Ikább ésvagy ugyanígy kérdéses a Pick ls a tatabányai is, vidékre még neccesebb koncerteket szervezni, ott tényleg méginkább csak a sport marad, mondjuk a főnixben én is voltam pár karácsonyi tankcsapdán,
és most is lesz pl Sting ott is.
A kérdés, h mennyi és milyen telítettségű rendezvény után lehet azt mondani, h megérte, nem ráfizetés.
A Groupama is ritkán van tele, de elvileg plusszos, sok cégrendezvényt tudnak odavinni.
Ha erre is rászoknak a népek céges bulikra akkor még jók is lehetnek.
Amúgy meg pár milliárd ide v oda mikor egy zászlórúd kerül 5-be, ugyanmár, aprópénz, simán megérte és mielőtt megkapom, h nekem semmi nem jó,
de jó, főleg ha már megépült, lebontani nem kellene, köszönjük!
Voltak azért olyan zenekarok, akik dupla bulit tartottak a Papp Lászlóban, nekik mostantól elég lesz a szimpla is az MVM Dome-ban (nekem egyedül a neve nem tetszik, de mindegy...)
Én főleg a sportrendezvények tekintetében vagyok szkeptikus. Egy kezemen meg tudom számolni egy évben a 10 ezer embert vonzó beltéri sporteseményeket. Ilyen szempontból az új Puskás legalább közel megtelik évi 4-6-8 alkalommal a válogatott meccseire, ilyen a teremsportoknál nincs.
A koncertek és egyebeknél valszeg igazatok van, bár most dupla annyinak kéne lennie a legnagyobbakból.
Ez pont így jó, hogy van egy 12 ezres és egy 20 ezres, ki lesznek használva, ahogy írtad is, a Papp is nagyon ki volt használva, csak legyen vége a járványnak, olyan koncertezések lesznek, hogy na, és sportesemények is, és jól jön, hogy van mozgásterünk, ha pályázunk.
Egy B csoportos hoki vb-re szerintem jó eséllyel összejöhet egy teltház.
A Papp László Sportaréna még a pandémia előtt sokszor egész évre gyorsan betelt, sok sporteseményt nem lehetett ott megrendezni az egy évvel előbb lefixált koncertek miatt, így elvileg lehet létjogosultága egy másik arénának Pesten, igaz a 20 ezres már soknak tűnik. Egy 15ezres elég lett volna.
Ez ok, mint ahogy a Papp Laci is csak a nevében sportaréna. De itt most arról van szó, hogy mikor fog megtelni sporteseményre, mert a kommunikáció fő iránya folyamatosan ez volt. Egyébként nem mintha égető szükségünk lenne két ekkora koncert- meg rendezvénycsarnokra.
Szerintem sokan nem jöttek ki a középdöntőre miután nem jutottunk tovább, meg válogattak is a meccsek között, azért napi 3 idegen válogatott meccset megnézni ahhoz elég kézi fanatikusnak kell lenni , vagy szakértőnek :)
Ez a gyakorlatban nem egy sportcsarnok lesz (a PLBS sem az), hanem egy koncert-, konferencia-, rendezvénycsarnok, amiben néha vannak sportesemények is, pl kézilabda vagy jéghoki.
Ugyanmár, milyen sportrendezvényre telik meg egy 20 ezres csarnok? Max ha esetleg sikerül férfi vb-t rendeznünk, egy női világverseny már szerintem necces (max ha lesz egy olyan csapatunk, mint a 2000es évek elején, de attól jelenleg elég messze vagyunk). Kosár, röpi felejtős, hokira nem tudom kimennének-e 20 ezren.
Én kb. ugyanezt tapasztaltam szombaton, csak adjunk hozzá kb 6000-t a te számaidhoz. Ami különösen érdekes, hogy az első meccsen senki nem ült mellettünk balra, a másodikon egy magyar, a harmadikon egy horvát társaság. :)
Igen, ezt a 20022-t szemrebbenés nélkül behazudták :D
Pedig ugye mint lentebb is irták, a Lidl szektor és a tv stúdiók minimum elfolglatak két nagy szektort az 1. szinten, illetve a 2. szinten a mobil lelátók (4 sor körben) ki sem voltak húzva csak az egyik hosszú oldalon.
Szerintem ha nincs járvány és jól lövik be a jegyárakat, gyakran megtelhet a csarnok (nagyjából, mert üres székek mindig lehetnek különböző okokból). És vegyük figyelembe, hogy koncertek és egyéb rendezvények is lehetnek...
Nem belépett nézők száma hanem az eladott jegyek száma szerepel, ezt jelentik be a helyszínen is az Eventime közlése alapján.
Hogy honnan tudom?
Pont egy hete voltunk fent és mindhárom meccset megnéztük.
Montenegro-Horvátország meccsen 5037 nézőt mondtak be pedig ennél jóval kevesebben saccra úgy 2 ezren lehettünk. Nagyon üres volt a csarnok. Aztán a következő Franciaország-Hollandia meccsen már 5050 nézőt írtak ki és mondtak be. Többen voltunk mint az első meccsen de szerintem nem volt 3 ezernél több néző.
Aztán a Dánia-Izland meccsen 5060 nézőt jelentettek be. Ekkor már jóval többen voltunk mint az első meccsen ez még akár lehet közelítőleg pontos szám is. És hogy miért változott kismértékben a szám? Gondolom azokkal nőhetett akik ott a helyszínen vettek jegyet az első meccs nézőszámának bejelentése után. És még az is benne van higy nem mindenki látogatott ki a mérkőzésekre a jegyet megvásárlók közül.
Egyébként a hivatalos EHF mérkőzésjegyzőkönyvben is ezek a nézőszámok szerepelnek.
Én 3szor voltam kinn, egyszer sem tűnt úgy, hogy ne lett volna telt ház. Ennyi embernél persze 1-2 száz üres helyet mindig fogsz találni elszórtan.
20e szerintem csak az ETO-val esélytelen, Fradival fene tudja. Ha a kézi csapatuk szurkolóit nézzük, biztos nem, de egy ilyen eseményen szerintem képviseltetnék magunkat az elsősorban focidrukkereik is szép számmal. A pár száz külföldi szurkoló nem oszt nem szoroz.
Nézőszámként az aznap belépett összes néző számát adták meg, de furcsa módon ugyan az a szektor volt tele montenegrói szurkolókkal, amelyik a másik meccsen már horvát színekben tündökölt. Vagyis sokan leléptek a saját meccsük után, illetve be em mentek mások meccseire.
Ha a Fradi F4-be jut, nem jelent sokkal több szurkolót, hiszen a BL meccseken sem mindig töltötték meg a 2-3 ezres csarnokokat sem, pedig jóval olcsóbbak azok jegyek. Ha pedig 2 magyar jut be, akkor külföldről jóval kevesebben jönnek .
ja és az eb-n nem volt 20 ezer ember a meccseinken. volt üres szék bőven, és egy ekkora csarnokban a sok elszórt szabad szék 1-2 ezer helyet is jelenthet.