Keresés

Részletes keresés

Szibillia3 Creative Commons License 2024.03.18 0 1 4643

Érdekes úgy vitázni, hogy benned fel sem merül annak a lehetősége, hogy talán igazam is lehet. 

Te 20 éve foglalkozol vele, én néhány éve -bár nem foglalkozom vele különösebben. 

A falad nem azt jelenti, hogy hülye vagy, hanem azt, hogy egyoldalról látsz, és én meg nem. :)

Dühből írsz, ha úgy érzed, hogy nem, akkor is annak látszik. Én pedig igyekeszem a békés megegyezésre. Ha nem úgy látszik, akkor is. 

A cikkeidet gondolom férfiak olvasták, akik ugyanígy gondolják, ahogy te. Bocsánat, de nekem ez nem előny neked, csak annyi, hogy foglalkozol vele,

és olvasnak is, ami azt jelenti, hogy értékelik, szeretik, elfogadják, így gondolják. 

Igen, én kompromisszumban gondolkodom, nem pedig gyűlölködésben és a másik nemre mutogatásban. És igen, mindennek több oldala van, és ezt vagy elfogadod, vagy nem, de tény. 

Hogy kinek van több joga és ki mondja a másiknak, hogy neki több joga van, nem hiszem, hogy számszerűsítve van, így mindkét nem azt mond amit akar. 

Azt gondolom, hogy régen a nőknek volt kevesebb, hiszen ezért indult el ez a lavina, mert szóvá tették, úgyhogy ebben biztosan nincs vita közöttünk.

A munkában, a politikában, a felső vezetésben, a tanulásban megjelentek a nők. 

Én ezekben nem látok különbséget a két nem között, bár biztosan van elvétve, de nem számottevően. 

A négy fal között pedig egymás között kell, hogy "rend" legyen. Ha nincs, akkor jönnek a jogok.

Azt gondolnám, hogy valamilyen szinten azért vannak jobban védve a nők, mert egyelőre ők tudnak gyereket világra hozni, és ezt kevesebbszer, mint ahányszor egy férfi meg tud termékenyíteni egy nőt, vagyis több nő kell arra az időszakára, amikor utódot tud produkálni.

Amikor egy férfi sajnálja a nőtől a szülési szabadságot, akkor azt gondolom, hogy ideje lenne annak, hogy a férfiak is teherbe tudjanak esni és hordani 9 hónapig egy babát, majd szülni és aztán testileg és lelkileg regenerálódni. Akkor megtudnák, hogy mire is jó a szülési szabadság, vagy az, hogy szülés előtt már elmehet és otthon lehet. 

Nekem könnyű terhességem volt, a szülés rövid, de rettenetes volt, és aztán az érzelmi hullámokra nem volt időm, nagyjából egyidőben kerültek kórházba a szüleim, segítségem nem volt, és nem mondhatnám, hogy visszanyertem a testem és önmagam. Ha sajnálják a férfiak ezt a szülési szabadságot a saját feleségüktől (ha olyan férfiak, akiknek van gyereke), akkor saját gyereküktől és szerelmüktől sajnálják ezt. Nem furcsa?

Azok, akik még nem apák, azok voltak gyerekek, és egyáltalán nem jut eszükbe, hogy milyen jó, hogy otthon volt velük az anyjuk. És majdan apák is lesznek...

Ha jól emlékszem gyed-re mehet az apa is, de általában a férfiak keresnek többet, és én nem is ismerek, de mégcsak nem is hallottam olyan férfiről, aki gyed-en akart lenni, ápolni a kicsit, orvoshoz vinni, stb. A szopotatásról már nem is beszélve.

Most már ha jól tudom egyébként 10 nap az apának is jár. Nem sok, tudom, de itt azt tudom mondani, hogy a friss anyának is nagy szüksége lenne az apára, nem kapja meg ő sem. 

Az adózást sajnos nem ismerem, ha ott csak a nő mentes a teher alól, azt nem tudom, hogy miért, talán itt is az a lényeg, hogy a nőt inspirálják a szülésre, hiszen valójában ő dönt. 

Az a jog, hogy a nő megszüli-e a balról, nős férfitől, vagy éppen a sajátjától a gyereket valóban saját döntés, de mint íram a saját testét viszi ebbe bele, a saját életének minden pillanatát jó ideig, illetve vannak akik nem akarnak gyereket (én helyeslem, hogy azok nem szülnek, mert borzalmas lenne a gyereknek egy ilyen anya). 

Egy dologban elvennék a nőktől egy jogot. Ha a férfi nem akarja, akkor a nőnek úgy kéne felnevelnie, hogy nem követelhet semmit az apától, mert nincs joga egy másik ember (férfi) életébe olyat tenni, amit az nem akart. És itt fentmarad a lehetőség, hogy később az apa megváltoztatja a döntését, és vállalja, hogy apa lesz.

