Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2012.11.12 0 0 352

Nem tudom - az en receptemet a torok baratnom adta. Es igen - jol csinaltam :)).

 

Egyszeru az elkeszitese, ha gondolod probald meg magad, meglatod, hogy finom is tud lenni, nem csak emelygosen edes.

 

Előzmény: tunderlala-3 (351)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.11 0 0 351

akkor te jobban csinálod, mint az itteniek... és mint a törökök.:D

 

volt egy török kollégám, a felesége gyakran küldött vele... én azt hiszem, hogy bahlavának írják, nem? nem k-val...

Előzmény: ZsuR (350)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.11 0 0 350

Hm... ez finom.  Nem mondom, hogy nem edes, de nem tul edes es nem geil.

Előzmény: tunderlala-3 (349)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.11 0 0 349

nem tudom, nálad milyen, de amit itt lehet kapni baklavát, az már túlságosan édes, nagyon geil. :s

Előzmény: ZsuR (348)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.11 0 0 348

Baklava. Dio. Soksok dio... Szereted?

Előzmény: Amateur-no1. (347)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.11.11 0 0 347

Nagyon "csinos",- mi van benne?

 

Előzmény: ZsuR (344)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.11.11 0 0 346

Nem gondolnám, hogy a romák nagyon idegesek miatta, amikor megeszik.  :) :)

Előzmény: sickamic (314)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.11 0 0 345

Maskepp eszik mint mi!  Nagyon maskepp...

Előzmény: Amateur-no1. (343)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.11 0 0 344

Nem tudom.  Nem hallottam rola, de hat az nem is jelent semmit.  Az ameriakiak szeretik a tokuket :)), nem hianyzik nekik a magyar.

 

Mai sutesem:

Előzmény: Amateur-no1. (342)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.11.11 0 0 343

JA, látom,- írod, hogy " Az ízek, bizony jók" csak a néha szükségből megvásárolttal van bajod. (Azt hiszem jól értettem.)   :)

Előzmény: Amateur-no1. (342)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.11.11 0 0 342

Oh, a kérdés arra vonatkozott volna, hogy a magyar tökmagból, nevelhető volna -e az  ottani klímában olyan finom tök, mint itt?

Előzmény: ZsuR (341)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.11 0 0 341

Ja... itt nagy a tok kultusz, csak valamiert masfajta tokoket szeretnek.  Tokmagot is meg tokmag olajat is surun hasznalnak.

 

Előzmény: Amateur-no1. (340)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.11.11 0 0 340

Szia!

 

És mondjuk a magyar tökmagból sem lenne semmi, - úgy egyáltalán nem szereti a tök az ottani klímát ?

 

Előzmény: ZsuR (339)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.10 0 0 339

Az en kertemben is van gyongyvirag, es az egesz kert illatozik tole mikor nyilik :)).

 

Vannak joizu dolgok es vannak nem joizuek... altalaban a messzirol hozott es nem szezonalis az ami kozel semmi izu.  Helyi termeloktol vasarolok nyaron, es az izek bizony jok.

 

Most van a tok szezonja... ennek ellenere ez nem jo izu, marmint nem az a magyar edes sult tok.  Nem is eszik sutve - hanem tovabb dolgoznak vele.  Pite toltelek, leves, es mas ilyesmit csinalnak belole - en is.

 

Ebbol leves lesz :)).  Kiszedem ha megpuhult, parolt hagymara teszem, valamilyen alaplevel felengedem es osszeturmixolom, gyomberrel vagy szerecsendioval izesitem a so es bors mellett.

Kicsi vaj/liszt kevereket adok hozza - selmesebb es homogenebb lesz - piritott fenyomaggal es aprora vagott tarkonnyal talalom.  Szoktam croutont is adni hozza.

 

 

 

 

Előzmény: truffle (338)
truffle Creative Commons License 2012.11.10 0 0 338

Magyar töknek nincsen párja;)...na jó, azért itt is előferdül, hogy nem kellően édes.

Eszembe jutott egy kanadai barátom, akik időnként ellátogatnak hozzánk amikor haza jönnek. Azt mondja ott semminek nincs íze, minden kaja mű. Nem tud egy normális lecsot megcsinálni. Mikor legutóbb itt voltak, egy nénitől utcán vettem a feleségének(ő kanadai) egy csokor gyöngyvirágot. El volt ájulva, hogy milyen fantasztikus illata van, sőt, minig úgy tudta, hogy a gyöngyvirágnak nincs illata, mert náluk csak olyan van.

Előzmény: ZsuR (337)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.10 0 0 337

:)) Barna cukor :))

Előzmény: truffle (335)
caterina3 Creative Commons License 2012.11.10 0 0 336

Köszi! :-)

Előzmény: tunderlala-3 (333)
truffle Creative Commons License 2012.11.10 0 0 335

Mi az a barna izé a töködön? :)

Előzmény: ZsuR (334)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.10 0 0 334

Tökölök:

tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.09 0 0 333

a férjemet nem tudom:)), a gépen a tészta program 1,5 óra.

Előzmény: caterina3 (325)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.08 0 0 332

Halat csinaltam sultkrumplival.

 

A besozott halat (tilapia kb 2 ujjnyi szeles szeletek) sortesztaba forgattam (liszt, kukorica kemenyito,  sutopor, so, fuszerek, sor).

A krumplit keskeny hasabokra... es ketszer sutottem.

Eloszor a hal elott - feher volt meg mikor kiszedtem, csak egy picike szin volt a szeleken, masodszor a hal utan - igazabol mar megsult, csak a szinet kapta meg.

