Érdekelne, hogy nem tudta volna-e leócsítani a filmet a balliberális, hogy több jusson a mélyszegény éhezőknek. Kisebb felbontás? Kevesebb gyerek? Kevesebb reklám? Kikérhetné valamelyik Átlátszó is, hogy mibe került a tanárnő szoknyája az adófizetőknek.
Arra mindenképpen jó egy ilyen díj, hogy hírverést csináljon egy filmnek. Önmagában semmit nem jelent. De ha nem lett volna a díj, nem néztem volna meg.
Hölgyek-urak, egy magyar film sikerének nem lehetne egyszerűen csak örülni? - mindenféle idegenszívűzés, libsizés-nácizás, hazaárulózás, és egyéb nyalánkságok nélkül?
Gratulálok a mai győzteseknek. Ugyanúgy, ahogyan a Saul fia esetében is gratuláltam, és remélem, hogy jövőre Enyedi Ildikó vagy valamelyik másik magyar filmes is labdába rúg Hollywoodban. Abban is reménykedem, hogy a Kincsemet telt házas vetítésen nézhetem meg a moziban.
Ami a dolog politikai oldalát illeti: kétségkívül életképes lehet a Vajna-rendszer, amúgy pedig Viktorkának annyi köze van a nemzetközi filmsikerekhez, amennyi Kádár Jánosnak volt A légy és a Mephisto győzelméhez.
Szerintem célszerű előre eldönteni a célt. Egész máshogy kell megvalósítani valamit, ha a kellemes közös szórakozás a cél, vagy ha a versenyben elért eredmény, a győzelem a fontos.
lelkes narancskomcsi kollégád leffentett be a meleg matériáig vajnának a készítők helyett, az meg nettó hazugság hogy aki ezt kifogásolja az nem tud örülni a sikernek, fideszes.
Itt az egyik főszereplő, Liza. Nagyon jó hangú gyerek, az énekkar büszkesége, aki összeszedi a bátorságát, és szót emel a többiekért, a mellőzöttekért. Köztük a barátnőjéért. Megküzd az álságos kórusvezetővel, aki nem a gyerekekért, hanem csak és kizárólag a külső elismerések eléréséért dolgozik. Amelyik gyerek pedig nem képes tökéletes teljesítményt nyújtani, és ezzel veszélyeztetné a learatni kívánt babérokat, azzal sunyi módon elbánik.
Itt, a Bakáts téren nagyon lelkes kórusélet van, nagyon sok kórusunk van: már egészen kicsi kortól énekelnek a gyerekek. Van mini kórusunk, kis, nagy kórusunk, van egy kamarakórusunk, a Solar Kamara kórus, és a tanári kórus is össze-össze áll” - mondta Molnár Mónika, az iskola énektanára és karvezetője.
Gratulálok Molnár Mónikának, aki minden bizonnyal kiváló kórusszervező és vezető! :)))
Halkan jegyzem meg, az egyik legjobb, ha nem a legjobb pedagóguskarral és műhellyel rendelkező iskola az országban.
Gyermekeim is ide jártak, Móni "néni" volt az egyik mesterük.