Én a nemzet egységét megjelenítő köztársasági elnököt szeretnék, és nem olyat, aki a törvényesen megválasztott magyar kormány ellen hirdet kvázi vallásháborút.
A jelenlegi viszonyok közepette inkább az a kockázat, hogy a köztársasági elnökből a kormánypárt bábja válik.
Igazából 40 értelmiségi képviselő támogatására lenne szükség, az meg összejön, ha beáll a sakter mögé az MSZP-n kívül a többi balliberális törpepárt 1-1 kósza képviselője, valamint a Nemzeti Néppárt frakciója is.
Annyi bizonyos, a kintiek között van Góman Ibolya és Horváth Mária is. Az ő kiadatásukat a gyilkosságban közreműködés gyanúja miatt az Orbán-kormány Igazságügyi Minisztériuma hiába kérte a francia hatóságoktól. "
Bűnözéssel foglalkozik a Strasbourgba távozott cigányok jelentős része
Ráadásul:
A strasbourgi buszutat Katz Katalin, a Héber Egyetem tanára pénzelte.
Tök ciki lehet a fideszeseknek, hogy egy pártkatonával szemben igazi jelölt indul, így nem csoda, hogy már másnap teljes letámadásba megy át a kormányoldal.
Mint az MSZMP tagja kommunista kötelességemnek érzem, hogy a Párt tudomására hozzam, hogyan látom ma utolsó három éves tevékenységemet, hol látok ebben olyan hibákat, melyekkel szembe kell néznem s melyeket ki kell javítanom. [...]
Szeretném politikai hibáimnál kezdeni. Mindenek előtt: az 1956-os évben rendkívül alábecsültem az ellenforradalmi veszélyt. Ugy láttam, hogy egyenlőre a főprobléma a régi hibák leküzdése s csak ez után kerülhet sor a feltámadt jobboldal elleni harcra. [...]
Politikai hibáim közé tartozik, hogy hosszabb-rövidebb ideig vak voltam ellenforradalmárokká vált volt barátaimmal szemben. [...]
Kérem az elvtársakat arra, hogy segitsenek hibáim kijavításában. Tudom, hogy anélkül, hogy a párt aktuális ideologiai harcaiban részt vennék marxista filozofus nem lehetek. Szeretném, ha megmondanák, mivel tehetnék bizonyosságot – nap napi pártmunkámon kivül – elhatározásom őszinteségéről. [...]