Keresés

Részletes keresés

kockasfulunyul Creative Commons License 2001.08.10 0 0 3695
A nemét nem tudom, még nagyon aprócska, az UH-n is alig látszott- én nem ismertem volna rá, hogy mi micsoda, ha a doki nem magyarázza el.
Nekem a hányinger sajnos nem úgy van, hogy 1x-2x, hanem, vagy reggeltől estig, vagy később kedzdődik és órákig tart.
Ja, és 30.
Előzmény: beny (3693)
beny Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3693
Azért az teljesen igaz, hogy ahány terhesség, annyiféleképpen élik meg!
Nem sok korkülönbség lesz a babáink között! Esetleg Te már tudod a nemét?
Egyébként még nekem is szokott hányingerem lenni, de már napjában csak 2x és ez semmi a régi állapotokhoz képest!
Egyébként nekem hétfőn volt a nagy nap, ugyanis hosszas pocaksimogatás és unszolás hatására, adott halovány, és apró életjelet magáról a kicsi! Azóta minden este arra koncentrálok, hátha megmozdul, apró próbálkozások vannak, de majd erősödnek.
Ha nem titok akkor elárulod, hogy hány éves vagy?
Előzmény: kockasfulunyul (3692)
kockasfulunyul Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3692
Nekem az első 12 hét nagyon jó volt, csak lelki tusáim voltak, bár azok mai napig nem múlknak. Erről részletesebben lehet olvasni a TT-ben ( :-) )
Viszont amint betöltöttem a 12. hetet, jött az émelygés, a szédülés, hányinger, egyszer sikerült is hányni. Érdekes módon én, aki nagyon ritkán evett húst, mostanában megkívánom és voltak bizonyos kajákhoz kapcsolódó korszakaim. PL. egy időben rengeteg répát ettem, vagy sok barackot. Igyekszem nem sokat enni, a súlygyarapodást nem tudom, nem mérem magam, de a ruháim nagy része jó rám, csak derékban alakulok át. Ja, és ezen a héten előtűnt a pocak, ami már reggelre sem tűnik el, mint eddig.
Hát ennyi. Ja, és holnap töltöm be a 15. hetet.
beny Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3691
Tényleg kedves vagy! Nem tudok sok mindent tenni, sportolok amíg bírok, aztán ha már meg lesz a baba, akkor azon leszek, hogy visszanyerjem a régi formát!
Kívánom Neked és mindenkinek, hogy átélhesse ezt az érzést, hogy benne dobog egy kis szív, egy kis élet, akiről tudod, hogy belőled és abból a férfiból van, akit mindennél jobban szeretsz!

Beny

Lappantyú Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3690
Jól van. Ez tetszik nekem. :-)

Amiatt meg ne aggódjál, hogy a bőröd nem feszes. Fesztelennek sokkal jobb lenni. :-) Kicsipocaklakó meg majd jó büszke lesz a csini mamájára.

Én meg közben olvasgattam az indexet és még valakiről megtudtam, hogy pocaklakója van és neki is nagyon örülök, de nem indiszkréciózok a nevével.

[bár már én is írhatnám ide befelé nagy boldogan, hogy mennyit híztam és hogy dagad a bokám... de arra még várni kell valamennyit, attól tartok. :-)]

Lappa

Előzmény: beny (3689)
beny Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3689
Aranyos vagy! Nem eszek olyan sok gyümölcsöt, azt valahogy nem kívánom. Inkább a zöldséget részesítem előnyben, sokszor csinálok salátát (paprika+paradicsom+uborka+hagyma+egy kis citromlé+ egy kis só), isteni finom. Leveseket eszek, sok joghurtot, kefirt!
Próbálok sokat inni, néha megiszok 2,5 litert, de ez nagyon ritka, inkább 1,5-2 liter van meg naponta.
Pisilni sokat kell, az éjszakát nem tudom végig aludni.
Azt nem írtam, de magamban gondoltam, hogy ha édességet kívánok meg, akkor azt is szoktam enni, de persze nem sokat. És amit még nagyon kívánok, az a sajtos pogácsa, persze azt előtt is imádtam, de nagyon sokszor ellenálltam a kísértésnek, ez most már nem így van, néha elcsábulok!
Nincsen megszokott, berögzült kajalási időpont. Reggelizni mindig szoktam, délelőtt mindig bekapok valamit, ebédelni is szoktam, bár ezek nagyon lightos dolgok szoktak lenni, ez általában mindig így szokott lenni. Most például ebéd óta nem ettem, de valamikor éhes vagyok, mint a farkas. Szóval változó!

