Reformáció emléknapja alklamából Luther Márton esti imádsága:
"Hálát adok Neked, mennyei Atyám, szeretett Fiad, a Jézus Krisztus által, hogy a mai napon kegyelmesen megõriztél. Kérlek, bocsásd meg minden bûnömet, mert vétkeztem azokkal, és õrizz meg ma éjjel kegyelmesen. Mert én magamat, testemet, lelkemet és mindenemet kezedbe ajánlom. Szent angyalod legyen velem, hogy a gonosz ellenség erõt ne vehessen rajtam. Ámen"
Az Úr vezessen végig az úton, szerteszét ha sodor is a sors, Mert ha Őbenne bízva bízunk, nagy örömben majd találkozunk. És míg újra látjuk egymást, Szent kezében őrizzen meg Ő! És míg újra látjuk egymást, Szent kezében őrizzen meg Ő!
2.
Letér az útról a gyarló ember, ám lelkében Jézus hangja súg, Kövesd e hangot, azt mondja néked: „Én vagyok az élet és az út!” Meglásd, újra látjuk egymást, Szent kezében őrizzen meg Ő! Meglásd, újra látjuk egymást, Szent kezében őrizzen meg Ő!
Az óír (Old Irish) nyelvtörténeti fázsit kb. Kr. u. 600-tól Kr. u. 900-ig számítjuk, tehát az előző ima az már inkább a középír (Middle Irish) nyelvtörténeti fázisból (kb. Kr. u. 900 - Kr. u. 1.200) való lehet.
„Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tiéd legyen a dicsőség, a tisztelet és a hatalom, mert te teremtetted a mindenséget, akaratod hívott létre és teremtett mindent.”
Our Father, the Sky, hear us and make us strong. Our Mother, the Earth, hear us and give support. Spirit of the East, send us your Wisdom. Spirit of the South, may we tread your path of life. Spirit of the West, may we always be ready for the long journey. Spirit of the North, purify us with your cleansing winds.