Keresés

Részletes keresés

India1970 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 324

Igen, azt mindenképpen beletesszük.

Ti a szigetek között repültetek vagy hajóztatok?

Melyik az érdekesebb?

Előzmény: naish73 (323)
naish73 Creative Commons License 2006.05.20 0 0 323
A világ 8. csodáját, az Ifugao rizsteraszokat javaslom. De ezt R-U-D sokkal jobban tudná ecsetelni, hiszen nekem kimaradt.  
Előzmény: India1970 (322)
India1970 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 322

Nem baj, egyszer megéri kipróbálni.

Ha a tengerpart helyett inkább a helyiek hétköznapjai érdekelne, akkor melyik részre menjünk?

(Én Manilától északra fekvő területeket néztem ki.)

Előzmény: Busog (321)
Busog Creative Commons License 2006.05.17 0 0 321
Inkább félelmetes, mint érdekes, ráadásul 1-2 napoig amíg tart nem nagyon lehet és érdemes mozogni (iskolát bezárják, stb.) bár lehet, hogy tájfunja válogatja én még csak 3szor voltam benne, szerintem kisbudes úrnak több személyes élménye van erről...
Előzmény: India1970 (319)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.15 0 0 320
"júniustól szeptemberig van az esős idő, de ha keleten és délen vagy, akkor nincs ilyen meghatározható esős nem esős.

Szerintem kisbudes úr jobban megtudja mondani." - nem tudom jobban megmondani, egyetértek.

Előzmény: R-U-D (313)
India1970 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 319

Könyvvel kapcsolatosan írtam egy emailt!

Köszönöm a válaszokat, annyit megjegyeznék, hogy érdekes lehet egy tájfun belülről, így egyre nagyobb kedvem van ehhez az útirányhoz!

Mivel elég hosszú időre mennék (relatíve), így belefér pár nap eső, majd ekkora olyan programot időzítek, aminek még jó is az eső (pl.: mosakodás).:-)

Előzmény: naish73 (317)
Busog Creative Commons License 2006.05.15 0 0 318
Az esős időszak igaz, már most is esik. A gond csak a táfunok idején van, akkor több napig is szakad az eső, ha nincs tájfun akkor viszont csak naponta csak néhányszor zápor szerűen esik. Egyébként múlt héten jöttem vissza, de csak a szokásos Olongapo - Makati businnes és család áltogatáson voltam, ugyan láttam sok búvárt a Subic Bay roncsmerülések környékén.
Előzmény: India1970 (316)
naish73 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 317
Én is egyetértek, hogy a Jens Peters könyv jobb, de nem minden téren. Pl. több térkép van benne, de a kivitelük gyengébb, nehezebb rajtuk eligazodni. Angeles térképén például néhány dolog nem oda van jelölve, ahol van.
Igaz, hogy a LP-ben sokkal kevesebb az info, mégis valahogy jobb koncepció szerint van megírva. A Jens Petersben szinte túl sok az info, valamit fél óráig kerestem, hogy hol is van leírva.

Ha ezek után kellene egy LP, mint kiegészítő a Jens Peters mellé, én eladom.
Előzmény: India1970 (316)
India1970 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 316

Ok., rábeszéltél, kérjél jutalékot Peters úrtól!:-)

Luzon benne lesz az biztos, a többit nem tudom, de nagyon nem is fogom megtervezni, tudod: ember tervez, tájfun végez!:-)

Már csak azt kellene eldönteni, hogy biztos Fölüp-szigetek legyen-e az úticél.

Előzmény: R-U-D (315)
R-U-D Creative Commons License 2006.05.15 0 0 315

Rough Guideba csak belekukkantottam, de szerintem mindent elmond, ha azt mondom, hogy a legtöbben jens peters könyvével rohangáltak, ami jobb mint az LP (már csak a vastagsága is a duplája). 2 helyi étteremtulaj is azt állította, hogy márpedig jens peters évente eljön hozzájuk.

Az LP kicsit el van maradva, meg pl. Palawan esetében is (Busuanga) csak kevés infót ad (szerintem). Én LP-vel mentem és nem voltam vele maradéktalanul megelégedve.

