Historically, kneeling has been a way to show silent solidarity in support of human rights amid political turmoil when athletes are not expected to drift away from their role and 'stick to sports'.
The action of kneeling can be dated back to the civil rights movement in the United States, where the likes of figures such as Martin Luther King Jr - along with other activists - kneeled after leading a prayer after a group of protesters were arrested during a march to the Dallas County Alabama courthouse on on February 1, 1965.
Ha bele gondolok a "kneeling" része a himnuszoknak.
"A rasszizmus elleni tiltakozás nem politikai, hanem emberi cselekedet."
Már hogyne lenne politika!
Akkor meg különösen politika, ha a sportba is behozzák, ahol egyébként az efféle megmozdulásoknak semmi helye nem lenne! Ha szerinted az emberek rasszisták, akkor ez ellen bárhol felléphetsz, de a sportot ki kéne hagyni ezekből!...
Kubatov Gábor kijelentette, hogy a Fidesz mélységesen elhatárolódik minden rasszista cselekedettől és kijelenti, hogy a rasszizmus főleg az ellenzék retorikájára jellemző.
Pedig jócskán gyűlölködő nép vagyunk, és igazad van, elfogadhatatlan! Én is így látom! Ahogy látom azt az emberi jóságot is, ami belőled árad. És jó pár ideirkálóból. No, hát ilyenek vagyunk.
De ha még mindig nem lenne világos, én egy elenyésző kisebbség emberhez méltatlan viselkedéséről beszéltem, amiből az olvtársad általánosított az egész magyar népre, ami - hogy finoman fogalmazzak - elfogadhatatlan!...
Aki ugyanis egy elenyésző, jelentéktelen csoport viselkedését egy egész népre próbálja általánosítani csak azért, hogy a rosszindulatú, alantas érzéseit kiélje a magyarsággal szemben és megbélyegezhesse, az maga is csak egy sunyi, alattomos gyűlölködő alak lehet...