Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.19 0 0 4356

Jön a wellness időszak,a nyúláknál már elkezdődött:)

tgwh3 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 4355

Na meg még egy kis történelemlecke:

http://www.youtube.com/watch?v=-pdAnj11f1Q#t=381

tgwh3 Creative Commons License 2013.12.17 0 0 4354

És ehhez mit szóltok?

,,Mentős körökben jó ideje terjed a pletyka, hogy a Gyermekrák Alapítvány „Gyermekmentő” feliratú Mercedesével reggelente maga Balogh István, az alapítvány elnöke furikázik otthona és a belváros között. Az Index azt írja: a hír igaz, a lap munkatársa többször is a tanúja volt, hogy Balogh az adományokból vásárolt, személyautós kivitelű betegszállítóval teszi meg a távot budaligeti villája és az alapítvány VIII. kerületi, Rákóczi téri irodája között, egyszer pedig a Teve utcai rendőrpalotához vitte a betegszállító sofőrje.''

tgwh3 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 4353

Nem szeretem az idézeteket, de itt van kettő -egyiket nem találtam meg - , ami egyszerű ugyanakkor elgondolkodtató :D

,,Jön és megy a gondolat
Azt hisszük a miénk pedig csak ránk tapadt''

A másik valahogy úgy szól, hogy élned kell, hogy meghalhass. Találó mindkettő.

tgwh3 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 4352
Laci/Zápolya Creative Commons License 2013.12.16 0 0 4351

Milyen magok? Milyen linkről?

Előzmény: inmi (4349)
tgwh3 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 4350

Pedig a politika normális, kulturált viták között az egészséges társadalmi szocializálódás nagyon fontos eszköze. Más országokban...

És miféle különleges magok? Netán génbanki tájfajta, vagy mediterrán?

inmi Creative Commons License 2013.12.16 0 0 4349

Detto:) Csak a politika nem nyert nálam, elég a drágámtól meghallgatni a napi adagot, élőben:)))

Wow, szereztem egy csomó különleges magot, itt találtam valahol a linkjét. Már tervezem a kertemet:)

Előzmény: gergerg (4348)
gergerg Creative Commons License 2013.12.16 0 0 4348

Én minden nap benézek ide, csak lusta vagyok belemenni néhány dologba. Már kezd kiülni rajtam a fényhiány, meg egyébként is, az én koromban... A nyulas sztori egész jó!

tgwh3 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 4347

tgwh3 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 4343

Na, ma is találtam pár jót :D

,,Szívom a hátsó teraszon a cigit, és látom, hogy a kutyám a szomszéd kerítése alól bújik át valami fehér állatkával a szájában. Büszkén, hűségesen odahozta nekem, majd letette elém, a szomszéd hófehér díjnyertes mittudomén milyen német családból származó nyulát, amit versenyekre/kiállításokra hordott. (Közel 500 ezer Ft-os nyúlról van itt szó kérem szépen) 
Ki volt nyúlva a nyúl, a kutyanyálban tocsogott, és retkes volt.
A kutya "fegyelmezése" után visszamentem a nyúlhoz, aztán kaptam egy képet az agyamban. Beraktam a mosdóba szépen, lemostam róla a földet, a kutyanyállal együtt, majd beszárítottam édesanyám hajszárítójával. 
Ezt követően felmentem a szomszéd hátsó udvarán, és szépen megágyaztam neki szalmából, betettem, majd rázártam a nyúlketrec ajtaját.

Délután jön haza a szomszéd a munkából. 
5 perc múlva hallom, a káromkodást miegymást, és hívószóra, mint a jó szomszéd ott termettem, hogy mégis mi történt?! Állunk ketten a nyúlketrec előtt, és a következő párbeszéd folyt le: 
- Nézd meg b@zdmeg! - Mi történt, megdöglött?
- 2 napja megdöglött, ezért elástam a kertben... Erre most megint itt van!''

,,Megéri benzint lopni, nem nagy a kockázat. A szabálysértési törvény módosítása óta egyre szaporodnak a hasonló esetek. 
Tavaly márciusban felemelték a tulajdon ellen elkövetett szabálysértés felső összeghatárát, így az addigi húszezer helyett ötvenezer forintig nem minősül bűncselekménynek az üzemanyaglopás. Nem jár érte börtön, ha valakit elkapnak.

