A kényszer hozta a téli városnézéseinket, de rájöttünk, hogy sokkal jobb. mint melegben és tömegben. Tény, hogy más a hangulata egyes városoknak nyáron mint télen, de nem minden városra igaz. Azokba a városokba amelyekről úgy gondoljuk érdemes nyáron is megnézni, majd nyugdíjasként visszatérünk május, szeptember hónapokban.
A két terminál között viszont ingyenes a busz. 3.50 a különbözet. Viszont Gallarete-ben nagyon klassz szicíliai cukrászdák vannak. És isteni a cannolijuk...
Ha jól látom, a legolcsóbb bejutás Melpansáról Milánóba Gallarate-n keresztül vezet, oda a reptérről busszal, majd "normális" vonattal. Utazott már így valaki? Mennyi lehet a vonatjegy? A menetrendben nem láttam árat.
Rizikós egy kissé. én egyszer azért késtem le,mert másik gépek is érkeztek és az üvegajtónál tökölt a sok gurulós böröndös digó....Az utolsó előtti sorban ültem,azonnal siettem le és mégsem. Szerencse kell hozzá és még a gép is késhet pár percet ami számít.
Azt mondd meg, légyszi, h. a menetrend szerint 8.05-ös gép érkezési idő mellett elérhető-e a 8.15-ös Orioshuttle, vagy felesleges kisérletezni, és a 8.45-öst érdemes lefoglalni?
Reggeli Ryan géppel jöttünk, 3 napig maradunk. Orioshuttle neten véve akciósan behozott 3.5 EUR/fő/út áron és még ingyen wifi is volt a buszon ;) 3 napot maradunk, aztán 1 napra lemegyünk Genovába is. Ma vettünk valami karácsonyi akciós tömegközlekedős napi jegyet (ATB) 3.5EUR és 24 órára érvényes. Kíváncsi leszek a szilveszter estére itt milyen, tavaly Madridban voltunk és nagyon jó volt a hangulat. Tömeg az ma is van a Dóm környékén, bár mi csak estefelé jártunk ott, ma mindenféle más helyeken mászkáltunk. Szép estét.
Mi jan. 13- 16 között leszünk Milánóban. A Malpensara fogunk érkezni és oda is kell visszamennünk. A Corso Lodi-n lesz a szállásunk. Ami leginkább érdekelne és várom a segítségeteket, hogy mit javasoltok közlekedésre a reptérről a szállásig. A visszafelé úttal van a legnagyobb gondunk, mert reggel 8-kor indul a repcsi és azt olvastuk, hogy a metro 6-kor indul először.
Eléggé tanácstalanok vagyunk, hogy fogunk kijutni 16.-án reggel 8 ra a Corso Lodi-ról a reptérre. 8-an vagyunk és addig meg kellene oldani ezt a kérdést. :)
Szia nem fogsz eltévedni, a reptőrről be kell menned a városba. Mi sem voltunk még dec.elején jutottunk el. A közlekedés nagyon jó. Keressé szállást a Centrále környékén, oda megy be a vonat, onnan a sárga metróvel 4 megálló a Dom és környéke. A metro remekül ki van táblázva.Ha két napra mentek érdemes kétnapos bérletet venni.
Aki olvassa a topicot, brüsszelbe jártatok. Én oda foglaltam áprilisra, én inkább attól tartok. Ha van valaki tud segítsen, pl. hová érkezik a reptérről a vonat, át kell-e szállni. 3-4 napos közlekedési jegy. stb.
www.booking.com itt tudsz keresni. Milánóban olcsóbb a szállás, mint Gallarate-ben vagy környékén. Milánóban nem fogsz eltévedni, mert nagyon jó a közlekedés. Szívesen segítek, ha elakadsz a szervezésben.
Szeretném a családot meglepni egy egynapos Milánóval a Wizzairrel Malpensara. jan.19-20. Egy éjszakára szeretnék szállást valami olcsó helyen, közel a reptérhez, mivel nemigen akarok eltévedni.
Vannak eladó jegyeim a Malpensa expressre (www.malpensaexpress.it). A jegyek a repülőtérről a Miláno Centrale megállóig 2 felnőtt személy részére szólnak oda-vissza. A jegyeket 2013. január 29. napjáig lehet felhasználni. Előre megvásároltuk őket, de nem használtuk fel, ezért maradtak meg. A jegyek eredeti ára 4X10 EUR, de 35 EUR-ért átvehető.
Nekünk is munkánk miatt leginkább ősztől-tél végégig van időnk utazni. De, még télen nem voltunk sehol. Ezért is vetődött fel egy pillanatra, nem jó időt választottam.
Nem szeretném, ha ilyenben lenne részem kint a reptéren, ha már egyszer hajnalban felkelek.