Egyetértek. Szerintem a gyakorlati haszna konvergál a nullához. Jobban jársz, ha van a kamerán egy külső mikrofon csatlakozó és beszerzel egy jobb mikrofont. Én csináltam egyet hozzá, ahol a két mikrofon egyrészt szőr burkolatban van, másrészt fül távolságra helyezkednek el egymástól, így a sztereo hatás jobban kijön.
HD kamerát szeretnék vásárolni. 2 jelöltem van. Az egyik a Sony HDR-CX-116 a másik Panasonic HDC-SD20. Tudásban a Panasonic jóval többet tud, de amit furcsállok az az érzékelő valós képpontszám. A Sonynál ez 4200 a Panasonicnál viszont csak 1500!!! Lehet buta kérdés, de 1500 képponttal hogy lesz HD felbontású a kép? Ti melyik kamerát ajánlanátok? A választásnál fontos hogy kártyára rögzítsen a gép, az 5.1-es hang pedig jól jönne. Sajna Sonynál az 5.1-es hangot tudó változat ára elég magas, legalábbis nekem :-(
Ezt én is beszoptam. Sokszor rajta volt, amikor nem is lett volna rá igazán szükség. Azóta csak akkor van rajta ha nagyon kell. Illetve a 6600pro már nem mert eladtam. Helyette van egy sanyo 0.7x-es ami ugyan nem élesebb és nem lehet az egész zoom tartományban használni, de jobb a flare kontrollja.
Egy saját tapasztalat. Nekem Canon HV-30-as kamerám van kb. egy éve, melyre kezdettől fogva rátettem egy Raynox 6600 lencsét és mindig rajta tartottam. Időközben többször előfordult, hogy bizony a felvett anyag homályosnak mutatkozott, különösen akkor, ha teljes zoommolás is történt. Gyakrabban teremben, de néha szabadtéri felvételnél is. Hónapokig rágodtam, mi lehet az oka - több felvételt elrontottam igy, vagy legalábbis nem volt olyan élvezhető - és épp a napokban jöttem rá, hogy a konverziós lencse okozza(ta) ezt a jelenséget. Tegnap levettem a lencsét és ugyanolyan körülmények között kipróbáltam 10x zoom esetén és csodák-csodája éles volt a kép.
Úgyhogy úgy döntöttem, inkább leveszem és anélkül használom a továbbiakban.
Nem magamat kivánom mutogatni (annak ellenére, hogy amatör vagyok), hanem azok munkáit akik beszálltak a railfilm mozgalomba és amatör feltételek között csinálják jobbnál jobb filmjeiket ( a "nagy" TV-k szinte teljes ignorálása mellett).
Ez így van! Jobb lesz a képsarkokban az élesség, ha valamennyivel távolabb kerül az előtétlencse a frontlencsétől. Persze nagyon távol nem lehet rakni, mert akkor már bevinyettál. Nekem volt 6600pro-m és kipróbáltam.
Ma már senki nem firtatja hogy mivel vetted fel az anyagot, csak jo legyen, és talán a többi közTV is pártolhatná az ilyen munkákat (pl. www.railfilm.net), nemcsak az amerikai stb. értéktelen szarokat döntenék a nézök nyakába.
Én a jvc/pont/hu-ra írtam egy levelet, 2 nap múlva jött a nyomtatott használati /meg egy csomó aktuális termékkatalógus/. Mondjuk az más típus volt, de az mindegy, egy próbát megér!
Hogy miért érdemes videózni? Mert minden megtörténhet. Például ma délután (február 6.) egy abszolút amatőr kamerával készült természetfilmes videó lesz a Duna tévén 17 órakor. (Nem én csináltam.) Nézzétek meg. A készítővel beszélgetve tudtam meg, hogy Panasonic GS500 kamerával készült. Én büszke vagyok rá, hogy amatőr filmeket is leadnak a tévében. Ez számomra nagy biztatást ad, hogy érdemes fejlődni.
