Keresés

Részletes keresés

D94A Creative Commons License 2006.01.15 0 0 419

Csütörtök este én azt álmodtam, hogy tönkrement az 53008 gyorsteher gépe. Sajnos nem álmodtam, éjszakás voltam és tényleg tönkrement!

Az utiköltséget majd kiszámolom, az autó is csak több emberrel éri meg.

Üdv!

Előzmény: apepee_ (416)
beaulieu Creative Commons License 2006.01.15 0 0 418
Ilyet én is álmodtam már, de szerencsére már van egy Beaulieu 6008 S, 6008 Pro, és egy 7008 pro felvevőm! Nagyon állat gép mindegyik. Most egy 9008 Pro-ra gyúrok, de elég ritka...
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.15 0 0 417

nem megy fapados csebe, a biznisztrip meg durván drága.

Amúgy én meg azt álmodtam, hogy Kubában vagyok, és általános mozgósítás van, és beállítanak a sor elejére a legjobb barátommal, aztán egyszerre csak azt vesszük észre, hogy a többiek csináltak egy hátraarcot, és távoztak, mi meg a hadbíróságon mosakodtunk, hogy hát szó sincs parncsmegtagadásról, csak hát nem tudunk spanyolul...  na ezt fejtse meg Krúdy Gyula!

apepee_ Creative Commons License 2006.01.15 0 0 416

Semmi gond, ezen a héten még vizsgázom ugyis...

Cselákiát nem olcsóbb repülővel megközeliteni? Lehet, hogy jobban járnánk, bár tudom, hogy közelebb áll hozzád a vonat. Nekem Pécsről kellene oda felmászni.

Üdv!

Jah, meg kell osztanom veletek, hogy ma itt aludtam egy haveroméknál és azt álmodtam, hogy a nagypapámnak egy 7008S-e volt, ami vetitőnek is jó volt és nekemadta!

Rossz volt felkelni kicsit...

Pá!

Előzmény: D94A (415)
D94A Creative Commons License 2006.01.15 0 0 415

Szia!

Nagyon el voltam havazva, hétfőn utazik a film!

Üdv!

Előzmény: apepee_ (410)
D94A Creative Commons License 2006.01.15 0 0 414

Szia!

Hívással engem keress meg! Az emilem publikus, tel 06 30 4658874

Üdv! Szilárd

Előzmény: lsec2000 (413)
lsec2000 Creative Commons License 2006.01.13 0 0 413

Először is mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Első kanyarban megnézném Superb vetítőjét (meg az árát :-)). Viszont ha tudtok komolyabbat írjatok légyszí! digital@mail.coranet.hu (Ide is írhattok!)

Előzmény: Superb_ (412)
Superb_ Creative Commons License 2006.01.13 0 0 412

Nekem lenne egy teljesen jó rusz vetítő ami  eladó, ha kell valakinek + egy másik alkatrésznek (annak ugrál a képe és zúg)... Utóbbit ingyért adnám a jó mellé.

(Én Chinont használok, amelyik saját képernyőre is vetít.)

Előzmény: Törölt nick (411)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.13 0 0 411

Hát, pont lecsúsztál egy Ruszról a vaterán. De az embernek van még egy ékszíjszakadt meoptája: http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=5362181

az ékszíj meg itt kapható: http://www.oring.hu/ 

Mondjuk ennek a meoptának az a nyűgje, hogy 8V 50W-os kriptonégővel megy, amit már sok-sok éve nem gyártanak, szóval tekintsd átmeneti megoldásnak: addig tart, amíg a körte tart. De addig is tudsz dolgozni.

Amúgy nem rossz a rusz gép, nekünk soha semmi bajunk nem volt vele, még most is meglenne, ha ki nem könyörögte volna valaki (6000-et adott érte, annyiért vétek lett volna megtartani, főleg, hogy van másik gépünk is :-))

Előzmény: lsec2000 (407)
apepee_ Creative Commons License 2006.01.13 0 0 410

Szilárd! Elküldted már nekem azt a csomagot?

