"nem akartuk minden pénzünket túrákra költeni..." - végülis az ember azért megy külföldre, hogy ékszert vásároljon, mit gondoltál, hogy majd befizet a méregdrága kirándulásokra?! :)))
Na igen.Tudnak!Na meg káromkodni is mivel azt hiszik úgyse érti senki.Mi Olaszországban voltunk és a buszon elég sokan voltak.Leszálláskor kissé lökdösődtek az emberek és a hátunk mögött csak azt hallottuk "anyád,anyád" és nevettek.Ez a színvonal.
Nem, igazad van elnéztem, akkor más volt az elnök...
Ugyanonnan idézve,1999 ből....
chief of state: President Kicheril Raman NARAYANAN (since 25 July 1997); Vice President Krishnan KANT (since 21 August 1997) head of government: Prime Minister Atal Behari VAJPAYEE (since 19 March 1998)
Bocs, el vagyok maradva. Megint nő India miniszterelnöke? Mert ugye, Indira Gandhit megmerénylették, ha jól tudom...
A CIA World Factbook-ból:
chief of state: President A.P.J. Abdul KALAM (since 26 July 2002); Vice President Bhairon Singh SHEKHAWAT (since 19 August 2002) head of government: Prime Minister Manmohan SINGH (since NA May 2004)
Manmohan Singh, ez legjobb tudásom szerint szikh férfinév... A Singh oroszlánt jelnent a nyelvükön, és minden férfi viseli ezt a nevet. Emiatt hiányolom a vezetéknevét, mint ahogy az alelnöknek ott van: keresztnév Singh vezetéknév.
Két apig együtt utaztunk Törökországban egy cseh fiúval, aki a következő sztorit mesélte: Találkozott egy franciával, aki megkérdezte tőle, hogy: "És milyen az élet most Csehszlovákiában Ceausescu után?"
Kb 18 órás autóút után megérkezünk Görögországba. Este már vár minket az előre befizetett vacsora egy helyi tavernában. Alig vártuk, hogy végre valami finom görög kaját együnk, a szendvicseink után. Erre azzal fogadnak, hogy a vacsora rántott hús. Kicsit kiakadtunk.. Aztán kiderült, hogy úgy kérték mások, hogy magyaros kaja legyen, sőt volt olyan 20 fős csoport akik kedvéért pörköltet kellett főzniük. Mi meg kijelentettük, hogy kettőnknek több magyaros ételt ne hozzanak, így szerencsére a többi napon élveztük a görög salátát, a halakat, grillezett husit, stb. Persze finom volt a rántott hús is, de ott akkor nagyon hervasztó volt a dolog.
Aztán még egy pár nappal ezelőtti történet:
Olympos hegy, gyönyörű sziklák, szakadékok, stb..
-Anyuka megszólal a barátnőjének: hülye vagy, nehogy már magába lefényképezd a hegyet, minek?! Mi nem vagyunk rajta!
-Pistike ha nem állsz ide a fényképezéshez nem lesz este több gyros!
Az én kedvencem egy kb. 55-60-as hölgy aki a Nílusi hajóút során a Királyok völgyébe tartó buszon háborgott, hogy neki azt ígérték, hogy ez egy hajóút lesz, mégis mindenhova busszal visznek.
Az sem rossz, mikor Bibioneból behajóznak Velencére:-)
Egyik viszonylag értelmes unokaöcsém hihetetlenül buta barátnőket tart, a mostani már a külsejével is alulmúlja az eddigieket(tátott száj, üres bocitekintet). Pár hete egy családi összejövetelen mellettem ült, kísérletet tettem a beszélgetésre,téma adott:előző nap jöttek haza Bibione környékéről:
Semmi bajom az írójával, nem is ismerem, de ez a hozzászólás is ide illik: (a Korfu topikból, 2748-as):
"Sziasztok!
Tud valaki olyan irodát, amely Paleokastritsára szervez utat? Az Eurotours-nak volt egy nagyon jó apartmanja, a Miltos. Erről bármi info? Kösz."
(Kb: tud valaki olyan boltot, ahol kenyeret lehet kapni?)
Erika és reszelo romantikus turbékolására gondolsz?:-)
sajnos, túl sok utazik ebből a fajtából, elterül a reptéri váróban és ordítva telefonál, hogy most megy Bangkokba, de visszafelé beugrik Dubaiba is, januárban is rövidnadrágban és pólóban száll ki Ferihegyen, hogy lássák, most jött valamelyik trópusi helyről, szendereg a tranzitváróban a gépről lopott párnán+pléden...
E-mail a MÁV-hoz, amit nem a MÁV címére küldtek:-)
"Tisztelt MÁV!
Egy nagy kéréssel fordulunk Önökhöz! Gólyatábort szerveznénk augusztus 24-től és vonattal szeretnénk leutazni Balatonalmádiba. Csak egy nagy problémánk van, hogy nem találtunk olyan vonatot, ami az ideális időpontba indulna, illetve igen egy IC-t, de ez nekünk túl drága. Esetleg lehetne-e azt csinálni, hogy ehhez az IC-hez hozzácsatolnának sima személyvonatot kb. 170 főnyi hellyel és mi ezzel utaznánk. A jegyek ára megbeszéléses alapon történne. Mi a kettő átlagára, azaz 536 Ft-ra gondoltunk."
nem tisztem védeni egy céget, ahol 7 éve dolgoztam, de meggyőződésem, h kis irodáknak nem éri meg kibérelni egy buszt, és aztán csak azt értékesíteni, szállás nélkül... ezt persze senkinek sem kötelessége tudnia.... mindenesetre, kb az általad említett mondat hangzott el, ezért gondoltam, h inkább a pályaudvar cél....
Igen, elviled simán lehet, hogy bemegyek holnap az Ibuszba (vagy akármelyik nagy irodába), és azt mondom, hogy a holnap 6:20-as spliti buszra kérnék két jegyet. Legfeljebb már nem lesz rá szabad hely.
Ez szvsz semmivel sem más, mintha repjegyet vennék irodában.
nekem azért még mindig nagy kedvencem az az utas, akivel még gyakornok koromban akadtam össze..... Spanyolhonba (Costa Brava) adtunk el buszos utakat, és egyik nap bejött egy fiatalember, hogy ő csak buszjegyet szeretne (itt szerettem volna javasolni a volán-pályaudvardt, de már ekkor is túl udvarias voltam...), mondtam, h sajnos csak szállással, akkor megegyeztünk, h melyik szállás, akkor megkérdezte, hogy ugye oda már nincs messze Marokkó és ugye jár át komp, mert ő tulképpen oda szeretne menni --- elmagyaráztam, az elmagyaráznivalót, svégül megkérdezte, h az jó-e, ha ő reggel, amikor felszáll a buszra, a sofőrnél fizet.....