Keresés

Részletes keresés

Érd Emese Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3369

Így is van ez. Konszenzus. Előremozdulás. Koncepció. Egyetértés. Együttérzés. Együttgondolkodás.

De szkeptikus vagyok. Mert a baloldali FIDESZ, és a kommunista értékek mentén szerveződő KDNP sosem fog együtt dolgozni a jobboldali MSZP-vel! Mert nem tehetik meg. Ugyanis az önös érdekeik nem ezt diktálják. Inkább zűrzavart keltenek.

Szerintem, koronázzuk meg a Népvezért, és adjuk jogarként kezébe a KDNP-t. Aztán lapátolják a sz@rt naphosszat. És ezt a néprontó kormányt, aki végre hozzá mert nyúlni az Árvalányhajas Nemzetünk Régi Tespedtségéhez, na ezeket akolbolítsuk ki! Mert nehogy már változzon valami!

Rohadjunk meg ott, ahol vagyunk. Lassan eljutunk oda - oda vissza -, ahol az angol munkás géprombolt. Szép.

Itt is egymást marjátok. Itt is egymást szapuljátok. Ahelyett, hogy kart karba öltve, tennétek valamit. Ilyenek vagyunk!

Előzmény: Árpi (3367)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3368

"Teljesen értelmetlen a tüntetés, gondolod, hogy ezzel bármi is változna?"

Szerinted mi lehetne a helyes megoldás ?

Előzmény: Island Hoppers (3365)
Árpi Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3367
Ezekben a hetekben bárki, aki kimegy az utcára tüntetni, bárki, aki kivisz másokat, kizárólag abban a tudatban teheti, hogy ugyan a mondanivalója elvész a zűrzavarban, de garantáltan balhé lesz körülötte. Aki ezt nem képes elfogadni, az súlyos politikai vakságban szenved, felelőtlen, vagy buta. Erről írok itt egy ideje... Most szerintem minden felelős politikai erőnek és minden felelős polgárnak inkább a konszenzus keresése, az együttműködés lehetőségének a feltárása és a kedélyek csillapítása lenne a feladata szerintem.
Előzmény: vargailles (3363)
orca75 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3366

Az utolsó képen sajnos nem látom hogy az arcán kendőt viselő fiatalembert bárki is próbálná próbálná megakadályozni értelmetlen tettében.

Az pedig hogy nem adja az arcát a tettéhez, nemcsak gyávaságra, hanem gazemberségre utal. Bankot rabolni is így mennek a zsiványok.

Ezek kezelésére van egy jó rímem egy nótából: Bumm a fejbe!!!

Előzmény: Törölt nick (3361)
Island Hoppers Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3365
"...és nem az a lényeg, hogy beszéljenek rólunk, hanem az üzenetet továbbítsák, s azt adják tovább, amit mi mondtunk. A Nádor téren 3 db árpádsávos volt, a médiajelentések, fotós beszámolók nem mulasztották el mindet, torzító perspektívában bemutatni,..."

Csak 3??? Ne viccelj, az indexen publikált egyik képen min. 5 árpádsávos zászlót látok, de nem ez a lényeg.
Azt nem veszitek észre, hogy ezzel a tüntetéssel a politika játékszerévé váltok.
Teljesen mindegy, hogy kormánypártról vagy ellenzékről beszélünk, mindegyik felhasználja ezeket az eseményeket a saját céljaira.
Teljesen értelmetlen a tüntetés, gondolod, hogy ezzel bármi is változna?

Előzmény: vargailles (3344)
Island Hoppers Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3364
"Így nem halad előre ez az ország, ha sértődött ovodásokkal van tele. Dobálóznak, megsértődnek, mint az ovodások."

Én is szomorú vagyok emiatt, de egy kis réteghez tartoznak azok, akik kimennek dobálózni, a baj az, hogy ilyen eseméyekkel ismételten vezető hírként szerepelhetünk a külföldi médiákban, sajnos, és ez nagyon nem jó...

Előzmény: Ladyb (3362)
vargailles Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3363
Ne kapjátok fel a vizet. Ott voltam, láttam mi történt. Provokáció volt mindkét fél részéről. (Ha két kapuja van a házadnak, az egyik előtt ott állnak a banditák, de a másik üres, akkor melyiken mégy ki a házból?)

A másik: egy jó hónapja izzítják a népet, fokozzák a hangulatot, sugallják, hogy megint randalírozás lesz. (Pl. vasánap TV2 betelefonálós-szavazós kérdése, studióbeszélgetések provokatív kérdésfelvetései). Legalább mi itt, felebarátaim, mi ne a balhéról beszéljünk.
Előzmény: Ladyb (3362)
Ladyb Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3362

Már megint?????????

