Keresés

Részletes keresés

country67 Creative Commons License 2017.07.18 0 0 5252

Csak a szállás van Draceban, a félsziget nyílt tengeri oldalát használnánk, már rég kinéztem a partszakaszt is, csak 20-25 perc autózás és a tenger felőli oldalon vagyunk. A szállás jó áron van, amennyivel olcsóbban találtam, abból 5X bejárom a félszigetet. 

Előzmény: sarli (5250)
emojnarode Creative Commons License 2017.07.18 0 0 5251

Én sem tartom jó ötletnek Drace-t. Ha már ott vagy, állj meg , egyél meg egy vödör kagylót és étkezés után húzzál el az itt ajánlott helyekre. Nem nyaralni való hely.

Előzmény: country67 (5247)
sarli Creative Commons License 2017.07.18 0 0 5250

Drace és környéke a Peljesac-félsziget legszarabb partszakasza. Köves, sziklás, és relatíve sekély, emiatt nagyarányú kagylótenyésztés folyik azon a partszakaszon. Miután az a rész a Peljesac-félsziget és partvonal által bezárt hosszú öböl, ezért a vízminőség sem olyan, mint például a félsziget másik oldalán.

Ha már addig elautózol, akkor valóban keress inkább egy jobb partszakaszt. Pl Orebic, Trstenik, Zuljana, Viganj, Kuciste stb...

Előzmény: country67 (5247)
sarli Creative Commons License 2017.07.18 0 0 5249

Szinte minden kúton beváltják az eurót és KM-ben adnak vissza. Ez általános Boszniában.

Előtte kérdezd azért meg. "Može platiti sa eurom?"  Ha mózse a válasz, akkor oké! :))

Előzmény: Kelemen Zoltán2 (5248)
Kelemen Zoltán2 Creative Commons License 2017.07.18 0 0 5248

Mivel hamarosan utazunk Bosznián keresztül Albániába,ezért kérdezem bárkitől,hogy a Samaci Nestro kuton hivatalos valutaválto van,vagy csak egyszerüen az ott dolgozo alkalmazottak  váltanak?Éjjel-nappal lehet váltani,vagy nem?Ha nem,akkor legkésőbb meddig?Kb 20és 22 óra között tervezzük Samacra az érkezésünket,  A választ előre is köszönöm.

country67 Creative Commons License 2017.07.18 0 0 5247

Igazad van, talán mégis megéri az A3-on elmenni Brod-ig és Gradiskánál átmenni a határon, de mivel írtátok, hogy arra nagyobb a forgalom, ezért azt gondoltam Samacból megyek Jajcéba és spórolnék egy kicsit az autópályán.

Amúgy, miért nem tartod jó választásnak Drace úti célt. Ott 3 éjszakát lennénk, kizárólag fürdőzés és búvárkodás lenne a program, talán Orebicbe elugranánk egy halpiacozásra.

Jajcéból melyik útvonalat ajánlod Mostárba?

Előzmény: The_Rible (5244)
country67 Creative Commons License 2017.07.18 0 0 5246

Szia 

Eredetileg nem Jajcénak mentünk volna, hanem Szarajevó felé és a terv az volt, hogy Visokónál pihennénk, de talán Jajce vízesés jobban vonz.

Az útvonal tervezőben benn hagytam Samacot és úgy gondoltam, hogy nem a horvát A3-at használnám (kicsit spórolnék, ha kihagynám egy részét a horvát autópályának)  Gradiska határátkeléssel. Samacból mennénk Banja Lukán keresztül Jajceig.

Előzmény: ufonauta2 (5241)
Fpeterzeg Creative Commons License 2017.07.18 0 1 5245

Szia !

Kb 1,5 hete jöttünk haza Boszniából. Jajce és BanjaLuka közötti utat a Vrbas folyó melett tettük meg, teljesen jó és vállalható. Láttam, hogy szóba került a Jasenovac határátkelő, én ott jöttem át, szombat délután 3 órakor egyedül voltam átkelő Ho-felé ( a másik irányba sem volt senki).

Remélem tudtam segíteni egy kicsit,

Előzmény: country67 (5240)
The_Rible Creative Commons License 2017.07.18 0 0 5244

Samac felé nagy kerülő. Mindenképpen Gradiska esne útba (vagy Jasenovac, ahogy már írtuk).

