Nem tudom, hogy olvasod-e még a fórumot, de ha igen, akkor érdeklődni szeretnék nálad a hoteletekről.
Mi is a La Funtana-t néztük ki magunknak és lenne pár kérdésem. Sajnos nem publikus az email címed, így csak ide tudok írni.
Érdekelne a szállodában a reggelis ellátás, hogy mennyire bőséges, illetve hogy a közelben milyen éttermek vannak, mennyire macerás, mászkálós a vacsora megoldás. illetve még pár kérdés, amit inkább priviben írnék majd le.
A sziget idegenforgalmi hivatalai által kiállított legfrissebb ingyenes kiadványok, térképek megrendelhetőek. A kérdőív elküldése után postai úton díjmentesen küldjük a megadott címre.
Az nem kicsit húzós... Vasárnap. este 18kor vettük fel és csütörtökön 16.45-kor adtuk le, ez volt 98 euro. Semmilyen extra szolgáltatás, biztosítás nem volt benne. Ja és 1 héttel a visszaadás után felszabadította a foglalót ami szerintem elég jó, máshol rendszeres az 1 hónap...
Azt megkérdezhetem milyen áron béreltetek? Csak mert én most nézem júni végére és ilyen 70-80 €-nél kezdődnek a minik/ nap. Ez nekem egy kicsit húzósnak tünik...
Patrizia, probaltam email kuldeni de visszajott a level. Azt szeretnem kerdezni, hogy el meg a weboldal www.alghero.dikhazi.com , vagy csak nekem nem akar bejonni. Szep napot.
Azoknak akik az algheroi reptérre érkeznek és autót bérelnének:
Megválaszolva a saját kérdésemet 700 euro volt a kaució! Vicces mert a rentalcars.com-on keresztül foglaltuk és direkt megkérdeztem tőlük indulás előtt hogy mennyi nehogy meglepetés érjen a reptéren, visszaírtak hogy 900 euro, végül csak 700-at foglalt be. Úgy látszik ez teljesen kiszámíthatatlan mivel...
Az autót a Sicily by car-tól kaptuk ami az Autoeuropa csoporthoz tartozik, csakúgy mint a Dollars meg a Thriffty. A neten borzalmas véleményeket olvastam róluk de nálunk minden rendben volt, egy Fiat 500-ast béreltünk, pont azt is kaptunk, szinte új, 3600km-rel. (még soha nem kaptuk azt az autót ami a foglaláson volt, mert az ugye elvileg csaka kategórát jelzi) Leadásnál az a furcsa hogy senki nem nézi meg az autót csak rányomják a papírodra hogy nem vártad meg az ellenőrzést, az autó átnézésére később kerül sor.... ez azért érdekes mert nincs is lehetőséged arra hogy megvárdmert nincs ott senki... Nálunk semmilyen sérülés nem volt az autón, remélem nem is fognak utólag kitalálni semmit, mindenesetre körbefotóztuk! Arrra érdemes még figyelni hogy július augusztus hónapban a legtöbb autóbérlő cég kötelezővé teszi a superkasco biztosítás megvételét, ami nem kicsit emeli meg az árat.
Szardínia még mindig gyönyörű, csak irigyelni tudok mindenkit aki még most fog utazni! Sajnos nekünk csak 5 napunk volt, de az is elég tartalmas. Alghero, Stintino, Castelsardo, Capo Testa, Costa Smeralda részeket jártuk be, a végén egy Porto San Paoloi szállással. Minden szuper jó volt, főleg hogy június első hetében még a legfrekventáltabb strandok sem voltak zsúfoltak. Ha erről a részről érdekel valakit valami csak kérdezzetek!
Ja, algheroi reptér: Nagyon pici, benzinkút csak Fertilián a központban. Ha átmész a biztonsági részen már egy kávét sem tudsz inni... italautomaták vannak, csak éppen nem működött, ott ütögették az utasok de hiába... szerencsére az ásványvizet kiadó automatákból 1 üzemelt!
A megnyugtató az lesz, ha minden úticélodhoz eljutsz majd, de ez tényleg nem annyira komplikált. Ha beírod a google-be hogy sardinia és bus, elég sok találatot ad ki. Vagy pl public transportation sardinia...
Arra azért vigyázz, hogy vasárnap a trafikok bezárnak, és nehéz jegyet keríteni. A reptereken meg vannak kis jegyárusítóó automaták, emlékeim szerint pirosak, abból kell jegyet venni, mert a sofőrök nem árulnak.
Pár éve bejártuk a szigetet busszal, és nagyon jól szervezett hatékony közlekedésük volt. Emlékeim szerint trafikban és automatákból árulták a jegyeket, a buszmegállókban az útvonalak pontosan és érthetően voltak jelölve és a buszok pontosak, tiszták voltak. Ráadásul nagyon nagyon olcsók.