17-18 nap nem rossz és ha hegyek, akkor Mt Mayont mindenképpen vegyétek fel a listára, bár nem tudom mennyire vagytok kalandvágyóak. Persze É-Luzon sem maradhat ki.

Előzmény: India1970 (314)
India1970 Creative Commons License 2006.05.14 0 0 314

Szia!

Nincs egyelőre merre, vagyis a tervvel még várunk több dolog miatt:

1. Nem biztos, hogy ez lesz a végcél, mehetünk máshova is, bár ez tűnik a legvalószínűbbnek.

2. Van egy barátom az USa-ban, akinek a felesége fülöp-szigeteki (lehet Ők is jönnek), így valószínűleg kevesebb tengerpart és több hegyi  és vidéki túra lenne, a végén egy kis pihenéssel és merüléssel. Számításaim szerint kb. 17-18 napunk lesz kint.

Ez jobb, mint az LP?

És a Rough Guide milyen?

Előzmény: R-U-D (313)
R-U-D Creative Commons License 2006.05.14 0 0 313

Szia!

Utikönyv: Jens Peters: Philippines

persze van az LP is, de a fenti jobb, neten rendelhető.

Időjárásra azt írja az LP, hogy júniustól szeptemberig van az esős idő, de ha keleten és délen vagy, akkor nincs ilyen meghatározható esős nem esős.

Szerintem kisbudes úr jobban megtudja mondani.

Merre mennétek?

Előzmény: India1970 (312)
India1970 Creative Commons License 2006.05.13 0 0 312
Illetve melyik utaikönyvet ajánljátok (esetleg van eladó)?
Előzmény: India1970 (311)
India1970 Creative Commons License 2006.05.13 0 0 311

Sziasztok!

Én csak most július elején tudnék menni, de félek egy kicsit az időjárástól.

Nagyon kellemetlen olyankor az idő vagy kibírható?

harken Creative Commons License 2006.05.09 0 0 310

valószínű 'hazaért' bár ez a haza most mindanaon van:) egyébként úgy néz ki, sikeresen felvette a kinti életritmust, havonta kb 0,7 mailt képes küldeni...beszámolok azonnal ha jelentkezik.

Ha kicsit jobb idő van, az ember hajlamos elfelejteni, hogy mennyire hibátlan élmény 29 fokos kristálytiszta vízben löbögni...azé' nekem gyakran eszembe jut

Előzmény: R-U-D (308)
naish73 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 309
Tényleg, írjon már ide valaki, aki olvasta a topikot, és méltassa, vagy kérdezzen.
Előzmény: R-U-D (308)
R-U-D Creative Commons License 2006.05.08 0 0 308

Senki nem utazik a szigetekre mostanság?

harken: búvárhaverod hazatért már?

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.25 0 0 307

Anno 92-95, folyamatosan.

Mentünk egyszer Manilaban taxival. Elöre lebeszéltük a fuvardijat 200 pesoban. Aztàn belekerültünk Makatiban egy dugoba, a koma meg közölte, hogy vagy +200 peso, vagy kitesz a kocsibol. Kifizettük a szarràgot. Aztàn meg - amerikai szokàs szerint - vàlogatnak, hogy elvigyenek-e ahovà mondod, bàr àllitolag nem szabadna nekik. Az is jo volt, amikor Olongapoban a szar traysikeles 200-ért vitt csak el a Subic bejàratàhoz. Puerto Princesàban is kicsit tulzonak érzékeltem a 20 pesos dijszabàst. Ami Cebut illeti, Mactan szigetén làttam elöször fàhoz kötözött disznot a térdig érö szemétben turkàlni - mindjàrt a hàz mellett, nem a szeméttelepen. A Maribago Blue Water Resortban pedig ékszerlopàs àldozatai lettünk. Es kijelentkezéskor még àrkedvezményt sem kaptunk, valamiféle fàjdalomdij gyanànt.

Előzmény: naish73 (305)
R-U-D Creative Commons License 2006.04.25 0 0 306

Az ár nem rossz: 350 illetékkel együtt.

Bár a Quatarral most 119+illetékért is lehet repülni, ami összesen lehet olyan 160 e.

Ennek a tudatában viszont a maradék 200-ból sokkal többet ki lehet hozni mint egy szaros hilton. Persze izlések és pofonok.

