a dolgok akkor az egyetlen termeszetes akcio az lenne hogy a zsidok vagy az azoknak aposztrofalt szemelyek villamgyorsan hagyjak el magyarorszagot.
de mivel nem all igy a helyzet, az allando felhanytorgatas hulyeseg es valami celja van.
mondjuk ob penztarosi szerepe! es akkor johet a duhodt tiltakozas hogy mit is kepzelek en. haat azt kepzelem hogy penzert sokan az anyjukat is megolnek, akkor egy kis hanytorgatas, masok idegesitese SIMAN belefer.
felreismersz. esetleges noi mivoltod is csak MOST sejlett fel mint lehetoseg. lehet hogy aj is nonemu? es akkor ez sok mindent megmagyaraz... persze egy picit az ellentetes oldalrol...
te is valamilyen tortenelmi szemleletobl indulsz ki, amit pont aj szemere vetek. nem ervenyes ez a gondolkodas, ha ervenyes lenne nem lenne erdemes itt elni. attol hogy nehany elmebeteg ebben a gondolatkorben mozog?
az zsidogyuloletnek nincs alapja
1., nincs zsido
2., nincs zsido osszefogas
3., megvaltoztak a vagyoni viszonyok. egy gazdag orszagban nincs helye az ilyeten gyulolkodesnek, a gyulolkodes targyaiva a szegenyek, a bajkeverok vaaltak. toluk kell felni, felteni a vagyont, a gazdasagi helyzetet.
a rasszizmust es a zsidogyuloletet elmebetegsegnek tartom kifejlett formajaban. kevesbbe kifejlett formajaban fobianak itelem meg es gyogyszeresen kezelhetonek tartom, ha valaki rajon a problemajara.
de ugyanide sorolom a filoszemitizmust is. egy globalizalt tarsadalomban nagyon sok minden atertekelodik es a globalizmusnak tobb az anyagi elonye, a nemzet osszes funkciojat (vedelmet) is el tudja laatni.
megtanultam hogy senkit nem szabad komolyan venni, meeg onmagamat sem. megtanultam hogy semmin nem szabad megsertodni vagy bankodni hanem ha valakit kihoztam a sodrabol orulni kell hogy milyen ugyesen felbasztam az agyat. megtanultam ha nem ennek megfeleloen viselkednek akkor engemet nevetnenek ki.
1., japanban allitolag 3 heet alatt (normalis es abnormalis emberek eseteben egyarant) egyenesedik ki a nok laaba, pedig ez azert nagy teljesitmeny.
2., lehetetlen nincs csak tehetetlen emberek vannak. olvastal mar, kedves doktorom, az alkohol leheto legvaratlanabb hatasairol? neha kemennye, neha laggya tesz.
eszrevetted te is? persze van kereszteny orvosok egylete es VOLT kereszteny ifjak egylete, de azert meegis.
es meggondolando (pindiy hol vagy) hogy reformatus orvosok egylete ugyan lehet hogy van de semminemu ellentete nem lehet a katolikus orvosok egyletevel.
es mikor lesz orvosok egylete? met az elkulonules valamilyen ellensegesseget is jelent(het).
mi lenne ha nem 60 evvel ezelotti dolgokkal indokolnank a mai helyzetet?
mi lenne ha izraelben az arabok 60 evvel ezelotti serelmeikre hivatkozva robbantanak fel magukat es izraelt, ahelyett hogy targyalnanak es megprobalnanak egy kozos arab/izraeli izraelt kialakitani, a terseg leggazdagabb allamat?
az izraelieknek nem ez a celja? az izraeliek nem zsidok?
az vegul is mindegy. irod hogy irtal en visszairom egy szeles mosoly kisereteben hogy nem kaptam meg. es ez a kapcsolati forma terjedhet, eljutunk elobb utobb oda hogy allomanyjavito mosolyt kuld nekem en meg visszarohogok..
hát nem ott tolonganak a kisebbségben? vagy mégsem? ki érti ezt, hogy mér' akarnak ezek magyarok lenni, amikor Izraelnek milyen jó kis repülői vannak, meg chipjei?
Mintha rajtam kerned szamon az asszimilaciot, meg az egyebeket.
Mint mar korabban irtam, az asszimilacio ketiranyu folyamat, es annak, hogy a kacaganyba es diszmagyarba oltozottek eltuntek a csigas pajeszu gyaszfeketebe oltozott hagymaszagu hasszidokkal egyutt, ugyanannak a folyamatnak az eredmenye, amelynek bizonyos stacioi borzalmasak voltak, de ami visszacsinalhatatlan helyzetet teremtett.
Nincs olyan reverse engineering ami trefli kolbaszbol visszaallitja a koser tehenet.
"Ha a magyar tarsadalomba a tizenkilencedik szazad soran bevandorlok hoztak valami komoly erteket, azok bizony az individualizmushoz kapcsolodo ertekek voltak.."
Aggasztasz kedves tamáska, remélem nem arra gondolsz, hogy valami zsidófélék vándoroltak be ebbe az édes magyar hazába.....
Roppant kártékony elképzelés, mert, ha igy lett volna el kéne tudni számolni velük, hogy hova lettek.....
>>a magyar állam és a magyar társadalom jó része is súlyos bűnt követett el magyar állampolgárokkal szemben, ez nem kollektív bűnösség és megbélyegzés örökre,
A súlyos bűn kitételben teljesen igazad van. Abban is, hogy ez széles társadalmi támogatású, és/vagy tűrésű volt. Mindezeknek felelősei feltalálhatók, nevesíthetők. Akkor viszont, mikor a párnaciha effektus szóbakerül, már nemzeti karakterisztika felé terelődik a dolog, amit mutat az is, hogy a pontosításra - miszerint minden társadalomban, minden történelmi helyzetben feltalálható az ideológiától független zsákmánylesők csoportosulása- érkezik rögtön válaszként, hogy az csak relativizálási igény.
Innentől pedig csak egy ugrás, hogy amennyiben ez a zsákmányleső, kifosztó viselkedés a magyarság attribútuma, akkor a csoportképzésben a vele szemben kifosztott áldozat mivoltában elhelyezkedő az nem része annak a csoportnak, bizonyos fokig szemben áll az azok alkototta társadalommal.Felvetődik a kérdés, hogy ez lehet, hogy igényből fakad? Mi lehet a mozgató? Végső soron ennek a csoportképzésnek eleme az is, hogy ha a párnaciha&cukortartó gyűjtő szenvedély egy magyaros virtus, akkor az, aki ennek szenvedője az nem magyar.
Én aztán már igazán nem vagyok vádolható ÁJ pártisággal, de ez egy méretes marhaság, amit összeirkálsz és éppen kellő alapot és érvet ad ÁJ-ék kezébe...
a magyar állam és a magyar társadalom jó része is súlyos bűnt követett el magyar állampolgárokkal szemben, ez nem kollektív bűnösség és megbélyegzés örökre, hanem épp nekünk kell ezzel szembenézni, ez nem zsidó-magyar, hanem tisztán magyar kérdés
a németeknek kiszolgáltatott, jogfosztott, legyilkolt magyar állampolgárok ráadásul nem is alkottak semmilyen érdemi közösséget, eshetőleges halmaz voltak, leszármazási-vallási alapok összekeverésével, beleesett a hívő katolikus és mélyen magyar Radnóti, beleestek a II. József türelmi rendelete idején zsidó hitre tért erdélyi szombatosok, a jiddis nyelvű galiciánerek és így tovább