A d-view a TDK legócskább, leggagyibb terméke, ha jót akarsz, kerüld el messzire. Ha nekem nem hiszel, kérdezd meg PPetert (www.cdabc.hu, hwsw.hu fórum). Ajánlom a Verbatim DataLife-ot, sokkal jobb.
32x-esen írható RW-t 32x-esen megírtam, az író olvasta is, majd az 52x-es LG nem látott lemezt. Másik olvasók látták. Gyorstörlés, újra írás, ugyanaz.
Aztán mikor már minden ötletem elfogyott, megírtam 16x-osan, így már az LG is olvasta.
Sziasztok.
Írok egy érdekeset.
Haverom hozott fényképeket RW CD-n.
Előtte gyorstörölt és úgy égette meg.
Betettem 52x LG olvasóba és nagy meglepetésre a törés előtti tartalom jött elő, lehetett használni mindent, az adatok épek voltak.
Miután újra betettük, már az új adatok jöttek elő és azóta is csak nézünk és nem tudjuk megismételni ezt a trükköt.
Aki nem hiszi, járjon utána, szemtanúk vannak.
Tudnátok olyan programot mondani, ami függetlenül az író programoktól konkrétan kijelzi az aktuális írás sebességét, adatforgalmat?
Én se csinálok teljes törlést, pedig nem 4-5-6-szor írtam már az újraírhatóimra. Majd ha már nagyon nem akarja olvasni vagy írni a drive, akkor is ráérsz teljesen törölni. Újraírhatóban legjobb a Verbatim.
"Egészen biztos, hogy semmi más körülmény nem változott a problémamentes írások óta?"
Hát - ezt így kijelenteni már csak azért sem merem, mert az előző CD-írás óta egy teljes rendszer-újratelepítésen vagyok túl (havi 1-2 adat CD-t írok tipikusan) - annyit merek megkockáztatni, hogy igyekeztem a korábbi szoftverkörnyezetet rekonstruálni.
De (szvsz) - "kétszer ugyanaz, az nem ugyanaz"... :-)
Lehet, hogy hitvitát fog generálni, de én elég sok cuccot hurcolok oda-vissza a melóhelyem és a lakásom között CD-RW lemezeken, és soha nem alkalmaztam teljes törlést. A lemezek (Verbatim 1-4x és 8-10x RW-k), köszönik szépen, jól vannak, a hurcolt adatokkal sem volt soha gond.
Nálam frizbí lett a 4-es verzió amit az LG-hez adtak. :) Élből elbaszott 3 lemezt az a xar. Ne is lássam még csak a dobozát se annak a proginak. Szerencsétlen xp-hez a beépített cd író progit is ők adták Bill bácsinak..olyan is. :)
LE lehet valahonnan vadászni egy olyan Nerót ami nem baszogat, hogy ekkor akkor lejár a használhatósága?
Illetve valami crackkelő hozzá?
Mondjuk a 6-oshoz?
Az XP-ben sehol nem sikerült letiltanom, csak egy TweakUI nevű kis programmal, az beirja magát a vezérlőpultba, és faszán ki lehet kapcsolni benne többek között ezt is.
Nekem azóta semmi gondom a gépemmel, mióta nincs fent az ECD... Még régebben ezt adták az első írómhoz, a 4-es verziót. Állandóan fagyott, akadt, rontott stb. Aztán leszedtem, reinstall és no problem. Most van fent: feurio, nero, clone, alcohol.... De ismerősök is panaszkodtak rá, mint általában az összes Roxio termékre.
"2 cdíró progi nem gabajodik össze?"
Megférnek egy gépen, csak a directcd-vel lehet gond, ha állandóan ül a memóriában.
"Ha feltenném plusszba a Nérót, kölcsönösen tudják kezelni a cd-ket?"
Nekem nem sikerült az egyikkel megkezdett multisession cd-ket a másikkal folytatni. :-)
na végre letörölte az Easy CD, bár nem tudom minek köszönhetően.
Frissítettem a cdíró progit, valamint állítgattam is a cd-rw meghajtó beállításaiban.
2 cdíró progi nem gabajodik össze?
Ha feltenném plusszba a Nérót, kölcsönösen tudják kezelni a cd-ket?
Illetve az is szempont hogy szakaszosan is lehessen írni az anyagot a cdre.
A directcd opció nem igazán teccik az Easy CD-nél, bár így a commanderek is úgy kezelik a cdt mintha merevlemez lenne, csak elég lassan tölti be az anyagot ha kell róla valami, amig le nincs normálisan zárva a cd.
tomshowyer:
"Hol tiltsam le az automatikus olvasás funkciót?"
Ezt én megnem mondom neked, mert az XP-től távoltartom magam. De -szvsz- aki használja, az könnyedén válaszol a kérdésedre.
"A media player miatt?"
Könnyen lehet, hogy amikor beteszed a lemezt, a MP elkezd próbálkozni az olvasásával, és ezért nem fér hozzá az író.
"A NEro annyival jobb?"
Nem állítottam fel sorrendet. A hozzászólásom arra vonatkozott, hogy minél inkább MÁS legyen ahol törölni fogod.
(A rokonságból egy RW volt nálam decemberben, mert a gazdája nem tudta törölni, az én íróm csont nélkül lenyomta, a gazdája meg azóta tudja használni. A múlt héten az én lemezem ment hozzá, mert írtam rá, de nem maradt semmi a lemezen. Ott kapott egy teljes törlést, azóta pedig használom. Így lesz a cd-írás társas műfaj... :-))
Remélem már magad is elhiszed hogy xp-ben cd íráshoz egy Nero-t vagy más spéci progit kell használni nem a beépített xart. :)
Mellesleg magát a wmp-t én még filmek lejátszásához sem használom.