- Valaki megint lelépett fizetés nélkül, 26.000 forintos tankolás után. Egyszerűen telenyomta a fehér Renault Mégane-t, majd elhajtott. Az esetről felvétel készült, így nemcsak az autó rendszáma, de az arcok is tökéletesen felismerhetők.
- Laci berohant a shopba, tárcsázta a 112-t, a központi segélyhívó számát. Körülbelül fél óra után sikerült először élő emberrel beszélnie, addig nem is vették fel a telefont. 
Ezen meglepődött. A kerületi kapitányságot is hívta, ott sem jelentkeztek. Ennyi idő alatt jó messzire juthatott a Renault. 
A rendőrök végül kijöttek, jegyzőkönyvet vettek föl, elkérték a videofelvételt és távoztak. Körülbelül 30 napig tarthatott a teljes nyomozás, majd megszüntették az eljárást, eredménytelenül.

- Több felkeresett kúton már nem is hívják a rendőrséget egy újabb elhajtás után. Egyikük ezt azzal magyarázza, hogy egy korábbi esetben, kérése ellenére a tolvaj mellé ültették a bírósági tárgyaláson. Az illető megúszta, ma is rendszeresen tankol a korábban meglopott kúton. Belevigyorog a képünkbe, és nem tehetünk semmit, ezért nincs értelme kockáztatni, hát ez nem kell nekünk.''

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2013/12/12/fizetes_nelkul_tankolni_igy_csinaljak_a_profik/

tgwh3 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4342
tgwh3 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4341

Legújabb okostelefonok már kézzel-lábbal működnek :D a Telekom weblapján találtam a következő reklámfogást:

,,4,3”-es érintőkijelző, 480x854 képpont, 16 millió szín, kapacitív (12 ujj egyidejű érzékelése)''

tgwh3 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4340

Hát igen, szesztilalom idején rázna az ideg rendesen! :D

Én ilyen táblát láttam:

Előzmény: gergerg (4339)
gergerg Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4339

Én meg egy táblát láttam, amin egy pár betű le lett festve. Ez állt rajta:

Kutyákat a parkba vinni tilos!

Na mondom, ide is hiába jöttem.

Előzmény: tgwh3 (4338)
tgwh3 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4338

Ezt kikérem magamnak, én utóítéletes vagyok! Láttam ma egy képet, találd meg a két kép közti apró eltéréseket, de nem merem kitenni :D

Előzmény: gergerg (4337)
gergerg Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4337

Minek, a fának? Akkor már nem is kellene vágni.

Amúgy meg már megint olyan előitéletesek vagytok, nem azért vágják olyan magasan mert lusták lehajolni, hanem mert így nem falopás, hanem csak gallyazás vagy mi a fene, mert ki ugye nem vágta, csak visszametszette, jó alaposan. 

Előzmény: Sárközi István (4336)
Sárközi István Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4336

Hogy törne le a dereka!

Előzmény: tgwh3 (4335)
tgwh3 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4335

Hát az a fajta vadat ismeri-e kend, amelyik tüzifát lop, de a törzs legvastagabb alsó fél-egy méterét a zerdőben hagyja, hátha kinő? Nagyranőtt hódok lehetnek...

Tényleg, a környékre költözött egy pár hód :D Azok is visszajöhetnének, már látom előre, hogy a sok kihaénnem gazda hódprémes sapkában mászkál, mert elöntötte a kis völgyét a folyó...

Előzmény: Sárközi István (4334)
Sárközi István Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4334

Rohadt vadak.Miattuk nem járnak a családok az erdőre!:-)

tgwh3 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4333

Helyi újságban talán kétszer is megjelent egy cikk, miszerint a vadászok szerint és statisztikailag is nőtt a vadak száma, a négylábúaké biztosan.

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4332

Persze nem mindenki vezet "napi szinten" szolgálati/testületi gk amit

ha bármi kicsi sérülés is éri,azonnal jegyzőkönyvet kell írni majd ,ha esetleg

nagyobb volt az anyagi kár akkor akkár a meghallgatás stb stb........

Az elmúlt min 5 évre visszamenőleg sokkal többet írunk jegyzőkönyvet vad/szolgálati gépkocsi ütközésében  keletkezett anyagi kár miatt.

Ezt az úrvezetők másként láthatják.

-balu28- Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4331

Szerintem senki nem is a vadak ellen szólt.... tegyétek helyes sorrendbe, ez így hülyén hangzik. :)

Előzmény: -balu28- (4330)
-balu28- Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4330

Teljes mértékben igazad van.

Szerintem senki nem is a vadak ellen szólt.

Hiszen mi vagyunk azok, akik bármit megtehetünk, ők csak élni akarnak.

Előzmény: tp329 (4329)
tp329 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4329

Nem tudom, biztos igazatok van. Bár minden adat az ellenkezőjét mutatja. 30-40 éve nagyságrenddel több volt az apróvad, jelenleg a béka segge alatt vagyunk országos szinten. Helyi szinten persze lehet más a helyzet, de inkább csak ez az egyszerűbb magyarázat, „sok a vad”. De mennyivel több az autó? Erről miért nem esik szó?