Így nem halad előre ez az ország, ha sértődött ovodásokkal van tele. Dobálóznak, megsértődnek, mint az ovodások.

Mikor nő fel már végre ez az ország? Mikor értik meg, hogy ezzel nem megyünk semmire?

Ladybird

http://www.angolnyelviskola.hu

Előzmény: Törölt nick (3361)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3361

Kezdődik!!!!

A példa, hogyan lesz a verbális erőszakból tettlegesség, fizikai erőszak:

http://index.hu/politika/belfold/tunt0910/

Árpi Creative Commons License 2007.09.11 0 0 3360
Én sajnos nem tudok igazán nyugodtan aludni, mert az, hogy ma, Ti, tudtátok a rendet tartani, sajnos nem jelenti, hogy holnap is rend lesz, és holnapután is. Pedig a munkához nyugalom kell, a kilábaláshoz meg munka is.
Előzmény: vargailles (3359)
vargailles Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3359
Most jöttem a tüntetésről. Rendezőként a rendet biztosítottam. Kavarognak az érzések bennem. Nehéz lenne úgy leírni, hogy ne legyek félreérthető. Magánban nagyon szívesen megosztom a tapsztaltakat. Árpi, lehet, hogy igazad van. Én mégis azt mondom: egy olyan történet utolsó jeleneténél álltunk a törvény szavazásáig, aminél ha nem állok ki tiltakozni, akkor nem tudnék a tükörbe nézni. Így, hogy a rendet is sikerült (minden durva provokáció ellenére) fenntartani, azt mondom, hogy nyugodtan alszom.
Előzmény: Árpi (3358)
Árpi Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3358
Én ezt is megértem. De ahogy Ladybird írta: a szellem kint van a palackból. Ilyenkor nem mindegy, mint "kívánunk"... és hogy hogyan...
Előzmény: vargailles (3356)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3357
Ajaj! Lebuktam!
Természetesen: vörösingesek!
Előzmény: Árpi (3351)
vargailles Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3356
Ácsi! Megint figyelmeztetnem kell arra, hogy egy konkrét törvénytervezet megszavazása elleni megmozdulásról van szó. Ez a jelenlegi kormány politikájának kivetülése, így felelősként a jelenlegi kormány(pártoka)t illeti a felelősség. Ne általánosíts. A demonstráció felhívása is úgy szól: kérjük a képviselőket és kormánypártokat ...

Abban tökéletesen egyetértünk, hogy a jelenlegi általános helyzet az elmúlt 17, illetve 52, de akár 90 (159?) év döntéshozóinak felelőssége.

(Én nem hiszek abban, hogy a jelenlegi kormány változtatna politikáján, de meg kell adni neki a lehetőséget. Ha nem megy nekik, akkor menniük kell. Abban viszont bízom, hogy a kormánypártoknak sikerül váltani - s nekik minden esélyük meg is van erre, hiszen mandátumuk 2010-ig szól, s biztos parlamenti többséggel bír. S mielőtt belekötnétek e két gondolatba: a választók képviselőkre és pártokra adták voksaikat, nem kormányra. A kormány mandátuma addig tart, amig az őt megválasztó parlament vissza nem hívja, lásd Meggyesi ... S ezek után jön csak a Fidesz által vázolt verzió ...)
Előzmény: Árpi (3349)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3355
http://index.hu/tech/tudomany/agy070910/
Ladyb Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3354

A "tüntessünk és dolbájunk köveket", "le a kormánnyal" stb szellemet tavaly a magyar "jobboldal" kiszabadította itthon a palackból. De azzal sem ártana számolni, hogy ezt a szellemet már nem lehet többé visszatuszkolni. Ha a jövőben bármilyen jobboldali kormány is lesz, a szellemmel majd neki is meg kell bírkóznia. Akkor más lesz az előjel és a rendőrök hősök lesznek, a tüntetők meg csőcselék?

Ladybird

Ladyb Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3353

Gratulálok, feltalálták a langyosvizet! :)

Ladybird

Előzmény: Árpi (3352)
Árpi Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3352
Árpi Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3351
(Pál utca: vörösingesek... Nem olvasnak a fiatalok?)
Előzmény: Törölt nick (3348)
Árpi Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3350
OK, igazad van. Akkor írjunk rovásírásos hungarista karszalagosokat.
Előzmény: Törölt nick (3348)
Árpi Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3349
Ez volt a kérdés:
Árpi válasz | megnéz | könyvjelző 2007.09.09 23:33:11 Creative Commons License (3332)
Tessék, érjétek el!
A felelősség viszont nem áll meg ott, hogy a tüntetésen ne kapjanak hangot a szélsőségesek. Az a felelősség is ott van szerintem, hogy kik, és mire fognak hivatkozni később a tüntetések kapcsán.
"A jelen helyzetben az elsődleges felelősség azoké, akik hatalmon tartják ezt a garnitúrát. "
Melyiket? A 4, a 6, vagy a 20 éve ottlévőket?