Ha igen bocs, akkor a szüleim nem szóltak vissza, ugyanis most vizsgázom Pécsett (hogy meglegyen a pecsétt :)

Háj!

apepee_ Creative Commons License 2006.01.13 0 0 409

Üdv! Az igazság az, hogy Russzal filmet vetiteni az kb. olyan, mint a klasszikus baltával gégemetszés... Én dolgoztam vele, 1 év alatt 8 ment tönkre, de ebből még kettőt össze tudtunk rakni, ami persze ismét tönkrement. Ha gondolod vidd el szervizbe, ha pécsre lehozod én is szivesen belenézek, de azt mondom hogy olcsóbb, ha veszel egy komolyabb gépet. 15-20ezret ne sajnáld rá, mert ha sok a megrendelő, pár nap alatt visszahozza az árát. Ha gép kell kérdezd Beaulieut, ha laborálni kell, akkor a Szilárdot.

Mindenképpen új vetitőt javaslok (1 év alatt 8 vetitő az 8x3000=24000 ft,- az az egy meg nagyon időtálló volt (azt is Beaulieutól vettük anno)).

Ezzel mondjuk egy gondod lehet (most jut eszembe), mégpedig, hogy külön kell S8 és N8 vetitő, mert nemhiába nem gyártanak kombó felvevőket, a kombó lejátszó is ritka...

Remélem segitettem.

Üdv!

Péter

Előzmény: lsec2000 (407)
lsec2000 Creative Commons License 2006.01.13 0 0 408

Hali!

Tudsz esetleg feltenni képet a vetítőgépről?

Előzmény: beaulieu (393)
lsec2000 Creative Commons License 2006.01.13 0 0 407

Sziasztok urak!

Super8 és normal8 digitalizálással foglalkozom. (www.coranet.hu/digital)

Nagy gondom van, mert tele vagyok megrendelőkkel és mindkét gépem (rusz típusú, remélem jól írtam) megadta magát. Belenéztem a belsejébe, de inkább nem nyúlnék hozzájuk. Pár napja már leírtam a hibajelenségeket, kaptam is sokat segítő válaszokat, de időhiányban és műszaki analfabétizmusban szenvedek. Vagy vennék gépet, vagy elvinném valakihez, aki ért hozzá. Ha tud valaki segíteni örök hálám lesz érte!

A neten már körülnéztem, de nem nagyon találtam megfelelő gépet.

Olyanról is hallottam, hogylétezik egy kifejezetten super8 szkennelére kifejlesztett kütyü. Ha tényleg létezik tudassátok légyszi.

Na még valami: az egyik ügyfelemnek vannak előhívatlan felvételei. Létezik hely ahol meg tudják csinálni?

Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 406
Szerintem is ócskaság a busz, de a vonat már 2000-ben is 20e körül járt. Persze ha neked van dolgozói kedvezményed a vonatra, akkor az valósznűleg eldönti a kérdést... de ezt én korábban nem tudhattam.
Előzmény: D94A (405)
D94A Creative Commons License 2006.01.12 0 0 405

Szia!

Rendelni már próbáltunk, az emil Soós számítógépén landolt! A buszt én nem favorizálom. A vonat nekem ingyen van, főállásban forgalmista vagyok:-), :-(! Az áraknak majd utána nézek!

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (404)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 404

Prága jó hely, de a vonat piszok drága, mert egy csomó nemzetközi felárat számolnak rá. Régebben az volt a legolcsóbb megfejtés, hogy ha az ember elment a határig, átsétált Pozsonyba, és onnan a Bratislava-Prague busszal elment, de nem tudom, hogy most mi van. Minden esetre van közvetlen Bp-Prága buszjárat is, 15e a retúrjegy, valahol ez lehet az alja a dolognak. Szóval jó sok filmet kell venni. Illetve ennyi erővel akár postán is meg lehet küldetni, az sem kerül többe, most meg már amióta egy nagy boldog eu vagyunk, se vám rajta, se semmi. Oda talán még utánvétel is van, legalábbis Csehország egyike azon 20 országnak, ahova a Magyar Posta tud pénzt utalványozni.