Szó volt itt a katonaságról is a jogkülönbözőségeknél.

Nevetségesnek tartom, hogy egy FÉRFI azt akarja, hogy a nő menjen a háborúba. 

A férfi dolga mióta a világ világ a harc, a háború, a nő dolga a háttérország. A szülők segítése, a gyerekek nevelése, a sérültek ápolása. 

Amelyik férfi azt akarja, hogy a nők is katonakötelesek legyenek, az nem férfi. Bár van(nak) országok, ahol a nők is katonakötelesek és gondolom, hogy harcolnak is, az nem marad nő, amelyiknek háborúba kell mennie.

Én egy beszélgetésnek azt tartom, hogyha a két fél meghallgatja a másikat és el is gondolkodik rajta. 

Nem tudom, hogy van-e értelme nekünk erről beszélgetni, mert én a véleményemet ebben nem változtatom meg, szerintem te sem.

Nem vagyok feminista, nem szeretem amikor tombolnak, de legalább annyira nem szeretem azt sem, amikor a másik oldal tombol, nonszensz, hogy még az is felmerül néhányukban, hogy ne szavazhassanak a nők. 

A család áll egy férfiből és egy nőből. Ha jól működnek együtt, akkor a szép, már régen is jól működő "munkamegosztás" van közöttük, nem merül fel a férfiben, hogy több joga van a feleségének, a gyermekei anyjának, a nőnek sem ennek fordítottja. Az anya neveli a gyerekeket, és meleg otthont biztosít.

Bár így lenne... mert munka mellett ez egyáltalán nem könnyű. Fenntartom azt a gondolatomat, hogy a nők többet "dolgoznak" feleséganyaként, aki ezt nem hiszi, csinálja meg. És ezzel mégcsak nincs is bajom, de amikor mégis anőknektöbbjoga van jön akkor kérdem én, hogy mit tesz az a férfi a családjában, ha legalább annyit, vagy többet, mint a neje, akkor kalapom emelem neki, és azt tudom mondani, hogy rosszul választott. 

De maradjunk annál, hogy két ember kell a jó kapcsolathoz, és akkor nincs gond. Hogy ez megvalósuljon két normális, egymástól ellentétes nemű embernek össze kell tartania. Erről kéne többet beszélni és segíteni, hogy így legyen, nem pedig arról, hogy nekedvantöbbjogodnemneked. 

Előzmény: Aphelix (4601)
Atis57 Creative Commons License 2024.03.17 0 0 4642

Sziasztok!

A Lady Juliana hajó útját ismeri valaki ? Azzal érkeztek meg Ausztráliába az "alapitó anyák,"

(igen mindenki elitélt volt )

Az úszó bordélyhajó. Lady Juliana, a női börtönhajó hihetetlen története. (youtube.com)

Előzmény: Atis57 (4641)
Atis57 Creative Commons License 2024.03.17 0 0 4641

Szia!

Azért a valóság , néha kétes dicsőségű.         Érdemes elolvasni.

„De pénzért csak velem hált” – Molnár Ferenc és Fedák Sári furcsa szerelme - Dívány (divany.hu)

Előzmény: Abszolút Igazság (4640)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.03.16 -1 1 4640

Talán segít nekik megbékélni a valósággal :-)))

Előzmény: endrebá (4638)
endrebá Creative Commons License 2024.03.16 0 1 4639

A demokrácia az a többség uralma.. de amikor a többséget hajlítgatták a képviselőjelölt felé, azt korteskedésnek nevezték.

Amikor meg a képviselőjelöltet hajlítgatják a többség felé, azt populizmusnak nevezik.

Arról nem szól a történet, hogy ki minősítgetheti a helyzeteket.

(mert az a demokrácia gazdája) 

Előzmény: Aphelix (4636)
endrebá Creative Commons License 2024.03.16 0 0 4638

Hümm-hümm..   milyen bánatukat vígasztalná meg ez a tény? 

Előzmény: Abszolút Igazság (4634)
Káli. Creative Commons License 2024.03.16 0 1 4637

Hibás az idézet! :((

Aphelix Creative Commons License 2024.03.16 0 0 4636

Márainak igaza volt, tökéletesen leírta a modern haladár eszmét.

Demokrácia viszont nem létezik, mindigis egy illúzió volt, szóval attól nem érdemes félni, hogy majd a demokratikus rendszer miatt lesz ez meg az.

Előzmény: Atis57 (4635)
Atis57 Creative Commons License 2024.03.16 0 0 4635

Szia!

Ezen gondolatsorhoz? Márai S. vagy akár egy Ókori bölcs?

Maradjunk a hölgyek természetességénél?

Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.03.15 -1 0 4634

Megszívlelendő gondolatok március 15. kapcsán, patriarchátus által elnyomott nők vigasztalására:

"...Habár fölűl a gálya,

S alúl a víznek árja,

Azért a víz van alúl!"

:-)

Előzmény: endrebá (4630)
Káli. Creative Commons License 2024.03.14 0 1 4633

Elég lesz az, vezérem! :)

Előzmény: endrebá (4631)
Káli. Creative Commons License 2024.03.14 -1 1 4632

:-))))

Előzmény: Abszolút Igazság (4628)
endrebá Creative Commons License 2024.03.14 0 1 4631

Azt figyeltem meg hogy az alkotó elmék sosem kapnak elég elismerést - tulajdonképpen erre építettem az internetes baráti társaságomat.

Führerség.. hm. 

Egyedül PrériHümért terveztem nagyon megverni, és abból se lett semmi - és még a te viselkedésedet is kiegyensúlyozza az hogy tőled éreztem először egyértelműen sikeresnek magam.

De ne hidd hogy ez örökké elég lesz.

Előzmény: Káli. (4627)
endrebá Creative Commons License 2024.03.14 0 0 4630

Én meg tanulok tőletek.

Előzmény: Abszolút Igazság (4626)
endrebá Creative Commons License 2024.03.14 0 0 4629

Nem rabszolgaságot akarnék, hanem inkább olyasmit amit te körvonalazol.

Csak így még ezen sem gondolkoztam.

Szívesen élnék ilyen szabályok között.

Jó kiindulási pont volt/lett Aphelix gondolata.

Előzmény: Abszolút Igazság (4625)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.03.13 -1 1 4628

Végül is, miért pont ezt ne látnád fejtetőre állítva? :-)

Előzmény: Káli. (4627)
Káli. Creative Commons License 2024.03.13 0 1 4627

Szerintem a szép szó az, hülyeség! Dicséri azt, aki nem háborog, remélem nem haragszik meg rám jobban, mint eddig, de én úgy hívom őt, hogy miniführer! Azért van a topikjaiban rend! Tapsvihar!

😂😂😂

Előzmény: Abszolút Igazság (4626)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.03.13 -1 0 4626

:-)))

Pedig én csak úgymond 'hivatalból' kezdtem olvasni ezt a topikot, aztán láttam, hogy kvázi feleslegesen, mert szép szóval is milyen rendet tartasz. Vszont a feminizmus hazugságait mindig fontosnak tartom helyretenni, úgyhogy ittragadtam :-)

Előzmény: endrebá (4621)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.03.13 -1 1 4625

"miért elég a létezés ahhoz hogy emberi alapjogok járjanak valakinek"

Mert most éppen ez a közmegállapodás.

De nem feltétlenül kell ennek így lennie, sokszáz vagy ezer éves civilizációk épültek rabszolgatartásra. Vagy a dél-afrikai apartheid, amit szidni kell ugyan, de ottani ismerőseim szerint mindenkinek jobb volt, amíg létezett, és utána káoszba süllyedt az ország.

Én azt mondanám, hogy egy ország állampolgárainak járjanak alapból a különféle jogok, de lehessen ezeket elveszíteni. Főleg, hogy mindenki gyerekként kezdi ugye.

Mindenesetre, komoly nevelő hatása lenne annak, ha a jogok és kötelességek arányban lennének.

Nem lenne olyan rettenetes, ha segély csak annak járna, aki rendben tartja a környezetét, nem követ el bűncselekményt, és valami önkéntes közösségi munkát végez.

Vagy hogy a legjobb börtöncella se lehessen jobb, mint a legrosszabb állapotú iskolai kollégiumi szoba, vagy kórházi kórterem. 

Vagy hogy addig senkit ne engedjenek ki a börtönből, amíg a bűncselekményével okozott kárt a vagyonából és a börtönkeresményéből teljesen ki nem fizette.

De lehetne ez fordítva is, mikor az államnak a hunyó: ha egy településen adott érték fölé emelkedik a felderítetlen bűncselekmények aránya, minden lakosnak legyen joga önvédelmi fegyvert tartani.

És így tovább...

Előzmény: endrebá (4620)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.03.13 -1 1 4624

...és ha már lúd:

Azt tudjátok, mi történik abban a pillanatban, ahogy a feministáink serege átlépi a magyar-román határt?

Mindkét országban megnő az átlag IQ !

Előzmény: Abszolút Igazság (4623)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.03.13 -1 2 4623

Ez nem inkább kötelesség?

Hát, egyfelől nem lesz jó, a harctér nem nőknek való. Egészségügyi, hadtáp, iroda stb. oké, de sorállományú nők tömegei éles harcban, több okból sem lenne jó.

