Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Az történt, nagyon jól, és gyorsan lett gyári fogaskerék a szöghajtásba:
Így a javasolt 120-áas hajtás helyett még is csak a gyári lett megcsinálva. Csapágyakkal együtt is alatta lett egy tizesnek. Megcsinálni meg 20 perc volt.
Persze damilfejnek sem az ajánlottat kapta, hanem a "ződ" Hitachit:
Ezzel van nekem bajom. Valószínűleg ez az én bajom. Az AL-KO-t bizony férfiasan kell "koppintani", a Hitachi meg már egy finom koppra is ad damilt. Háromszor is vissza kellett nyírnom, mert sok lett.
Ja, és olyat nem próbáltál, hogy összevont szemöldökkel berúgod az ajtót, és hozzájuk vágod a kaszát, hogy cseréljék ki azonnal!? Ne kísérletezzenek, hanem adjanak egy másikat.
Üdvözlet a fórum tagoknak, akadt egy kis problémám a riwall fűkaszával, örülnék ha tudnátok tippet adni mi az alkatrész pontos neve, vagy aki már esetleg javított hasonló problémát, jól jönne egy kis segítség!
Nem állítottam, hogy a Stihlek nem jók, én csak a saját esetemről írtam és nyilván más márkák gépeivel is vannak problémák.
Az Oleok tankrepedéseiről már én is hallottam. Egyébként nekem is van már több mint 12 éve, ezért akartam lecserélni, de a tankjával még nem volt bajom. Mással sem igazán csak ami kopik pl. szimering.
Stihles körökben ezt ismerik, sőt a karbi probléma is. Ettől függetlenül még mindig jó gépek. Más márkáknak is van gondjuk, csak az most nem lett említve. Tudom hogy ez téged nem vigasztal. Engem az oleomacom tank elrepedése zavar.
a kuplungház repedése a régieknél gyakoribb... de nem nagy dolog, pár évente van rá egy-egy példa 6-8 gépből. pláne, ha berántáskor a paraszt rálép a tubusra, vagy izomból cserjézik...
Hát ha a helyedbe lennék engem is szét.....aszna az ideg,mégiscsak több százezer forintos gépről van szó.Aztán van más is,ami ezeknél az új szériás gépeknél előfordul:
Sajnos a damilfejcsere nem oldotta meg a problémát. Tegnapi remények ma délelőtt szertefoszlottak, ugyanis amint épphogy elkezdtem kaszálni, a damilfej ismét lerepült.
Ismét visszavittem a boltba, akik egyéb ötletük nem lévén, elküldik kivizsgálásra.
Tehát a szappanopera sajnos mégiscsak folytatódik a türelmem pedig fogy.