Előzmény: apepee_ (401)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 403
A belső nem jó, kár vele vesződni. Ha ragaszkodsz a lapszíjhoz, ITT érdemes keresgélni, de én nem tudom így kapásból megmondani, hogy hol kaphatsz pont olyat, mert nekem még sosem kellett.
Előzmény: apepee_ (402)
apepee_ Creative Commons License 2006.01.11 0 0 402

Nagyon kösz, megnézem a Nedisben, talán a netenm is fent van. Amúgy egy ismerősöm javasolta, hogy motorbicikli belsőjéből vágjak egy szeletet, asszem az öreg szimóknak pont 16cs átmérőjű a gumibelsője :)

Pá!

Előzmény: Törölt nick (397)
apepee_ Creative Commons License 2006.01.11 0 0 401

Üdv! Én szivesen mennék és a március eleje nagyon jó időpontnak tűnik! Mondjuk 15-e után lenne a legtutibb, de ha előtte lesz az se gond. Szivesen ki is vonatozok ha gondoljátok...de akkó' ordenáré sörözés lesz :)

Amúgy mennyi ott kint egy 10 m tekercs...jöhet privbe is :)

Csá!

Előzmény: D94A (399)
Superb_ Creative Commons License 2006.01.11 0 0 400
Mennyibe kerülne így az anyag? DS8-at hoznál?
Előzmény: D94A (399)
D94A Creative Commons License 2006.01.11 0 0 399

Szeisztok!

Március elején tervezek egy beszerző utat Prágába. Érdekel vkit a Foma anyag? Az utat vonattal tervezetem költségcsökkentés végett!

Üdv!

beaulieu Creative Commons License 2006.01.11 0 0 398

szia

Jól gondoltad.... :)

Én reagáltam rá és tényleg soknak tartom az árát az ott említett okok miatt. Nekem van egy ilyen gépem és 10 ezerért vettem egy pécsi faszitól. De nem igazán kedvelem ezt a típust, mert régi gyártásúak és elég sok gond volt már vele, mechanika, akku stb... Én nem adnék érte annyit az biztos.

Viszont a beaulieu 5008 és felefele 6008, 7008 stb azok már javított kivitelek (tanultak a hibákból) azokat nagyon ajánlom, mert szuperül működnek.

Továbbá ennek a típusnak kicsi a zárideje (nagyon rövid) ezért 1 belendével több fény kell hozzá, mint a többi hasonszőrű géphez, ami a super 8-as technikát és nyersanyagokat tekintve nem mindegy.

Szóval ez a véleményem a gépről...

Előzmény: apepee_ (396)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 397
Ilyen lapos szíjat talán a HQ Nedisben kaphatsz, mint képmagnó ékszíjat. De lehet, hogy abból csak a 6..8mm széles a maximum... Végső esetben vidd el az ékszíjtárcsákat esztergályoshoz, és szúrjon be két hornyot mindkettőbe, aztán tegyél rá két O-gyűrűt, és mehet tovább a verkli.
Előzmény: apepee_ (396)
apepee_ Creative Commons License 2006.01.10 0 0 396

Üdv!