Ha meg Derventa felé nézed, akkor meg egyáltalán nem Samac esik útba, hanem Bród? Igaz, az forgalmasabb mint Samac.

Ha nagyon spórolós vagy, és nem akarsz autópályázni, akkor eleve Barcsnál mennék át, Daruvár majd Gradiska felé.

A Dracét sem értem. Nem te vagy az első, aki pont azt választotta. Árban nem lehet annyival olcsóbb, hogy megérje oda foglalni, ha már ilyen messzire elmész.

The_Rible Creative Commons License 2017.07.18 0 0 5243

Nem tudom, mit jelent Derventa környéke. A főút Bród felé teljesen jó, de a Bródi átkelő jóval forgalmasabb, mint a Samaci, ezért én ez utóbbit használom mindig.

ufonauta2 Creative Commons License 2017.07.18 0 0 5242

vasárnap éjjel=szombat éjjel :)

ufonauta2 Creative Commons License 2017.07.18 0 0 5241

Szia!

Tavaly itt valaki írta, hogy Derventa környéke útminőség és forgalom szempontjából kerülendő. Nem tudom, hogy ez még mennyire igaz mostanság is, de mi tavaly Budapest-Udvar-Gradiska-Banja Luka-Jajce útvonalon mentünk. Tavaly mi szombat délelőtt voltunk Gradiskánál és 20-30 perc alatt jutottunk át. Szerintem vasárnap éjjel ez még rövidebb idő. Idén most pénteken fogunk menni ugyanezen az útvonalon. (péntek éjjel Jajcéban alszunk) Ha jól látom a HAK oldalán, akkor az Eszék-Okucani autópálya szakasz 77 kunába kerül (személyautó). Ezt tudnád megspórolni a samaci átkeléssel. Illetve ennek egy részét, mert Eszéktől csak le kell menni valahogy Samacig. Mi tavaly Mostar-Szarajevó-Samac útvonalon jöttünk haza és egymenetes nem ottalvós útvonalnak hazafelé az az útvonal is vállalható. Közben idén rákattantam a határátkelő kamerán való kukkolására és úgy döntöttem, hogy Okucani előtt ránézek egyszer a kamerára és eldöntöm, hogy Gradiska, vagy Jasenovác felé megyek. Ami ugyan kerülő, de több topiktárs szerint kisebb a forgalom, mint Gradiskánál.

A Gradiskai kamera képe (ha működik)

country67 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 5240

Sziasztok!

Fehérvárról megyünk nyaralni szombat éjjeli indulással Mostár-Trebinje-Drace (2-3 napos szállások).

Úgy terveztem, hogy Samacban kicsit megpihenve (megtankolva) megyünk tovább Jajcéig, melyik utat ajánljátok?

Amit kinéztem, az E73-R472 Derventáig, utána M16.1 Banja Luka-tól, M16 Jajcéig, ahol egy hosszabb pihenőnk lesz (vízesés).

Ez után Mostár az első szállás.

Milyen minőségű ezen az útvonalon az útburkolat, bevállalható? Érdemes erre menni?

Erzsike Szucsik Csabáné Creative Commons License 2017.07.17 0 0 5239

Köszönöm szépen!

Előzmény: ufonauta2 (5238)
ufonauta2 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 5238

A mellékutak nem a készüléktípuson vannak, hanem a szoftverben.

Nem árt, ha van papír alapú Bosznia térképed, de a Here Maps (WeGo) simán elnavigál, akár az androidos telefonodon is.

Tavalyi  (első boszniai) utunk előtti utolsó nap elrohantam a Villányi úti térképboltba Bosznia térképért. (nem volt olcsó) Én is hallottam, hogy az IGO és a TomTom néhányakat megtréfált.

Induláskor felpattintottam a telefonomat a szélvédőre és beírtam a Here Maps-ba úti célként Jajcét. Simán odavitt. Bár mi nemigen tértünk le a főutakról, de elő sem kellett vennem a térképet. Minden esetre pénteken benn lesz az autóban. Biztos, ami ziher.

Egyébként pénteken mi is Jajcéban szunyálunk. :)

Előzmény: Erzsike Szucsik Csabáné (5234)
sarli Creative Commons License 2017.07.16 0 0 5237

Bár nem Samac-nál voltam most Boszniában, de az árak pár napja a 95-ös benzin 1,85 - 1,98 KM közt ingadozott, benzinkúttól függően.

