Megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék elfogyasztásával a kiszáradás megelőzhető. Ennek jogszabályi hátterét a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet 7. § (10) bekezdése tartalmazza. Ennek alapján igény szerint, de legalább félóránként kell védőitalt biztosítani a munkavállalók részére zárttéri és szabadtéri munkahelyeken is meleg időben. Védőitalként a jogszabály 14-16 °C hőmérsékletű ivóvizet javasol, azonban más, alkoholmentes, legfeljebb 4 súlyszázalék cukortartalommal rendelkező italt is adhat a munkáltató.
Különösen ügyelni kell - például tűző napon történő munkavégzés esetén - a sugárzó hőnek is kitett munkavállalók folyadékveszteségének pótlására. A védőital biztosításán túl fontos a munkavállalók tájékoztatása, figyelmük felhívása a folyadékveszteség pótlásának szükségességére, a kiszáradás megelőzésére.
Ivóvíz biztosítása, árnyék fontossága
Melegben legalább négy pohár vizet meg kell inni óránként. Ehhez elegendő ivóvíznek kell a munkaterületnél rendelkezésre állni. A dolgozókat ösztönözni kell a gyakori (víz) ivásra. Emellett a dolgozóknak árnyékolt pihenő területet kell biztosítani, mely nyitott a környezet felé, vagy ventillátorral szellőztetett. Ha lehetséges a munkát is árnyékban kell végezni, karimás kalapot, laza, világos ruhát kell viselni.
Normális vezetőnek a rendőrségnél/katonaságnál se az a célja, hogy az emberei közül minél többen dőljenek ki, hanem az, hogy minél többen maradjanak lábon
Mert ő valószínűleg nem állt ott 2 órán át ... és vize is lehetett. esetleg sétált egy kört a fák alatt, míg emezek álldogálltak feszes vigyázzban ... mert ez ugye egy 1,5 másodperces snittből nem látszik
Tudod: álljál már ki 40 fokba tűző mapsütésbe vigyázállásba orbábszöveget hallgatva, vizet nem látván."
Kedves olvtársam! Én a tegnapi nap folyamán a fűző Napon hegesztőköténybe, pajzsba dolgoztam. Igaz, hogy nem 20 éves vagyok, hanem ma-holnap betöltöm az 55 évet, és nem egy órát álltam a napon. A 8 órás műszakból 6-7 órát Napon töltöttem és nem ájultam el jelentem.
Tudod: álljál már ki 40 fokba tűző mapsütésbe vigyázállásba orbábszöveget hallgatva, vizet nem látván.
Ha ennek ellenére orbánt isteníted, nem vagy bajtárs; leszarod a társaidat, akik nem bírták az agymenést és a hőséget. volt megnyilvánulásod a segítségre? Tudod: senkit nem hagyunk az út szélén... Ja! az pórnépnek szóló szlogen volt. Azóta egyetlen pórnép nincs az út szélén, mert viktor megígérte rádióreklámban, saját hangján........
Megnéztem a videót feltünt, hogy az a 70 néhányéves néni nem ájult el, csak a 18-20 éves nyálasszájú gyerekek. A néni az ki van képezve lehet, hogy kapál vagy gyomlál a kertben. Lehet, hogy ezek a fiatalok akkor látnak Napot, amikor a számítógép mellett ülve az ablakon megsüti Őket a Nap.
Csak szólok, hogy a háborúk manapság nem közelharcban dölnek el. Nem kéne annyi Chuck Norris filmet nézned."
Szólhatnál erről az amerikai tengerészgyalogság, vagy a francia idegenlégió, stb. kiképzőinek is. Azok a marhák úgy látszik még nem tudják, légyszives világosítsd fel őket.
Csakhogy a húdeszónok megnyilvánulása előtt még főzték az alakzatot, hány fokon, mennyi ideig is? szomjan...
Melleselg ha a kétharmadnak elvárásaik vagynak, amit törvénybe szavaznak, akkor elsőbbképpen ezen kétharmadnak kellene megfelelnie a záltala hozott törvényeknek.
Mittudomén: haskelepforgást bemutatni mindenegyes képviselőnek, hamár a testnevelés olyan űber. Vagy legalább a korláton a lengőben kinyomást. Menni fog? Tessen! Tessen!
A fehér blúzos lánykák nem katonának jelentkeztek, hanem államigazgatási pályára... ők mivel érdemelték ki a napszúrást ? egyébként ők sokkal hamarabb kidőltek., mint a katona-jelöltek.
Ezek se katonának, se rendőrnek nem valók. 18-20 éves fiatalemberek nem bírnak ki egy órát a melegben, szégyen gyalázat. Ilyen állóképességgel hogy védenék meg a Hazát? Itt az eredménye, hogy a liberális csőcselék eltörölte a katonaságot. Ezek a fiatalok csak drogozni tudnak, és a számítógép billentyűjét verni éjjel-nappal.
tehát az extrém időjárási helyzetben is a díszelgés a mérvadó, és nem a bakák életfunkciója....
Hűdemeghívottakat is ki kellett volna tenni hasonló megpróbáltatásnak. Akik árnyékban hűsökltek és kellett volna vigyázzálniuk negyvenfokban. Hányat fordult volna a mentő?
Melesleg képviselőink hány kiürült PET palackot hagynak szemétként a parlament széksorai között egy szimpla napon??
"A szervező tisztek, (tanárok) az alkalmatlanok, Orbán erről nem tehet...
..."
Azt, hogy a vezér erről nem tehet, ne állítsd ilyen határozottan!
Gondolom, hogy az évnyitó ünnepség időpontjárt jó előre egyeztették a miniszterelnöki apparátus útján a minálnokkal. Az persze nyitott kérdés, amit mi nem tudhatunk jelenleg, hogyí az egyeztetés végeredménye hogyan jött ki? Úgy, hogy az évnyitó időpontjához igazították a MINISZTERELNÖK úr aznapi elfoglaltságát, vagy pedig közölték az évnyitó szervezőivel, hogy a Me. ekkor ér rá, ezért ekkor lesz és punktum!
Valakinek kellett volna bátorságot venni, és a meteorológiai előrejelzés ismeretében azt mondani, hogy módosítani kell az aidőponton, a kánikulai hőség miatt. Valószínű erre nem volt senkinek bátorsága.
Ez ugyanakkora malőr, mint az a bizonyos - viharral egybekötött - Aug. 20-i tüzijáték.
Nyugodtan lehet most is ugatni a felelősség és az embertelenség kérdéséről!