Másfelől viszont, azért jólesik beletunkolni a feministák orrát abba, hogy nem csak egyenlő jogok vannak ám, hanem egyenlő kötelességek is. Nem is értem, miért nem követelték ezt a feministák az elmúlt száz évben...

"A nemek közötti teljes egyenlőséget javasoljuk. Szeretünk azzal dicsekedni, hogy nálunk egyenlőség van, de a fegyveres erők napján mégis csak a dán férfiak kötelesek részt venni. A nőknek lehetőségük lesz arra, hogy regisztráltassák magukat és sorkatonák legyenek."

- Itt a hőn óhajtott egyenlőség, hajrá lányok, ugye örültök?... :-)))

Magyarország is igazán elküldhetné a sok harcias feministát Erdély elfoglalására.

- Ha győznek, miénk Erdély,

- Ha veszítenek, miénk Magyarország ;-)

Előzmény: Atis57 (4622)
Atis57 Creative Commons License 2024.03.13 0 0 4622
Előzmény: Abszolút Igazság (4618)
endrebá Creative Commons License 2024.03.13 0 0 4621

Büszke is vagyok rátok.

endrebá Creative Commons License 2024.03.13 0 0 4620

Akkor rosszul fogalmaztam valamit.

Arra gondoltam hogy aki már megtette a kötelességét, az kapjon cserébe jogot.

Te azt írtad, hogy az erősebb adja a jogokat a gyengébbeknek.

Akkor vitatnám a véleményed, ha azt magyaráznád el nekem hogy miért elég a létezés ahhoz hogy emberi alapjogok járjanak valakinek.

(tudom hogy így van, csak nem értek vele egyet)

Előzmény: Abszolút Igazság (4616)
Aphelix Creative Commons License 2024.03.13 0 0 4619

Igen, Endrebá kérésére rontom itt a levegőt :)

Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.03.13 -1 2 4618

"20 éve foglalkozom a feminizmussal, ebből kb. 10-ig napi szinten nyomtam, mert ez volt a hobbim, legalább 200 cikket írtam a témában 2 nyelven, amiket százezrek olvastak."

Nna, akkor jól sejtettem már egy ideje...

Ha minden igaz, régi ismerősök vagyunk, tizenpár éve volt is egyszer egy vendégcikkem a blogodon, alapítottunk is ezt-azt még a régi szép időkben.

És itt Endrebánál futunk össze, nem semmi :-)))

Előzmény: Aphelix (4601)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.03.13 -1 0 4617

"Szerintem te a jogalkotó szempontjából határozod meg hogy mi a jog alapja, én meg a jogalany szempontjából..  hogy minek is kellene lennie a jog alapjának."

Én arról beszélek, hogy mi hozza létre és biztosítja a jogokat.

Te meg arról, hogy mi alapján kinek és milyen jogok járjanak.

Az utóbbit az előbbi dönti el kedve szerint, ennyi :-)

Előzmény: endrebá (4608)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.03.13 -1 0 4616

"Azon gondolkozom, hogy mitől helyes a te véleményed ugyanúgy mint az enyém..."

Azért, mert két különböző dologról beszélünk, így miért ne lehetne egyszerre igaz:

- A jog az erőn alapul, az biztosítja a jogod érvényesítését, ezt könnyű belátni.

- Hogy aztán kinek milyen jogot ad ez az erő, igazságos jogrendszert vagy elnyomót hoz létre, az más kérdés.

De Aphelix kolléga is megírta már ugyanezt, csak sokkal részletesebben kifejtve.

Előzmény: endrebá (4608)
endrebá Creative Commons License 2024.03.13 0 0 4615

Ez a "..de a "normális" -ra nem.."  ez az a kis részlet amit valahogyan nagyítózni kellene.

Mert az agymosoda mint apró részletről feledkezik meg róla - pedig lényegesebb mint hogy pontosan mire igen.   Nekünk egyénenként AZ a fontos hogy igeeeen - de nekünk..  a mieinknek az a fontosabb hogy ne nézhessenek hülyének bennünket a valósághajlítgató ellenségeink.

Ha nincs ott ez a krrvafontos kis részlet, akkor azt is közé értetik akinek még a guruló krumplira is - és ezzel egy ezrelék helyett majd ötven százalékot képzeltetnek a közönséggel.

Pedig a szépség és a vonzóság  a kilencszázkilencvenkilenc ezrelék számára nem szubjektív.

Előzmény: Aphelix (4612)
endrebá Creative Commons License 2024.03.13 0 0 4614

Szintézis lett.

Teljesen megérte azt a fél órát amit beleöltél, egyetértek a levezetéseddel.

(lássuk, hogy A.I hogyan gondolja)

Előzmény: Aphelix (4611)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!