Előzmény: morph3d73 (5229)
Erzsike Szucsik Csabáné Creative Commons License 2017.07.16 0 1 5236

Köszönöm.  Már van egy akkora, mint a nappalink. 😄

Előzmény: SlatkaVila (5235)
SlatkaVila Creative Commons License 2017.07.16 0 1 5235

Erzsike! Mindenképpen szerezzetek be térképet is! A GPS nagyon sok esetben megtréfálja az utazókat ezen a tájon. Nem kell nagyon részletes, amin minden diófa rajta van, de egy sima európai autóstérkép nagyon hasznos lehet :)

Előzmény: Erzsike Szucsik Csabáné (5234)
Erzsike Szucsik Csabáné Creative Commons License 2017.07.16 0 0 5234

Sziasztok! Napok óta a fórumot bújom. Lassan körvonalazódik, hogyan jutunk le Omis-ba és vissza, úgy hogy Bosznia nagyobb látványosságait is érintsük. Megalszunk Jajcén és hazafelé Mostarban. Egy problémánk van még, hogy az autós TomTom Gps-ünk, csak a fő útvonalakat ismeri. Tudtuk ajánlani egy jó készüléktípust, amin a mellékutak is rajta vannak? Köszönöm szépen.

potika Creative Commons License 2017.07.16 0 0 5233

Vigyázz a roaminggal, eszetlenül drága Boszniában, Szerbiában és Montenegroban.

Előzmény: policecars (5230)
policecars Creative Commons License 2017.07.16 0 0 5232

Megtaláltam, jól emlékeztem, hogy nem csak EU országokra érvényes, de sajnos Bosznia tényleg nincs köztük.

Előzmény: fekvőrendőr (5231)
fekvőrendőr Creative Commons License 2017.07.16 0 1 5231

Nem EU, tehát nem.

Előzmény: policecars (5230)
policecars Creative Commons License 2017.07.16 -1 0 5230

Boszniára érvényes a Vodafone EU roamingja? Hirtelen nem találok semmi konkrétat erről.

Illetve: tudtok ajánlani valami feltöltőkártyás helyi mobilnetet?

morph3d73 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 5229

Sziasztok,Érdeklődnék valaki tudja mennyi a benzin 95 Samac-nal?Üdv

policecars Creative Commons License 2017.07.16 0 0 5228

Köszönöm!

Előzmény: SlatkaVila (5192)
ufonauta2 Creative Commons License 2017.07.15 0 0 5227

Szia! 

Mi pénteken indulunk. Ezért minden beszámolót szívesen fogadunk. :)

Előzmény: wdriver (5226)
wdriver Creative Commons License 2017.07.15 0 1 5226

Sziasztok, megvolt a nyaralás!

Mostar, Ivanica, Dubrovnik, egy nap Montenegro, Neum és még pár hely. Nagyon jó volt és az árak is jók nagyon. Beszámolóval jövök amint tudok, mesélek sokmindent majd :)

Köszi a segítségeket amit utazás előtt kaptam, hasonló hasznos dolgokat tervezek írni én is.

The_Rible Creative Commons License 2017.07.13 0 0 5225

nagyon köszönöm, remélem nem felejtem el megcsinálni (most nem érek rá a köv. két hétben)

Ha nem látnád a térképen kb. egy hónap múlva akkor nyugodtan emlékeztethetsz rá.

Előzmény: emojnarode (5224)
emojnarode Creative Commons License 2017.07.13 0 0 5224

Szevasz The Rible. Remélem itt vagy. Említetted, hogy ha meg tudom jelölni a korábban szóba kerülő rendőri fényképezést álcázva, közöljem számodra bejegyzés céljából. Íme. Szóval Olovot elhagyva Sarajevo irányába, Bileći felé menve, a falu bejáratánál újra, de már más módszerrel álcázva /M 18/ megjelentek a fakabátok. Ezzel az alkalommal, az út széli korlát mögé rakták a kamerát. Bejelölheted a gyűjtemény közé. Üdv.

Rennika Creative Commons License 2017.07.13 0 0 5223

Igazad van, csak van egy olyan gyanúm, hogy az ingyenes parkolás az utcán lesz. De azért rákérdezek, köszi!

Előzmény: BHJ-962 (5222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!