Nem így van, hanem tanultam, mint állat. A rövid távú memóriám tele volt matematikával, deriváltam, meg ilyenek, egészen a szigorlatig, utána viszont jól el is felejtettem mindent. Mostanában csak a gázsit tudom jól megszámolni. Már ha van. :)
Én 23-át láttam több helyen (talán a sírján is ez szerepel), a 96 viszont igaz, azt elszámoltam. Pedig szigorlatoztam is matekból (bár nem ment könnyen).
Nem ismeretes a csávó neve manouche körökben és az öszvér gitárnak archtophoz való húrlába van, amiről meg tapasztalatból tudjuk, hogy nagyon elveszi a selmeres hangkarakterét a hangszernek! Szerintem archtop jazzgitárhoz közeli hangja van.
Szóval ha valaki szívesen hallgatna egy kis Django Reinhardt féle zenét(1930-1940 körüli táncolható,dallamos európai string swing zene, bár ezt ebben a topicban csak-csak sejti mindenki! ? :)) ), azt szeretettel várjuk szombaton a "Gödör"-nél, ahol swing és boogie táncosok partyja lesz,táncversennyel és élőzenével!(Hot Club of Hungary+egy nagggggyon király swinghegedűs!!).
A rendezvény ingyenes és valószínűleg az év egyik utolsó szabadtéri(!) bulija lesz!
Múlt hónapban kb. 100 -an táncoltak egyszerre és hihetetlenül jó kis hangulat volt!
:)))
A rendezvény 16-22 h-ig tart, de a koncert időpontja még nincs meg (Szerintem ha kb. 19 h körül lejöttök, akkor előbb-utóbb lesz ott egy kis élő zene is!)
Tök jó! Éppen a Westendben lévő hangszerüzletben keresgettem lelkesen ehez a stílushoz pengetőt - hiába! :( amikor a szemem megakadt egy hirdetésen amin ez a felirat volt : Django Reinhardt est! Mindenkinek ott a helye. Kérdés: Frankie Látóval mi van? rég nem hallottam róla.
Apropó- pengető - tudna valaki gypsy pengetőt szomomra - csere alapon nélkülözni? Sikerült a 2005 júliusi North Sea Jazz fesztiválról megszereznem a Stochelo Rosenberg - Romane koncertet wmv formátumban. Ezt szívesen átírom
cd-re akinek kell, vagy ha valaki ki tudja írni DVD-re az sem lenne utolsó.
Úgy néz ki,hogy pár nap múlva ugyanerről a fesztiválról meglesz a Birelli Lagrene koncert is, aki ezúttal jazz gitárral érkezett egy fúvós, ritmus gitár(Hono Winterstein) és bőgős kíséretében. Persze Stocheloék is kitettek magukért ők egy holland dobossal és egy bőgőssel játszanak 70 percet.