Egyébként egyetlen1 dolog, ami elkeserít egy kicsit, hogy látom, hogy a bőröm már nem olyan feszes, és úgy néz ki, hogy ezen most a sport sem segít. Dolgoznak nagyon a hormonok, de több (most már) anyuka megnyugtatott, hogy ha nem hízok sokat, akkor szülés után egy kis sporttal visszaáll a régi helyzet! Azon leszek, most pedig próbálom így elfogadni magam! Bár állítólag ezt még csak én látom, de még több mint a fele hátra van!

Beny

Előzmény: Lappantyú (3688)
Lappantyú Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3688
Hiszen másfél kilót én egy jobb dinnyétől is tudok hízni. :-)))) Tréfát félre: nagyon ügyesen csinálod, főleg ha oda is figyelsz az ételek minőségére. Sok gyümölcsöt eszel? Korrekten tartod magad a reggeli-ebéd-vacsora-uzsonna megoszláshoz vagy mindig bekapsz valamit, ha éhes vagy? Ugyanolyan sok folyadékot iszol, mint eddig? [ezt csak azért kérdem, mert később majd rengeteget kell pisilni járnod kevés folyadéktól is és az ilyen hogy van.]

Ez a nyugodt pocaksimogatásdolog, ez tetszik nekem a legjobban. Ahogyan a kismamák lehiggadnak, kibékülnek a világgal és a korábbi parák eltűnnek a semmibe. (állítólag minderre van kémiai magyarázat, hogy termelődik az endorfin ezerrel, vagyishogy babát várni jobb, mint csokit enni. :-) mondjuk, ezt aláírom.)

Lappa

Előzmény: beny (3687)
beny Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3687
Jó, akkor elkezdem és ígérem nem viszem túlzásba:
Az első 3 hónap szörnyű volt, legalább is számomra. Állandó, non-stop émelygés (hányás nélkül). Ennek ellenére már ekkor teljesen megváltoztak az étkezési szokásaim, ami azóta is tart. Sokkal többször eszek, de ezek az adagok viszont jóval kisebbek, mint régen. Sokszor eszek keveset! Mindenfélét eszek, de azért próbálok odafigyelni, hogy többnyire egészséges ételekből álljon a menű.
Még nem volt olyan igazi kívános korszakom, de ez biztos nem jelenti azt, hogy nem is lesz.
Most kezdtem a 17. hetemet, már látszik a hasamon, hogy van valami, de inkább kövérkésnek nézek ki, mint kismamának.
Annak idején el sem tudtam képzelni, hogy hogy fogom megélni a súlygyarapodást, biztos voltam abban, hogy majd a rosszullét fog környékezni, hogy már megint többet nyomok. De érdekes módon nem így van (bár még nem is híztam sokat, azért erre büszke vagyok összesen 1,5 kiló jött fel eddig), sőt olyan jól eseik megsimogatni a pocakomat, boldogsággal tölt el.
És állítólag nagyon megváltoztam (megváltoztatott a baba), azt mondják, hogy megszelídültem és árad belőlem a nyugalom.
Kérdezz Lappa, bármire válaszolok!

Kedves Kockasfulunyul!
Én kíváncsi vagyok a Te másállapotodra, hogy éled meg, hány hetes vagy, mikorra várod, mindenre!

Üdv.:
Beny

kockasfulunyul Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3686
beny, jobb, ha ide írsz nekem, ezt jobban olvasom, mint a leveleimet, amit csak reggel nézek meg egy nap egyszer. hacsak nem olyan, amit tényleg magánban kérdeznél, akkor inkább ide, jó?
Amúgy nekem is jólesett a torna, de valamiért amióta ilyen nagyon meleg van, nem bírom. De most, hogy hétvégén jön a hűvösebb, visszaszokom én is.
Kobzoska Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3685
Persze, csak nyugodtan.
Előzmény: Lappantyú (3684)
Lappantyú Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3684
Drága beny, miután ez meglehetősen nőies topic (bocs, skaccok), azt hiszem, minden ittlévő szívesen fogadja a "babavárás vs. súlynemtúlgyarapodás"-ról szóló hozzászólásokat. Csak hogy tudjuk, mire készüljünk.

