Mind a VALAKI, mind a VALAMI . lehet bármely ember (egykori, élő vagy virtuális)... lehet bármiféle élőlény, tárgy, fogalom..stb.... a lényeg hogy ELVÁLASZTHATATLANUL és/vagy közismerten együvé tartozzanak,,!!
Igazából az előzőhöz hasonlóan ez is egy kicsit csalóka kérdés, hiszen egy híres személyről van szó, egy művészről, akinek ez a kifejezés vált az állandó jelzőjévé.
Egészen pontosan a bojtorjánnal kapcsolatos a dolog, amit tévesen bogáncsnak is neveznek, de itt a lényeg végül is a kutyán volt, mert az ötletet de Mestral a kutyája bundájába beleragadt bojtorjántermések eltávolításakor szerzett tapasztalatból merítette.
Egy svájci villamosmérnökről van szó és az említett találmánya kétszer is szerepelt a Tudósok, feltalálók topikban. Egyszer még 2014 nyarán, egyszer meg tavaly tavasszal. Büszkén mondhatom, hogy mindkétszer én fejtettem meg. :) Amúgy a találmányának semmi köze a foglalkozásához, tehát nem elektronikus dolog.
Az a baj, hogy én csak Schrödinger macskáját ismerem, neki pedig semmi köze sincs az általad felsorolt területekhez. Ráadásul egy elméletben szereplő macskáról van szó.
Egy feltaláló háziállata, mely állat bundájának megtisztítása adta az ötletet a találmányhoz, mely ma már nélkülözhetetlen sok területen (pl. ruházat, gyógyászat, járművek, csomagoló anyagok, stb.).