 

Tartar martast csinaltam hozza.  Finom volt.

 

 

csipesz1960 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 331

EGY álltalam finomnak tartott TÚRÓKRÉMES tészta.Ez mindig hamar elfogy!!!!!!!!!!!!!!


Tészta: 30 dkg liszt
             10 dkg margarin
              10 dkg cukor
                1 tojás sárgája

                1 cs. sütőpor
                1 csipet só
                annyi tej, hogy összeállitható legyen.


  Két lapot sütünk, közé tesszük  a krémet. Tetejére porcukrot szórunk, de lehet csokimázt is 
  kenni.  Másnapra puhul meg. Akkor fogyasztható.DE nekünk nem birja ki SOHA!!!


 KRÉM:  1 cs Ráma margarin
             20 dkg cukor
             2 cs vanilia cukor
             50 dkg tehéntúró
   Ezeket jól összedolgozzuk és megkenjük a tésztát.

   JÓ ÉTVÁGYAT!!!

ZsuR Creative Commons License 2012.11.06 0 0 330

Hoztam egy calzone receptet:

 

Teszta:

4 1/2 csésze liszt

1 3/4 teáskanál só

1 teáskanál instant élesztő

1/4 csésze olívaolaj (nem kötelező)

1 3/4 csésze víz, jég hideg

 

Ezt az egeszet osszekeverem - ha van gep azzal, ha nincs kezzel.

 

Toltelek:

2 csésze friss ricotta sajt

szaraz kolbász vagy soppressata, vékonyra szeletelve

Opciók: párolt brokkoli, karamellizált hagyma, aszalt paradicsom, sonka, olajbogyó, paradicsomszósz a megsult calzone melle (aki szereti).

 

Szeretem a spenotosat, amikor a spenotot megfonnyasztom kis fokhagymaval, es ricotta agyra teszem.

Szinten szeretem csak sajttal - akkor viszont eszem hozza szoszt. A ricottat osszekeverem parmezan sajttal, es teszek ra reszelt mozzarellat.

caterina3 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 329

Köszi szépen! :-)

Előzmény: lujzi28 (328)
lujzi28 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 328

sziasztok

 

jöttem a TÖLTÖTT PIZZA recepttel.

 

egyszerű pizzatésztával kell kezdeni

30dkg liszt

1 tojás

2dl tej, 

2ek. olaj

1,5dkg élesztő

1tk cukor

1mk só

a tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztút és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük és egy kis tejet öntünk hozá. hagyjuk, hogy megkeljen. ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a többi hozzávalóval, pizzafűszert, oreganot is tehetünk bele, jó ízt ad neki. jól kidolgozzuk. én a kenyérsütőgép dagasztó funkcióján készítem, így nem sok meló van vele:-) 30percig langyos helyen kelesztjük. 

 

4 részre osztjuk.

 

a tésztát ezután vékonyra kínyújtom kör alakúra, megkenem tejföllel, kolbászkarika, előre lepirított szalonna, karikára vágott lilahagyma, reszelt sajt.. bármi, amit szerettek:-) mehet rá. én sonkás-kukoricás változatot is készítek. a lényeg, hogy meg kell kenni tejföllel, hogy ne legyen száraz. ezeket mind csak a kör egyik felére, mert a másikat ráhajtjuk, előtte még a széleit tojással megkenni, ráhajtani és a széleit kicsit behajtani. a tetejét is megkenem tojással, mehet rá reszelt sajt.

kb.200fokos előmelegített sütőben addig sütni, míg a teteje meg nem pirul.

 

jó étvágyat :-)

ZsuR Creative Commons License 2012.11.06 0 0 327

Ugyanez feltekerve: stromboli

 

https://www.google.com/search?aq=0&sugexp=chrome,mod%3D0&q=calzone&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Ii6ZUIvsDY6k8QT0i4DoBg&biw=1229&bih=804&sei=Jy6ZUK3vKIbc9ATk44DACg#um=1&hl=en&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=stromboli&oq=stromboli&gs_l=img.3..0l10.165640.168366.0.169420.9.8.0.1.1.0.718.2817.2-1j2j1j1j1.6.0...0.0...1c.1.UhUyqLa7BcI&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=b38d91886de0d6d0&bpcl=37189454&biw=1229&bih=804

Előzmény: ZsuR (326)
ZsuR Creative Commons License 2012.11.06 0 0 326

Nagyon szeretem - az olaszok calzone-nak hivjak.  Sokfele toltelek van - es lehet melle (olasz) paradicsom szoszt is adni.  Mmmmm.....

 

https://www.google.com/search?aq=0&sugexp=chrome,mod%3D0&q=calzone&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Ii6ZUIvsDY6k8QT0i4DoBg&biw=1229&bih=804&sei=Jy6ZUK3vKIbc9ATk44DACg

Előzmény: tunderlala-3 (324)
caterina3 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 325

Köszi! Mennyi ideig keleszti?

Előzmény: tunderlala-3 (323)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 324

akkor ez gyak. pizzatészta, megtöltöd amivel gondolod, és visszahajtod, úgy sütöd ki.

 

vagy a töltelékre lesz recept? azt én is várom:)

Előzmény: noordbrabander (321)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 323

elkészíthető minden további nélkül, férjem úgy szokta... én nem szoktam sütni, így nem tudok dagasztani, keleszteni, csak behányom :D a gépbe és kész van... analfabétáknak így a tuti:))

(amúgy a gépben elkészült tészta finomabb lesz, mint a kézi... pedig állítólag azuram jól csinálja, de hát ezt én nem tudhatom:)))

Előzmény: caterina3 (319)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!