Úgy gondolom, ez itt abszolút nem offtopic, de javítsatok ki lányok, ha másként gondoljátok.

Lappa

Előzmény: beny (3683)
beny Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3683
Én is nagyon kiváncsi lennék kockásra, azon gondolkoztam, hogy írok neki magánba egy levelet, nem akarom szét OFFolni a topikot! Mit szólsz hozzá kockasfulunyul? Szabad?

Lappa, ha többieket nem zavarja, akkor szívesen írok! De magánba is írhatok, és akkor biztos nem haragítok senkit magamra!

Üdv.:
Beny

Előzmény: Lappantyú (3682)
Lappantyú Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3682
Ne maradj csöndben, inkább mesélj, hogy milyen, hogy mennyire vagy éhes és mennyire kívánsz meg mindenféle kajákat és mennyire lehet a megkívánásoknak ellenállni és mennyivel eszel többet, mint egyébként. Nagyon kíváncsi vagyok. És kockás is meséljen, ha van hozzá kedve! :-)

Lappa

Előzmény: beny (3678)
beny Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3681
Nem olyan sok az, már csak heti 2x járok le a terembe, a többit otthon csinálom, főleg olyan feladatokat, amiket kifejezetten ajánlanak a kismamáknak!
Természetesen pocakom növekedésével biztos, hogy csökkenteni kell a mozgás mennyiségét és nem is fogom bírni!
Az orvosom véleményét mindig kikérem, most azt mondta, hogy a következő vizsgálatig nyugodtan tornázhatok, de mindig csak annyit, amennyi jól esik. Ez a legfontosabb és ezt be is tartom. Tegnap például elmentem step-aerobikra (tényleg csak lépkedek, nem pattogok, mint a bolha), de nem esett túl jól, és 3/4 óra múlva inkább kijöttem az óráról.
Különben mindenhol azt tanácsolják, hogy akik a terhesség előtt sportoltak rendszeresen, azok továbbra is csinálhatják, figyelembevéve az állapotukat!

Kockasfulunyul:
Nem telejesen értem, amit írtál! Ha nem vagy veszélyeztett terhes és minden rendben van, egészséges vagy és a babával is, akkor egy kis mozgástól nem lesz baj. Persze akkor más a felállás, ha nincs kedved mozogni és az egész csak nyűg lenne számodra. Akkor tényleg nem érdemes csinálni! Csak azt kell csinálni, ami jól esik!

Üdv.:
Beny

kockasfulunyul Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3680
Az biztos, hogy én nem mozgok annyit, de nem is akarok. Majd, ha megszületik, akkor újra keményítek a tempón, de addig inkább nem adok esélyt olyan dolgoknak, amik nem kellene, hogy bekövetkezzenek...
Előzmény: Kobzoska (3679)
Kobzoska Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3679
Na de azzal csak nyugodtan dicsekedj el, amit egy másik fogyis topikban már leírtál! A nemkismamáknak is becsületére válna annyi mozgás, mint amennyit te csinálsz a bébivel.
Előzmény: beny (3678)
beny Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3678
Kedves Lappa!

Nem ciki, Kobzoskának teljesen igaza van, ebben a nagy melegben csoda ha sikerül összpontosítanunk! Nehéz volt titokban (magamban) tartanom, hogy egy piciny élet van bennem és ez már akkor és most is borzasztó boldoggá tett!
Én is akarok gartulálni Kobzoskának, aquilának és La Tascának. Ügyesek vagytok, csak így tovább!
Én csak plusz kilókkal tudok dicsekedni, de ezzel nem szokás, így csöndben maradok!

