Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
A tükörnélküli gépek elterjedésével újra divatba jöttek ezek a DSLR gépeken használhatatlan, de egyébként jó minőségű objektivek.
Adapterrel Sony, Olympus, Panasonic és más MILC gépeken fotózásra vagy videozásra is alkalmasak.
Eladó ősrégi, de szép állapotú gyári Minolta közgyűrűsor. Annyira régi hogy a közdarabok menetesek, így semmilyen átviteli kapcsolat nincs a váz és az objektiv rekesze között. Ára: 2900 Ft
Minolta Auto 280PX rendszervaku (8337627), szép állapotú, üzemképes, de az elemajtón lévő érintkező kissé rozsdás, megérne egy lecsiszolást. Ettől eltekintve működik tökéletesen. Ára: 4500 Ft Szintén ősrégi Vivitar kétszerező (nincs sn), sapkák nélkül. 2000 Ft
Jó, azért az XE-1 egy monstrum az X-x00 és az XD XG szériákhoz képest. Egy műanyag X300 vagy X370 pár deka. Vagy ott vannak az XG-1 és 2 gépek is, abban picit több a fém, de közel sem annyira brutálisak mint az XE vázak.
Konica Autoreflex TC egy 40/1.8-al elég jó választás csak 626 gramm össz-vissz (nekem egy FC-1 volt ami még jobb, de nehezebb találni, nagy kár volt eladnom)
Vagy ott van a TC-X ami még ennél is kisebb és könnyebb (525 gramm együtt), bár több benne a műanyag is.
Annyiból nem lehet kihozni, mint egy Zenit-et, de megéri.
Most jut eszembe, van is egy eladó NEX5-öm, még egy 35/2.8 rokkor is van hozzá akár, meg egy csomó apróság. Van távirányító is hozzá, allacax vakutrigger készlet középérintkezős vakukhoz, kis táska, ilyesmik.
Esetleg nézz neki egy kisebb, távmérős gépet. Mondjuk egy Minolta HiMaticot, vagy ilyesmit. Az kisebb, könnyebb is, viszont manuálisan lehet vele fotózni.
De rohadt drága lesz a hívás, úgyhogy lehet, hogy jobban jársz, ha veszel neki egy NEX3-at, vagy NEX5-öt, és raksz rá neki egy 35/2.8 rokkort. Az egészet megúszod nagyjából 40-50ezer forintból, és utána nem kell költeni a fényképek hívására, rekeszmódban pedig tud vele fényképezni gond nélkül. Van focus peaking, focus-zoom assist, minden játszik.
Köszönöm, átgondolom újra. Az ötlet egyébként onnan jött, hogy szüleimnek egy altix-n gépe van, ezt használta a kisfiam a nyáron és úgy láttam, érdekli. Azonban ezen a gépen a távolságot, a rekesz és záridő értéket úgy gonodolom-formán kell beállítani, nem látja, mikor lesz éles a kép, nem látja az összefüggéseket.
Viszont ha a minolta ilyen nehéz, gondolom más hasonló gépek (praktica, zenit) is hasonlóak, nem járok jobban velük.
Ezt még gondold át. Nekem van ilyen gépem, valamivel több, mint 1,3 kg és ugye egy kézzel kell tartani... nyolc éves gyerek kezébe nem való. Nem is tudom hirtelen mi lehetne jó a fiadnak, én tizenkét éves koromban vettem az első saját gépemet, egy Certo Phot volt, az pont megfelelt a koromnak, átláttam a működését. Ilyen Minoltát a 13 éves unokámnak sem adnék még, apaként ezt is gondold át jobban.
Keresek szép állapotú, működőképes Minolta filmes tükörreflexes fényképezőgépet fix nagylátó (28 v 35mm) objektívvel. Kisfiamnak (8 éves) lenne ajándék, tanulási céllal, de az objektívet alkalmanként milc-en is használnánk. Amiket eddig néztem: xg1, xg2, x370s x700, de gondolom, sok más is szóba jöhet, minden segítséget tanácsot szívesen fogadok ezügyben, mivel nekem sosem volt hasonló gépem. Árakban sem vagyok tájékozott, de mondjuk 10e forint környékén.
Találtam még egy bizonytalan rekeszműködésű - tapadnak a lamellák - de egyébként szép állapotban lévő Minolta MD Zoom 75-200 1:4,5 /sn.: 8020396/ obit., eredeti napellenzővel. Esetleg, ha valakit érdekel odaadom 5,000-Ft.-ért Jegelve!
Találtam még egy bizonytalan rekeszműködésű - tapadnak a lamellák - de egyébként szép állapotban lévő Minolta MD Zoom 75-200 1:4,5 /sn.: 8020396/ obit., eredeti napellenzővel. Esetleg, ha valakit érdekel odaadom 5,000-Ft.-ért