Figyi! Ékszíjból tényleg beválik a tömítés, az Eumig Sound 620 (asszem ez a tipusa, de nem biztos) vetitőnkbe is az dolgozott. Viszont lenne egy nagy kérdésem:

Meopta Meoclub 16 vetítőbe kéne ekészíj, de ez nem hengeres alapú, hanem kb. 1 cm széles, 2 mm vastam és 16 cm átmérőjű. Ezt sehol sem kaptam, és nem is tudják, hogy honnan lehet (mármint Pécsen). Ha tudna valaki segíteni, akkor nagyon megköszönném. A vetítő a régi fajta, nem a műanyag, hanem a fémházas, 3 bőröndös verzió (és magyar objektiv van hozzá :))

A  másik kérdés Beaulieuhoz szólna :)

2008-as model-t mennyiért lehetne venni? Ugyanis most láttam vaterán 4008-ast 60ér, aztán valaki reagált rá, hogy ez kicsit sok (és abból gondolom, hogy te vagy, mert irta, hogy 6008 és 7008 is van neki :))

Szal mennyit ér kb?

Köszpepe!

Előzmény: Törölt nick (394)
lsec2000 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 395

Köszi az ajánlatokat, tanácsokat megnézem a lehetőségeket.

Még egyszer köszi!

Előzmény: Törölt nick (394)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.09 0 0 394

A "legyengültnél" az ékszíjat, szénkeféket nézted már? Előbbit az O-ring Bt-nél kaphatsz a Szinyjei Merse Pál utcában (ők hidraulika tömítésnek hívják, de ékszíjnak is jó, nekem az van a Terta magnómba, a vetítőmbe, mindenben), szénkefe szaküzlet meg a Népszínház utcában van, ha a körút felől mész, jobbra.

A "remegtetősnél" biztos, hogy nem csak a hurokkal van baj? Az autómata befűzős gépeknél előfordul, hogy a régi, merev filmből nem tudnak jó hurkot csinálni. Az enyim is ilyen, alapból mindig remeg a kép, de van rajta két gomb, amit megnyomva elemelkedik a film a vezetőgörgőktől, és egy kallantyú, amit ha ilyenkor megrángatok, rendbe jön a hurok, utána  gombokat visszaengedve tökéletesen vetít.

Előzmény: lsec2000 (392)
beaulieu Creative Commons License 2006.01.09 0 0 393

Szia!

Nekem van eladó super 8-as vetítőm, de szinte csak profi darabjaim vannak. Van egy Elmo st-600 super 8-as hangos vetítő, kitünő állapotban, meg is lehet nézni, ki lehet próbálni. 20 ezer az ára!

Üdv

Előzmény: lsec2000 (392)
lsec2000 Creative Commons License 2006.01.09 0 0 392

Sziasztok!

Új vagyok itt. Megvételre keresnék Super8-as vetítőgépet. Amik nekem vannak, sajnos megadták magukat (az egyiknek mintha legyengült volna a motorja, a másik meg remegteti a képet :((( ). Ha van ajánlat szívesen várom, de ha a fent leírt hibára van gyógymód annak is örülnék!

Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.09 0 0 391
Mi ugyan nem, mert itt nincs kábeltévé. Hiába lett ez Bp. egyik legfelkapottabb környéke (utcaszomszédok: Daskovics ex-pénzügyminiszter, Raskó ex-államtitkár stb), a tyúkbelet nem húzza ki az UPC, mert ritkán lakott az utca, és túl hosszú lenne a megtérülési idő. Illetve ha kifizetném két-három havi fizumat bekötési díj gyanánt, akkor szívesen kihúznák, de hát annyiért tartsák meg.
Előzmény: Superb_ (390)
Superb_ Creative Commons License 2006.01.09 0 0 390
Nem kell utána vetíteni! Bekapcsoljátok a filmmúzeumot, aztán nézhetitek éjjel-nappal, fura zenékkel alákeverve. Egyébként tényleg megéri és eszméletlen amit csinálnak, hiszen rengeteg archív felvételt mentenek meg: igazából egyfajta közfeladatot látnak el, amit más nem csinál meg. Jellemző, hogy a királyi tévébe meg öntik a pénzt, na ott ez senkinek nem jutott volnas eszébe.
Előzmény: Törölt nick (389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!