Ha van lehetőséged menj el a boltba és próbáld ki!
Én egy Sony kamerán használok nagylátószögű előtétet úgy, hogy a kamera és az előtétlencse között van egy UV szűrő (mert lusta vagyok kivenni), ami kb 4-5 mm vastag. Ez nem okoz problémát. Sem benyúlás sem életlenedés nincs.
Kipróbáltam szűrővel és úgy is, hogy kivettem a szűrőt, de semmi különbséget nem láttam. Annyiból viszont jobb a szűrőbe tekerni az előtétlencsét, hogy a szűrőnek fémből készült a menete, így jobban bírja a kikpzést, mint a kamera műanyag menete bírná.
Mellesleg a Sony egy időben árult olyan nagylátószögű előtétlencsét, ami 3 féle szűrőátmérőjű kamerához volt való. Ott is nyilván átalakítőt mellékletek a kisebb szűrőátmérőjű kamerákhoz.
Vettem egy TM300-as kamerát, amihez szeretnék egy széleslátószögű előttlencsét is beszerezni. Raynox HD6060-ra esett a választás, és miatta van a dilemmám is. Több helyen hallottam, hogy a pana 43mm-es szűrőmenetére érdemesebb inkább 52 mm-es széleslátót rakni egy menetátalakító gyűrűvel, mert így minimalizálható a sarkokban jelentkező torzítás. Ez logikusnak is tűnik, viszont a a forgalmazó, akitől venném, azt mondta, hogy nem lesz ez így jó, mert a menetátalakító egyes zoom tartományokban bele fog lógni a képbe... ?!? Hogy is van ez? Segítsen legyen olyan kedves valaki, akinek van ilyen téren tapasztalata! (Nekem erős a gyanúm, hogy ez marhaság, de sosem lehet tudni) Köszi!
Ha ezek közül hasonlítana véletlenül valamelyikre: GZ-MG130E, GZ-MG135E, GZ-MG155E, GZ-MG255E, GZ-MG275E, az jó lenne, mert ezeké megvan magyarul itt: http://hu.diplodocs.com/.
Sziasztok! Van egy JVC Everio GZ-MG21E kamerám. Égen, földön nem találok hozzá, magyar nyelvű leírást. Ha valaki tudna nekem segíteni, hogy hova forduljak, (mondjuk, nem a fal felé) igencsak megköszönném!
Barátom olyan videókamerát szeretne venni aminek van keresője és a zoomot, fókuszt lehet egy gyűrű segítségével állítani!!! Memóriakártyás kellene.
Ilyen a Panasonic SD 100; SD300 (TM300), illetve hasonló a Sony SR12 (11?) mert azon is van kereső és egy kicsi bizsbasz az elején amivel választhatóan zoomot vagy fókuszt lehet állítani...
Ha kikapcsolt állapotban lötyög, akkor a zoom lencse teszi azt, amit bekapcsolt állapotban egy szolenoid tart a helyén lötyögés nélkül, de ha kikapcsolod akkor már semmi. Ez nem baj.
A napokban vettem egy Canon HF200 kamerát és még csak most ismerkedem vele. Azt szeretném megkérdezni egy "helyi profi"-tól itt, hogy a masina billegetésekor hallható ketyegő, koccanó hang vajon miből eredhet? A gépből jön egyértelműen, mintha odabenn valami "lötyögne". (A működésében eddig nem tapasztaltam hibát, dehát még csak perceket ment...)
Én az optikai képstabilizátorra tippelek, bár nem tudom, hogy az hogyis működik... Lehet, hogy vmi mechanikus inga szerű annak a működése, vagy vmi hasonló és az "koccan" odabenn? Pls, akinek van ebben tapasztalata, help me.
A bolt telefonos ügyfélszolgálata nem tudott segíteni... ők sem értenek hozzá, ezek szerint, velem együtt. Azt mondták használjam és ha hibajelenség lesz, akkor gari.
Ez most akkor hibajelenség vagy üzemszerű működés?