Most neztem at a teljes topikot es... Milyen geciseg mar, hogy honapokat kesik a dolog, az ujsagiroknak kell kijarni CD-t venni, nem hogy elkuldenek!!! Ugy latom van itt par zenekar ami kib. nepszeru lehetne, meltan(!) es nem hogy nem megy, nem is hallanak rola az emberek!
En most szent feladatom erzem, hogy terjesszek olyan zeneket amik szerintem kurva jok, de nem mennek itthon, mint peldaul Katatonia.
Erted es meg kozertheto is!
Persze ha kapok Toolt, es az is bejonne akkor azt is terjesztenem :)))
Akkor itt is megemlitem: a Toolt meg a Katatoniaban is eloszeretettel hallgatjak!
Gyak: Tudsz adni TOOLt? Szerdan Plastic O'hara koncert a rezmal kavezoban.
Albatross: ugy hallottam VGK-tol, hogy te vagy a nagy stoner/doom guru. Gitartanitast vallalsz :)?
(ha nem jon be a Keszei-fele :))
Csak tapogatozom (mert imadom a Downt es szeretnek olyat tanulni is. - egyebkent mar 2 eve felautodidakta modon gitarzom.)
Egyszer az évben vennék teljes áru cdt de nem jön össze, megveszem bakeliton az a true :) Úgy is otthon ülös, hi-fis koncentrálós zene, Motörhead az meg jó kocsiba is :)
Ja emlékszem a nyolcvanas évek végén az állami lemezboltba rock lemez max. Bon Jovi meg Iron Maiden volt, körúton a kapuljakban voltak az igazi import kis lemezboltok :)
En anno 1999-ben, amerikai megjelenes utan kb. ket hettel vettem ott amerikai nyomasu NIN: Fragile-t, 6000 (!) forintert. Mondj meg egy helyet, ahol ennyiert kapni...
Az tényleg siralmas, hogy mint a 80-as években (mesélték persze, én akkortájt születtem:)) ) : külföldi ismerős kell, ha meg akarasz szerezni egy lemezt. Nevetséges. Már javasoltam másutt is, hogy úgy kellene reklámozni az újságokban is, hogy "Az új XY lemez Május 29-én jelenik meg Európában. Magyar megjelenés Augusztus közepe/vége." Úgyis ez van.
MCD-ben fogalmuk nem volt róla anno, hogy mikor lesz, a Waveben azt mondták, hogy úgy 6000-ért rendelnek...Hammer hírdetésben asszem 5500, ehhez képest postaköltséggel együtt 4500-ért lett meg az amerikai nyomású lemez. (Itt is köszi Saturn, ha olvasod!).
Ugyanez volt Queensnél, Perfect C.-nél, COC-nél is. Ezekről úgy írtam a Nariba, hogy szépen megvettem őket (első kettőt Németországban)
és akkor "írhattam" róla. Most akkor a külföldi koncertekre/fesztiválokra való jegyszerzésről már nem is ejtek szót, pedig az is kellően gyomorforgató.
Amatőrség, beleszarás, kábé.
...az meg külön siralmas, hogy 1 újságnak kell utánajárni, ugyak küldjenek már valami promo cdt. Nekik kéne ostormolni az emlitett újságokat, hogy megjelent JÖN ! JÖN ! JÖN ! egy pár plakátot kiosztani a Mcdnek, Fotex Recordsnak, én mondjam meg mit kell csinálni ? :))
Tudom hogy nem fogyna 10 ezres példányba dehogy semmit nem csinálnak, + nem lehet kapni az europai megjenéssel 1 időben: bosszantó.
MHH-ban volt hirdetés, de ne tudd meg...
Mi is Bécsbe mentünk ki megvenni a lemezt, előzőleg két hét volt amíg egyáltalán kiderítettem, hogy ki lenne a hazai forgalmazó (ha tudna róla...)
Elméletileg mostantól már hivatalosan is lesz a boltokban.
Lateralus jumped into the top 10 in the following countries: Australia (#1), Norway (#2), Germany (#5; #1 on Alternative chart), Holland (#7), Sweden (#8), Austria (#9).
Na most hogy itt a környéken: Austria top10 meg Lengyelországban is játszanak 2 helyen, ennyire szar munkát végez a kiadó ? Eddig ugyanis itt NULLA ! promociója volt a lemeznek, egy kurva hirdetést nem láttam idáig se a Wantedba se a Hammerben, se a Pest estben majd talán fél év múlva...esetleg.
Be lett rendelve okosan és szépen, miként csillag megy az égen :)) Emörikai nyomás, kifejezetten kedvező áron (MCD-ben drágább lesz, ha lesz).
Szerintem konzultálj Saturnnal! (Mondjuk Zoli, a Convoy singer a kanadai rokonaitól kapta meg :) ).
Nekem iszonyatosan tetszik a Lateralus. Első pár hallgatásnál mondjuk csak néztem ostobán, hogy mi mennyi miért hol mikortól hová :))) Dalok pedig vannak. Mondjuk szerintem szándékoltan antikommersz: Maynardnál konkrétan érezni, hogy ahol picinyt "slégeresebb" dallam lett volna, azt inkább megcsavarta kicsit, nehogy megjegyezhetőbb legyen. Ez jó. Meg van olyan is, amiben 3 dal van. Az a nagyon szép benne, hogy hónapok múlva is fog újat mutatni. Én pl. mikor úgy 6odszorra meghallgattam a nyitó nótát, még akkor is csodálkoztam néhány résznél, hogy "ez is benne volt???" :)))
Parabol/Parabola: szerintem nettó Kyuss hatású, de ezt már máshol leírtam.
Amúgy én amit a Toolnál általában picit érzek az a Led Zeppelin. Nem t'om, van e ezzel még valaki így?
Elorebocsajtom, hogy meg csak a negyedik hallgatasnal jarok, (tehat messze nem vegleges velemeny), de az egyik, ami feltunt, hogy nem ujultak meg, a masik, meg hogy egyenlore keves Dal bukkant fel . . .
Figyu csak, az új lemezen a Schism elején a verzéknél csak nekem ugrik be, hogy akár valami magyar folk-rock is lehetne? pl. a Sebő együttes József Attilát zenésít meg :)
Én is imádom, az újjal még most barátkozom, még csak részletek tetszenek, de ez az Aenimával is így volt először.
Viszont én ezt koncerten nem tudom elképzelni, nekem ez tipikus otthon ülős, fejhallgatós zene.
atomallat az uj lemez. en eddig nem voltam nagy tool rajongo, aenima-t egyszer hallottam, de nem nagyon tetszett meg akkor (ez mar joideje volt).
Az uj viszont nagyon tetszik.
Klip: baromi jo a klip, viszont aki latta (Viva2-n megy neha), magyarazza mar meg hogy mirol szol! :))
az mcds bácsi aszonta,június közepén lesz új tool, a headbangerbe' meg már lehet hogy van is, a seggdrága amerikai verzió. de én úgyis azt akartam megvenni, úgyhogy.
Úgy tünik érdemes nyitni külön topicot nekik mer sok helyen előkerült a nevük. Addig kérdezek:
Mikor lehet itthon is kapni az új lemezt ?
Mi a #@&@ér nem lehet kapni DVD csomagot 2es régió változatban ?
Ki megy a Libroba vagy máshova ?
Hogy tetszik az új klip ?
stb stb...