Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 153

Mit kötelező tennie a munkáltatónak?

Megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék elfogyasztásával a kiszáradás megelőzhető. Ennek jogszabályi hátterét a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet 7. § (10) bekezdése tartalmazza. Ennek alapján igény szerint, de legalább félóránként kell védőitalt biztosítani a munkavállalók részére zárttéri és szabadtéri munkahelyeken is meleg időben. Védőitalként a jogszabály 14-16 °C hőmérsékletű ivóvizet javasol, azonban más, alkoholmentes, legfeljebb 4 súlyszázalék cukortartalommal rendelkező italt is adhat a munkáltató.

Különösen ügyelni kell - például tűző napon történő munkavégzés esetén - a sugárzó hőnek is kitett munkavállalók folyadékveszteségének pótlására. A védőital biztosításán túl fontos a munkavállalók tájékoztatása, figyelmük felhívása a folyadékveszteség pótlásának szükségességére, a kiszáradás megelőzésére.

Ivóvíz biztosítása, árnyék fontossága

Melegben legalább négy pohár vizet meg kell inni óránként. Ehhez elegendő ivóvíznek kell a munkaterületnél rendelkezésre állni. A dolgozókat ösztönözni kell a gyakori (víz) ivásra. Emellett a dolgozóknak árnyékolt pihenő területet kell biztosítani, mely nyitott a környezet felé, vagy ventillátorral szellőztetett. Ha lehetséges a munkát is árnyékban kell végezni, karimás kalapot, laza, világos ruhát kell viselni.

Normális vezetőnek a rendőrségnél/katonaságnál se az a célja, hogy az emberei közül minél többen dőljenek ki, hanem az, hogy minél többen maradjanak lábon

HierroF1 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 152

De okosan meg lehet választani az időpontját.

Másrészt meg nem mindenhol előírás, hogy végig vigyázzban álljanak, tudnak pl. kicsit rogyasztani.

Előzmény: Törölt nick (24)
linfury Creative Commons License 2012.09.03 0 0 151

Mert ő valószínűleg nem állt ott 2 órán át ... és vize is lehetett. esetleg sétált egy kört a fák alatt, míg emezek álldogálltak feszes vigyázzban ... mert ez ugye egy 1,5 másodperces snittből nem látszik

Előzmény: Törölt nick (136)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 150

Viszont nem kellett orbánbeszédet hallgatnod.

Azért az nagy könnyebbség."

ez biztos!

Előzmény: Nero Bianco (148)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.09.03 0 0 148

"A 8 órás műszakból 6-7 órát Napon töltöttem és nem ájultam el jelentem."

Viszont nem kellett orbánbeszédet hallgatnod.

Azért az nagy könnyebbség.

Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 147

8 órás műszakból 6-7 órát Napon töltöttem és nem ájultam el jelentem.

Mennyi vizet ittál közben?

Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 145

Tudod: álljál már ki 40 fokba tűző mapsütésbe vigyázállásba orbábszöveget hallgatva, vizet nem látván."

Kedves olvtársam! Én a tegnapi nap folyamán a fűző Napon hegesztőköténybe, pajzsba dolgoztam. Igaz, hogy nem 20 éves vagyok, hanem ma-holnap betöltöm az 55 évet, és nem egy órát álltam a napon. A 8 órás műszakból 6-7 órát Napon töltöttem és nem ájultam el jelentem.

Előzmény: rainman (142)
linfury Creative Commons License 2012.09.03 0 0 144

Melyik tévében? A videóban rengetegen vannak ...

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 143

vagy ő volt dr Ludmila Kropotkin...

Előzmény: Unerwünschter Gast (139)
rainman Creative Commons License 2012.09.03 0 0 142

Tudod: álljál már ki 40 fokba tűző mapsütésbe vigyázállásba orbábszöveget hallgatva, vizet nem látván.

Ha ennek ellenére orbánt isteníted, nem vagy bajtárs; leszarod a társaidat, akik nem bírták az agymenést és a hőséget. volt megnyilvánulásod a segítségre? 
Tudod: senkit nem hagyunk az út szélén...
Ja! az  pórnépnek szóló szlogen volt.
Azóta egyetlen pórnép nincs az út szélén, mert viktor megígérte rádióreklámban, saját hangján........ 

"Senkit nem hagyunk az út szélén"

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 141

A 70 éves néni nem vigyázzállásban feszít a placcon."

Ö is hallgató?

Előzmény: Unerwünschter Gast (139)
RágCsávó Creative Commons License 2012.09.03 0 0 140

Ha a kettő együtt lenne a műsor, akkor a röhögéstől dőlne ki a gólyák 90 százaléka...

Előzmény: Törölt nick (134)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.09.03 0 0 139

A 70 éves néni nem vigyázzállásban feszít a placcon.

Előzmény: Törölt nick (136)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 138

Lehet nem is hőgutát kaptak, hanem orgazmusközeli állapotba kerültek a "nemzeti együttműködés" szavaktól és ezért rogyott meg a térdük.

Előzmény: RágCsávó (131)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 136

Megnéztem a videót feltünt, hogy az a 70 néhányéves néni nem ájult el, csak a 18-20 éves nyálasszájú gyerekek. A néni az ki van képezve lehet, hogy kapál vagy gyomlál a kertben. Lehet, hogy ezek a fiatalok akkor látnak Napot, amikor a számítógép mellett ülve az ablakon megsüti Őket a Nap.