Szóval nyugodtan indulj neki busszal, kellemes csalódás lesz.
Légkondi nélkül kibírható. Szúnyog nekünk nem volt, de szerintem egy elektromos szúnyogriasztó befér a táskába.
Az üdülő telep közepén van egy tornyos apartman mi abba voltunk. Costa Reit nézzétek meg csodálatos homokos stranja van. Nagyon irígyellek! Élménybeszámolót várok.... Jó pihenést.
van valakinek infoja hogy az algheroi reptéren, autóbérlés esetén milyen összegű depositot foglalnak be? (Legkisebb kategóriás autónál ) Mert annak ugye rendelkezésre kell állnia a kártyán és nem akarunk meglepődni! Nekünk eddig mindig 600/700 eurót foglaltak be de többen írtak 1000 euróról. Konkrét tapasztalata van valakinek?
Ja, és a "Thrifty" névvel ellátott partner autói gyanúsan olcsóak, valaki bérelt már tőlük?
Kiknek továbbítod? Ez olyan rejtélyes, mint egy FBI-ügynök izgalmas élete. De aztán rájöttem: továbbítod a Corsika, Toscana, Róma,Kréta, Tolo, Barcelona, Bécs, Gyurcsány nem diplomás, Európa szegényháza leszünk, meg még a fene se tudja melyik topicba( ahol az elmúlt 3 napban 1 db hozzászólás erejéig megjelentél és gondolom, hogy ennek az információnak mindenki fog örülni:)) Aztán amikor a részletekre kerül sor, akkor szokásosan eltűnsz, a kérdésekre nem válaszolsz stb. Egy a lényeg, szerintem is benne vagy a globális, minden topicot érintő összeesküvésben:))
Nagyon egyszerűen el lehet jutni a pozsonyi reptérre: vonat, majd a vasútállomáson felszállsz a 61-es buszra. Kb.25 perc, és a végállomás. Vonatjegyeket olcsón ki lehet fogni, ha időben foglasz. Nem kell félni tőle!
Mi pont most foglaltunk Ryanair jegyet Pozsony-Alghero útvonalra. Nekem ez tűnt a legolcsóbbnak még ha ki is kell utani Pozsonyba, Bp-ről nem egy nagy távolság. 130 euro 2 fő oda-vissza minden illetékkel, kártyadíjjal..stb. Igaz csak kézi poggyászt viszünk mert sajnos csak 5 napra megyünk...:(
Megy Bécsből az Airberlin Olbiába, de sokkal húzósabb.
Illetve Bp-Bergamo (wizz vagy ryanair) majd onnan ryanair akár Algheroba, akár délre Cagliariba. Pár évvel ezelőtt ezzel a verzióval mentünk de most a pozsonyi járat volt a legkedvezőbb. Ráadásul emberi időben mennek a gépek, ez sem mindegy. És biztos van Alitalia járat is Rómán keresztül.
Esetleg tud valaki olcsó parkolási lehetőséget a pozsonyi reptér környékén?
Most megyünk először a szigetre, 2 hét Tortoli-ban a Residence Verde Mare apartman-ba. A Marco Polo utikönyvet elolvastam, de biztos van olyan látnivaló ami ott sem szerepel. Mi az amit feltétlen ül meg kell nézni még ha eldugott helyen is van. Továbbá tud-e valaki a szállásról valamit?
Nagyon lepukkant ez a forum mostanaban, ezert felteszek ide egy erdekes irast Az Asinara-szigeti magyar hadifoglyokrol ,akik teljesen kivesztek ( vagy talan be sem kerultek) a hazai kozemlekezetbe .Aki arra jar, javaslom, hogy latogasson el oda, nagyon erdekes hely !
Örömmel köszöntök mindenkit Szardínia szigetéről. Végre itt a tavasz, 22-23 fokos nappali hőmérséklettel, a víz még hideg de a bátrabb északi turisták már a birtokukba vették. 2 hét mulva húsvét, gasztronómiai programokkal és vallási eseményekkel.
Ha esetleg vki itt jár Algheroban az feltétlenül vegyen részt a nagypénteki felvonuláson ahol Krisztust hordják körbe a városban majd a Katedrálisban egy 2 órás mise keretében leemelik a keresztről, megmutatják a Madonnának és egy fekhelyre helyezik. A hivők fekete ruhában, fáklyával kísérik a menetet.
Már beindultak a fapados légitársaságok, a komp horroráron van sajna idén, a szárd flotta még csak Civitacecchia és Olbia útvonalon közlekedik.