És ez a válasz:
vargailles válasz | megnéz | könyvjelző 2007.09.09 23:54:17 Creative Commons License (3335)
Én most a 4-re gondoltam.

(A másik kettőre is igaz, de nem ebben az összefüggésben. Más a tartó. A tartott pedig egy kicsivel - no nem nagyon - nagyobb kör.)
Előzmény: Árpi (3332)

Igaz, nem azt mondtad, hogy "csak" a 4 éve ott lévőket. Csak azt, hogy azoké a felelősség, akik a 4 éve hatalmon lévőket tartják hatalmon. Ez számomra, ilyen direkt kérdésre adott válaszban azt jelenti, hogy a megelőzőknek szerinted nincs felelőssége, vagy legalábbis nem óhajtasz vele foglalkozni, csak és kizárólag a 4 éve ott lévő tartottakéval és a tartókéval. Mert ha másképp lenne, akkor pl. azt írtad volna (gondolom én), hogy "mindnek az ott tartójáé".

Értem én, értem, az egyetemen is volt egy tanárunk, aki azt mondta, "Ne arra figyeljenek kollégák, hogy mit írok, ne is arra, hogy mit mondok, hanem arra, amit gondolok!" De akkor kérlek, hagyd, és úgy írj, hogy azt értsem!
Előzmény: vargailles (3346)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3348
A gárdisták öltözéke: fekete nadrág, fehér ing, fekete mellény. Pontosan, mint a falusi ünnepi öltözet volt. Akikről te beszélsz (feketeingesek), azok az In-Kal Security meg a rohamrendőrség (Rebisz, október 23.) emberei. Esetleg a Pál utcai fiúkból a feketeingesek...
Legyünk pontosak!
Előzmény: Árpi (3347)
Árpi Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3347
Engem legalább annyira zavarna, ha a munkásőrök vonulnának ki az utcára, mint ahogy az zavar, ha egy volt miniszter feketeinges gárdistákat avat (bár ez utóbbinak legalább annyi haszna van, hogy aki nem, tudta eddig hova tenni az Antall kormányt, az kapott egy kis támpontot így utólag).
Én általában ellenzek minden utcára vonulást, amíg van más elintézési módja is a dolgoknak (és igenis, van!). Aki tömegeket visz az utcára, annak számolnia kell azzal, hogy alantas indulatokat ébreszt (hacsak nem épp az a célja, ugye...) Ha ezzel nem számol, akkor felelőtlen! Akkor is ellenezném, hogy a nevemben az utcára vigyenek embereket, ha a céljaikkal amúgy egyetértenék.
Előzmény: Törölt nick (3343)
vargailles Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3346
"miért csak az elmúlt 4 éve lévő garnitúrát hatalmon tartóké a felelősség?"

Nem ezt mondtam. Ezt nem mondtam. Nem mondtam ezt.
Előzmény: Árpi (3339)
vargailles Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3345
Kár annyit variálni. Ha egy kis időt engedsz, akkor itt is leírom. Ennek hiányában ajánlottam a linkeket. Hátha elfogadod azt is. Ha nem, nem - ígérem, a közeljövőben kimerítő értekezést folytatok itt is.

(Ez egy jó kérdés: ki hivatkozhat a magyar állampolgárokra? Az otthon ülő mikor kérheti ki magának, hogy a nevében nyilatkozzon? Hivatkozhatok-e én szakmai érvekre akkor, amikor létezik más műszaki megoldás is, netán nincs szakmai konszenzus? Nyilatkozhatok-e én arról, hogy családom szeretne télen síelni menni, ha előtte a feleségemet nem kérdeztem meg? Irónia nélkül: ez látod egy értelmes vitatéma. Ki és hol képviselhet minket ...)
Előzmény: Árpi (3341)
vargailles Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3344
a.) hordozó közegtől függetlenül, a tájékoztatást magát értem alatta

b.) nem, nem ezt gondolom, s ha feltétlenül intézkedést értesz alatta, akkor én az újságírói szakmának egyfajta önkorlátozását várnám el

hiszen mégsincs jól az, hogy az egyik 2000 emberről beszél, a másik meg 20.000-ről ... az sincs rendjén, hogy egy sor orgánum azt terjeszti, hogy folyamatos, a város több pontjára kiterjedő megmozulűásokat szervezünk, némelyik még teret ad a várost megbénító utcai zavargásoknak szóló manipulációnak, mikor csak egyetlen, a mai tüntetésre szóló sajtóközleményt juttatunk el hozzájuk ...

