„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
Ha én aszondom, hogy tebnap voltam a röptéren, oszodában, póstán, meg autószervízben, akkor lehet ám, hogy autószervízben elébb voltam, mint a póstán, de nem tartottam fontosnak a sorrendet. Szévesen, bulvár...
Szűz Mária terhes lett, majd meglátogatta őt egy angyal, elmagyarázni a terhesség okat, vagy előbb jött az angyal, s utána lett terhes? Máté vagy Lukács mond igazat?
Jézus hol lett megkísértve, előbb egy hegycsúcson, majd a templompárkányon, vagy fordítva? Máté vagy Lukács mond igazat?
Mi volt írva a keresztfára, "Jézus, a zsidók királya" vagy "A zsidók királya", melyik evangélista hazudik?
Mert ezekkel ortodox vagy katolikus szemszpgből semmi gond. De egy szószerinti sola scriptura hívő nehezen képes mindezt kimagyarázni.
Lehet, hogy a Fundi Isten rokona a Mormon Istennek?
Ő egykor halandó ember volt, a Kolob nevűbolygón élt, rendesen fizette jövedelméből a tizedet, kétéves missziót is vállalt. Nagyon jó ember volt, mindig előre köszönt a postásnak és nem gúnyolódott soha a kövér nőkön. Nem csoda, hogy amikor meghalt, az Istenek Tanácsa feltámasztotta őt, s ki lett neki sorsolva a Föld megteremtése és vezetése!
Szerintem is okés, hogy ami x, az nem lehet nem x.
Ez ne okozzon már azért problémát minden értő bibliaolvasónak, mert neked okoz. Oké?
12. Mi pedig nem a világ lelkét kaptuk, hanem az Istenből való Lelket, hogy megismerjük mindazt, amit Isten ajándékozott nekünk.
13. Ezeket hirdetjük is, de nem emberi bölcsességből tanult szavakkal, hanem a Lélektől jött tanítással, a lelki dolgokat a lelki embereknek magyarázva.
14. A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni.
15. A lelki ember azonban mindent megítél, de őt senki sem ítéli meg.
16. Mert ki ismerte meg úgy az Úr gondolatát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van. (1Kor 2: 12-16)
De látod, hogy össze akar münköt zavarni, mert azt íratja le, hogy a szenvedés, betegség, fájdalom, halál, pusztulás a bűn következménye, miközben evolúció volt, tehát nem volt szenvedés-, betegség-, fájdalom-, halál-, pusztulásnélküli, élőlényekkel teli világ bolygónkon. Ilyen összezavarós Istenönk van, mit tegyünk...
Ezek után nem valószínű, hogy direkt megsérti saját szabályait, hogy ezzel összezavarja teremtményeit.
De a hülyefundik azt hiszik, Isten olyanra csinálta a világot hogy egyértelműen igen öregnek tűnjék, pedig csak 6000 éves. Tehát Isten becsapós, és kissé szemét a hülyefundik szerint.
Ha másképp akarta volna, más világot alapított volna.
Ha Isten a feje tetején állva forgott volna sebesen, akkor se tudott volna se teremteni, se alapítani olyan világot ahol valami egyszerre x és nem x. Ez bármely világban LEHETETLEN.
micsoda miatt javítod máshol ezt arra, hogy nem tudod, hanem csak hiszed, hogy van Isten?
Ezt a "csak"ot te tetted hozzá nagy szégyenedre, én csak utánozlak----->
Az miatt, hogy egyik hívő sem tudja hogy van Isten, hanem "csak" hiszi. De ez neked nudli?
A hívés nagy dolog ám. Belső bizonyosság. De nem bizonyíték. Csak te még annyira nemalegerősebbkésvagyafiókban, hogy arról sincs fingod, mi az hogy bizonyíték.
Olyasmikkel égeted magad, hogy a Püthagorasz tételének a bizonyítéka az bizonyíték A embercsoportnak, de nem bizonyíték B embercsoportnak. Ám ez majomság.