Azt viszont nem értem, hogy miért pont Cebu. Az egy büdös porfészek, mint Manila. 

Előzmény: naish73 (305)
naish73 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 305
2 éve én is nézegettem az út előtt Tarutaot. De mivel nem vagyok vérbeli búvár (sőt leginkább semmilyen - csak vizsgám van, de nem merülök), kimaradt.

A márc. 29-i Nők Lapjában volt egy cikk a Fülöp-szigetekről, ahol a taxisokat Belzebub legközelebbi alattvalóinak nevezték. Hát a nagyvárosokat tekintve van benne valami.

És az Aeroviva már nyomja a Cebui-i utait.
Előzmény: R-U-D (302)
R-U-D Creative Commons License 2006.04.23 0 0 304
Örvendetes, hogy így a fórumon keresztül sikerül rávenni embereket arra, hogy bizonyos helyeket nézzenek meg. Az biztos, hogy az eddigi ismereteim szerint búvárkodás szempontjából is rendkívül érdekes hely Busuanga. És nemcsak Fülöp-szigetek viszonylatban.
Előzmény: harken (303)
harken Creative Commons License 2006.04.23 0 0 303

Aha, Thaiföld Ko Phi Phi-től délre. bocs az offért

Meggyőztem a Mindanao-n dolgozó búvár srácot, úgyhogy most épp ott van ahol te is voltál, (busuangán a roncsoknál) nemsokára hazajön asszem jókat fogunk dumálgatni...

Előzmény: R-U-D (302)
R-U-D Creative Commons License 2006.04.23 0 0 302
Ez a Ko Turatao ez Thaiföld nemigaz? Sajnos most pár évig szerintem thaiföld mint fődesztináció egészen biztosan ki fog maradni. Annyi más hely van még a világon és Thaiföldön 1 éve voltam. De ha visszatérek bitosan megkeresem ezt a helyet.
Előzmény: harken (301)
harken Creative Commons License 2006.04.22 0 0 301
Ko Turatao-t nézted már? Nemrégen jööt meg egy ismerősöm, (nanáhogy búvár) azt mondja teljesen egyedi a víz alatt, de felette sem rossz. No turista összvissz 2 búvárklub, romlatlan természet.
Előzmény: R-U-D (299)
naish73 Creative Commons License 2006.04.14 0 0 300
Volt olyan verziónk, hogy csak Luzon és akkor Mt Mayon is, hát nem így lett. Majd legközelebb, ha lesz legközelebb (alapos szervezéssel).
Előzmény: R-U-D (299)
R-U-D Creative Commons License 2006.04.14 0 0 299

Hát még nem tudom a következő célpontot. Sokmindennel szemezgetek, de ezt majd ősszel szeretném eldönteni.

Indonézia, Madagaszkár, Brazilia szerepelnek eddig a listán.

A tegnapi vetítés nagyon jó volt.

Aki egyszer utazik a szigetekre és mondjuk van 4-5 hete, akkor mindenképpen nézze meg Mt Mayon illeteve Mindanao keleti részét is. Lenyűgöző a látvány és a hangulat. Ráadásul a közbiztonsággal sincsen semmi gond.

Előzmény: naish73 (298)
naish73 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 298
Tényleg R-U-D, tudod már mi lesz a következő úticél?
R-U-D Creative Commons License 2006.04.13 0 0 297
Anno mennyire annó?
Előzmény: Törölt nick (296)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.12 0 0 296
Jó kis ország ez. El lehet szépen lenni és senki sem faszakodik a munkavállalási engedéllyel. Jó, hogy titeket nem sokkolt le úgy, mint anno engem.
R-U-D Creative Commons License 2006.04.12 0 0 295

Asszem pont a 80-as években telepítették ki Manilábol a piroslámpás negyedet Angelesbe (ezt olvastam valahol)

Egyébként most csütörtöökön lesz az Amphóra búvárklubban (Jászai Mari tér) este egy útbeszámoló vetítéssel 2 olyan sráctól, akik 2 hónapot töltöttek Fszigeteken és pár napja jöttek haza. Ha vlkit érdekel jöjjön.

Előzmény: naish73 (293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!