... és nem az a lényeg, hogy beszéljenek rólunk, hanem az üzenetet továbbítsák, s azt adják tovább, amit mi mondtunk. A Nádor téren 3 db árpádsávos volt, a médiajelentések, fotós beszámolók nem mulasztották el mindet, torzító perspektívában bemutatni, ahogyan az egyetlen egy bocskai egyenruhában masírózó honfitársunkat sem. És ha láttad tegnap az egyébként korrektnek számító Balót, akkor tudod, hogy mit jelent a közszolgálati "utolsó szó jogán".
Előzmény: Island Hoppers (3342)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3343
Látta vagy hallotta valaki a köztársasági elnök parlamenti beszédét?
2 dolog, ami feltűnt, és mindkettő nem történt meg:

1. Az MSZP padsoraiban nem tapsolták meg, a kamera premier planban mutatta Gyurcsányt, aki egyáltalán nem tapsolt.

2. Amikor szélsőségesekről beszélt, kizárólag szélsőjobbot, fasizmust emlegetett, pedig 1945 után ugyanannyit szenvedtek az emberek a szélsőbaltól, a kommunizmustól, és most is létezik kommunista párt, és azok az emberek, akik az MSZMP oszlopai voltak, most ott feszítenek az MSZP-ben. Szerintem legalább annyian félnek tőlük is. Egy fél szóval talán rájuk is lehetett volna utalni.
Tudom, most ők nem masíroznak, de nyilván jelen vannak, lásd a Kádár-évfordulókat. Meg a vörös csillag rehabilitálásáért indított aláírásgyűjtést.

De hát népszerűbb nyilasveszélyről beszélni, mint a nagycsaládosok és az Élőlánc szombati tüntetéséről és követeléseiről. Akik pedig úgye nem szélsőségesek, nem fasiszták. Nehéz lenne összemosni őket a Jobbikkal, mégha a tudósítások szerint csatlakoztak is néhányan a menethez.
Island Hoppers Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3342
"El kell érni, hogy a) a média kevésbé torzítson b) az emberek tájékozottabbak legyenek, mert ezek nélkül félre- és megvezetik őket."

a) ezt mégis hogy gondolod? Ha már használod a média szót, akkor melyikre gondolsz? Elektronikus-, nyomtatott média?
Ha a televízióra gondolsz, akkor az mindig és mindenhol torzít(ennek bizonyítására már rengeteg kísérletet végeztek el).
Az internetes tájékoztatás egészen más, sokkal komplexebb.
A nyomtatott média is könnyen manipulálható, hazánkban főleg a napilapok tartoznak ebbe a kategóriába, a bulvárt már nem is említem.

b) Szerinted ennek érdekében mit lehet tenni ?Irják elő, hogy midnenki csak a Magyar Nemzetet vagy a Népszavát olvassa? Mindenki végezzen alapfokú médiatudományt? Vagy vezessék be a cenzúrát???
Szerintem nem gondoltad végig, azt amit leírtál, vagy ha továbbra is komolyan gondolod, az eléggé nagy probléma.

Valamint, ha már a médiamanipulációnál tartunk, akkor a Ti rendezvényetekről szóló tudósítás is a manipuláció táptalaja volt. Tehát akkor jó, hogy benne voltatok a médiában vagy nem?

Előzmény: vargailles (3330)
Árpi Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3341
Itt olvasom, amit írsz. Amit nem értek, megkérdezem. Válaszolsz. Majd amikor a választ értelmezem, azt mondod, tájékozódjak. Tényleg nem bántani akarlak, de ha Te nekem nem tudod elmondani úgy, hogy azt értsem, amit szeretnél (pedig szeretném én megérteni, de sajnos én pontosan szeretném érteni és egyre inkább úgy tűnik, pontos magyarázat nincs), akkor miből gondolod, hogy eljuthat valaha is a többmillió választópolgárhoz az "üzenetetek"? Ha nekem is csak az jön le, hogy ez is egy zavaros ideológiájú kormányellenes utcáravonulás, akkor miből gondolod, hogy a nagytöbbség mást gondol? És nem felelősség-e úgy kivonulni, hogy közben tudod, mindenki másképp (azaz szerinted félre) értelmezi? És jogos-e ilyen körülmények között a "magyar állampolgárokra" hivatkozni, en bloc? Nem demagógia-e ez is? Az értelmiségnek nem felelőssége-e, hogy milyen viszonyokat teremt? Hogy alantas ösztönökre alapoz, vagy világosságot teremt?
Előzmény: vargailles (3340)
vargailles Creative Commons License 2007.09.10 0 0 3340
Olvass inkább egy kicsit ... tájékozódj ... nem erről szól a történet ...
Előzmény: Árpi (3339)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!