Üdv.:
Beny

Kobzoska Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3677
Minden sikeres fogyókúrázónak gratulálok, jómagam is köszönettel veszem a nekem szólókat, Lappa pedig ne restelje, hogy a nagy nyár közepén nem olvas és nem memorizál minden egyes hozzászólást.
Lappantyú Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3676
Jesszasz, de ciki, most visszamentem csak ennek az oldalnak az aljára és látom, hogy beny ide is beírta az örömhírét, csak én akkor épp szabin voltam és utána nem olvastam végig minden topicot... Most szégyellem kicsit magam, hogy épp ez a jó kis topic hullott ki az elolvasandók közül. Vissza is megyek és be is pótolom magam.

Lappa

Előzmény: Lappantyú (3674)
aquila Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3675
Lappa, a dícséret nem tud túl sok lenni. De tényleg, mikor beírtam a -5 kilót, percenként visszanéztem, van-e rá reagálás:))) Hiába, nagyon boldog tud az ember lenni -5 kilótól:)
Előzmény: Lappantyú (3674)
Lappantyú Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3674
De édes vagy, ha tudtam volna, írom mindig. (vagy így ritkán hatásosabb?) :-)

Én meg minden erőfeszítés és meló és fogyókúra és egyéb cuccok nélkül annyi kiló vagyok, mint télen, nagyszabású diétás project után voltam. Ebben nagy segítségemre volt a nagy nyári meleg és a rengeteg görögdinnye, valamint azon egyszerű módszer, hogy ha nem voltam éhes, nem ettem. [de ha éhes voltam, akkor nem vetettem meg sem a sült kolbászt, sem a tarhonyás lecsót, hogy a zsíros kenyérről már ne is beszéljek.] Mozgás mondjuk nulla.

Nem azt mondom, hogy ez egy jó módszer, merthogy nem is egy módszer, csak így alakult. De most tök jó minden.

Ja és olvastam másik topicban (remélem, ez nem sértő, csak úgy örültem a hírnek), hogy beny lány kisbabát vár és Kirkétől is kaptam levelet, jól van ő is, sokat dolgozik és imádja (remélem, ezzel sem sértek levéltitkot, talán érdekelt benneteket, ezért írtam le).

Lappa

Előzmény: aquila (3671)
bilonka Creative Commons License 2001.08.09 0 0 3673
Sziasztok Lányok és Fiúk!

Mindenkinek gratulálok a szép eredményeihez! Látom, 5-7 kilóval lettetek boldogabbak!
Külön "piros pontot" küldök Kobzoskának!!! Hajrá, csak így tovább!

Előzmény: La Tasca (3667)
aquila Creative Commons License 2001.08.08 0 0 3672
Ettől a stagnálástól magam is tartok, nálam szerintem ez kb. a jövő héten fog bekövetkezni:( Csak kitartás...!!!:) (mondom Szabó néninek, és magamnak is...)
Előzmény: La Tasca (3669)
aquila Creative Commons License 2001.08.08 0 0 3671
Jaj, hogy vágytam már erre a dícséretre:))))
Hihetetlenül büszke vagyok magamra, és teljes mellszélességgel haladok tovább a lenini úton:)))
Előzmény: Lappantyú (3670)
Lappantyú Creative Commons License 2001.08.08 0 0 3670
Ügyesek vagytok, leányok, csak így tovább! :-)

Lappa

La Tasca Creative Commons License 2001.08.08 0 0 3669
Neked is! :)

Egyébként az utóbbi hetekben stagnáltam egy kicsit, és úgy néz ki, hogy most megint megindult hál'Istennek.

Csak így tovább Szabó néni! (mondom magamnak)

Előzmény: aquila (3668)
aquila Creative Commons License 2001.08.08 0 0 3668
Gratula:)))
Előzmény: La Tasca (3667)
La Tasca Creative Commons License 2001.08.08 0 0 3667
FT= -7
aquila Creative Commons License 2001.08.07 0 0 3666
FT: -5 !!!!!!!!!!!:))))))))))
Thall Creative Commons License 2001.08.07 0 0 3665
Yv Herszegno,

Menj el komergesnek!! :))) Valszeg jobban megfizetik, mint mondjuk egy iskolai (nyelv) tanart...:/ Bar akkor nem tudom, ki fog majd erzeki hangon belecsicseregni a telefonba, ha egy ugyfel hivja a szervizt :)))
Nem baj, ha egy csapatban leszunk, csak legyenek megengedve a belviszalyok :))))

Előzmény: Yv (3664)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!