HierroF1 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 133

Nem jutott eszébe senkinek, hogy reggel vagy késő délután tartsák?

linfury Creative Commons License 2012.09.03 0 0 132

De nem ám... próbáld ki egyszer!

Előzmény: Törölt nick (19)
RágCsávó Creative Commons License 2012.09.03 0 0 131

be kéne vezetni a  sötét ruhában, vigyázállásban 2 órás tűző napon álldogálást a válogatásnál

Az semmiség, az igazi megpróbáltatás egy Orbán beszéd végighallgatása, rezzenéstelenül.

Előzmény: Törölt nick (121)
helikeptor Creative Commons License 2012.09.03 0 0 130

És akkor ki fizeti a tandijat a tanulmányi hozzájárulást???

Járjanak csak, legalább lesz elég képzett közmunkás.

Előzmény: Unerwünschter Gast (98)
HierroF1 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 129

Lesz olyan óra, amit napsütésben kell végigállni?

Előzmény: Törölt nick (4)
HierroF1 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 126

Orbán és a fejesek egy ponyva alatt foglaltak helyet. Ráadásul Orbán csak a beszéde alatt állt fel.

Előzmény: sefu (8)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 124

Csak szólok, hogy a háborúk manapság nem közelharcban dölnek el. Nem kéne annyi Chuck Norris filmet nézned."

Szólhatnál erről az amerikai tengerészgyalogság, vagy a francia idegenlégió, stb. kiképzőinek is. Azok a marhák úgy látszik még nem tudják, légyszives világosítsd fel őket.

Előzmény: Unerwünschter Gast (111)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 121

Tökös magyar legény az nem kap napszúrást, azt kikerüli a nap

be kéne vezetni a  sötét ruhában, vigyázállásban 2 órás tűző napon álldogálást a válogatásnál, hadd hulljon a férgese

Előzmény: Törölt nick (115)
rainman Creative Commons License 2012.09.03 0 0 120

Csakhogy a húdeszónok megnyilvánulása előtt még főzték az alakzatot, hány fokon, mennyi ideig is? szomjan...

Melleselg ha a kétharmadnak elvárásaik vagynak, amit törvénybe szavaznak, akkor elsőbbképpen ezen kétharmadnak kellene megfelelnie a záltala hozott törvényeknek. 

Mittudomén: haskelepforgást bemutatni mindenegyes képviselőnek, hamár a testnevelés olyan űber. Vagy legalább a korláton a lengőben kinyomást. Menni fog? Tessen! Tessen! 

Előzmény: Törölt nick (104)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 116

A fehér blúzos lánykák nem katonának jelentkeztek, hanem államigazgatási pályára... ők mivel érdemelték ki a napszúrást ? egyébként ők sokkal hamarabb kidőltek., mint a  katona-jelöltek.

Előzmény: Törölt nick (107)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 115

Ezek még fiatalok, most fogják őket kiképezni."

Ezek se katonának, se rendőrnek nem valók. 18-20 éves fiatalemberek nem bírnak ki egy órát a melegben, szégyen gyalázat. Ilyen állóképességgel hogy védenék meg a Hazát? Itt az eredménye, hogy a liberális csőcselék eltörölte a katonaságot. Ezek a fiatalok csak drogozni tudnak, és a számítógép billentyűjét verni éjjel-nappal.

Előzmény: Törölt nick (109)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.09.03 0 0 111

Csak szólok, hogy a háborúk manapság nem közelharcban dölnek el. Nem kéne annyi Chuck Norris filmet nézned.

Előzmény: Törölt nick (107)
rainman Creative Commons License 2012.09.03 0 0 103

tehát az extrém időjárási helyzetben is a díszelgés a mérvadó, és nem a bakák  életfunkciója....

Hűdemeghívottakat is ki kellett volna tenni hasonló megpróbáltatásnak.
Akik árnyékban hűsökltek és kellett volna vigyázzálniuk negyvenfokban. Hányat fordult volna a mentő?

Melesleg képviselőink hány kiürült PET palackot hagynak szemétként a parlament széksorai között egy szimpla napon?? 

Előzmény: Rodenberg (85)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 102

Még véletlenul eszukbe jut hogy miniszterelnökök legyenek ... ;))

Előzmény: Unerwünschter Gast (98)
halkergető Creative Commons License 2012.09.03 0 0 101

"A szervező tisztek, (tanárok) az alkalmatlanok, Orbán erről nem tehet...

..."

Azt, hogy a vezér erről nem tehet, ne állítsd ilyen határozottan!

Gondolom, hogy az évnyitó ünnepség időpontjárt jó előre egyeztették a miniszterelnöki apparátus útján a minálnokkal. Az persze nyitott kérdés, amit mi nem tudhatunk jelenleg, hogyí az egyeztetés végeredménye hogyan jött ki? Úgy, hogy az évnyitó időpontjához igazították a MINISZTERELNÖK úr aznapi elfoglaltságát, vagy pedig közölték az évnyitó szervezőivel, hogy a Me. ekkor ér rá, ezért ekkor lesz és punktum!

Valakinek kellett volna bátorságot venni, és a meteorológiai előrejelzés ismeretében azt mondani, hogy módosítani kell az aidőponton, a kánikulai hőség miatt. Valószínű erre nem volt senkinek bátorsága.

Ez ugyanakkora malőr, mint az a bizonyos - viharral egybekötött - Aug. 20-i tüzijáték.

Nyugodtan lehet most is ugatni a felelősség és az embertelenség kérdéséről!

Előzmény: lamináris (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!