Azon kívül:

Pár évtizede (3-4) nem volt téli gumi, nem volt ABS, nem volt halogén reflektor, a teljesítményekről, sebesség határokról (akár a hivatalos, akár a lehetséges) nem is szóltam. Ha Győrből Pestre készült valaki, elvitte a Ladáját a szerelőhöz átnézetni és 3 napra csomagolt hideg élelmet! :-)))) Most?!

Akkoriban, ha valaki „kis” sebességnél elcsapott egy nyulat, fácánt szép csendben betette a csomagtartóba és megvolt a vasárnapi ebéd, ha szerencséje volt, még kár sem érte vagy csak „vállalható” mértékű, „kompenzálta a hús”. Került másik tükör a Józsitól, a lökhárítót meg a Lali kikalapálta. Most? Mindenből ügy van, hiszen a „nem is látszik semmi” is már akár 100000-es nagyságrendű költséget jelenthet, hol van ez a pár ezer Ft-os fácánhoz? Ehhez jön a forgalom. Ugye még WC-re is kocsival megyünk és bármikor, hiszen a Tecso nyitva van. Régebben sötétedéskor kiürültek az utak, most megtelnek, néha nagyobb csúcsforgalom van, mint nappal. Ne varrjunk mindent a vadak nyakába, csak mert ők nem tudnak válaszolni! Elég élhetetlen helyzetet kezdünk számukra teremteni.

Gróf Széchenyi Zsigmond már nagyon régen leírta: A vadászat, vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás! És az arány összességében nem nagyon javult azóta sem, apróvadra semmiképp.

A helyi zavarosban halászásról meg azután pláne nem a vad tehet!

-balu28- Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4328

Ja, és hogy ezek néha nem szervezett vadászatok, hanem orvlövészetek? Kit érdekel, itt mindenki ismeri a vadőrt is, (aki ha megkapja a jussát a zsákmányból, nem tud semmiről), meg azt is, aki vadászni szokott.

Előzmény: -balu28- (4327)
-balu28- Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4327

Én sem az őzre gondoltam, hanem a többi kisvadra. Itt a környékünkön is rendszeres a durrogtatás újabban, sokszor napokig.

Előzmény: Törölt nick (4325)
tgwh3 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4326

A '90-es években úgy gondolták, hogy eljön a kánaám, csak nyomni kell a zöld gombot a munkásnak. Lényegében minden téren erre faragtunk rá, elég rendesen.

Nem baj ha sok az üres föld, majd az osztrák megveszi... sok a vad, errefelé is mondták, hogy elszaporodnak.

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.10 0 0 4325

Azt nem tudom hogy 100 éve mennyi volt a vadállomány,de azt igen hogy az elmúlt

10 évben jelentősen megnőtt legalábbis felénk,a fácán, nyúl, őz ,és ezt az

emlitett dologra vezethető vissza (Vadászturizmus) Nagygépek voltak már régebben is pl 1979-tól a Rába steiger 250 az szántott tárcsázott és rendeszte a földútakat is csak akkor a tsz-eken belül.

-balu28- : Ezért is szaporodott el pl felénk is a fácán meg a nyúl

szinte rendszeres az ezekkel történő ütkőzés, de ahogy írtam az őzek is vannak rendesen, bár az őz mesterséges tenyésztéséről nem hallottam.

Előzmény: régimaszek (4319)
régimaszek Creative Commons License 2013.12.09 0 0 4324

igen, kevés helyen csinál a vadásztársaság,vad földeket etetés céljára.nagyobb gond hogy a 90-es évektől megszűntek a háztályi gazdaságok,a pór nép felvásárlási láncát megszüntették,a megtermelt,állatot, zöldséget,gabonát nem volt hova értékesíteni. megteremtették a PIAC GAZDASÁGOT,de KINEK???? leszoktatták az embereket  az önfentartó gazdasági modellről. több száz ezer hektár föld van műveletlen ami a háztályi kisgazdaságokból,a gyerekre unokákra maradt,no ezzel kezdjen az állam valamit,ha be aranyozza minden négyzet méterét akkor sem kell senkinek amit akkor az emberek több száz éven keresztül megtanultak a családban,azt nincs az a csoda hogy vissza tudja hozni. tehát szerintem nem az a szerencsétlen analfabéta állat a hibás, amiért csak az önfentartó reflexeire reagál,van egy sokkal nagyobb állat aki írni, olvasni gondolkodni tud állítólag az az e---r.

Előzmény: tgwh3 (4322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!