http://index.hu/belfold/2012/07/09/a_jobbik_szerint_jogos_onvedelem_volt_a_rendorkutya_fejberugasa/
Őszintén szólva se a felvonulás , se Jobbikosok ellentüntetése nem érdekel. Unom már az egészet. De egy kutyába belerúgni az mégis milyen dolog?
Megtekinthető a videó is. Ez nekem nem önvédelemnek tűnik. A rendőr ráakarta uszítani? A szájkosárban lévő kutyát? Attól kellet magát megvédenie, úgy hogy fejbe rúgja? És van aki még védi az ilyen aljas mocsok embert?
Megint személyeskedsz, bár megértem, mert nincs érved.
Ha csak a kutya akciózott volna (nem a rugásra, hanem a közeledő idegen hatására), akkor a rendőr keze lent van, póráztartó állásban. De nincs lenn, hanem mellmagasságba van emelve, ami azt jelenti a kutyának, hogy ijesszen vagy üssön fejjel.
Hiába sorakozik fel ezer ember ezt a tényt tagadni, nem lehet.
Ne haragudj de erre már nem lehet mit reagálni..többen elmondták rajtam kívül is mi a probléma a "bizonyítékoddal" ha nem érted,nincs mit tenni. Az hogy a kutya ugrásban van,a rúgásnak köszönhető,a láblendítésre reagált. A videón látszik hogy nem hamarabb ugrott minthogy belerúgtak,de tőlem ragaszkodj hozzá makacsul,te dolgod.
Utoljára.Úgy tűnik te még életedben nem tartottál kutyát és gőződ sincs róluk,mert amúgy tisztában lennél vele mennyivel gyorsabban reagál a kutya az embernél bizonyos szituációkban. A kiképzett kutyák meg gondolom még gyorsabban..
""És bár a fegyveresekkel szemben is lehet ellenállás, de az nem tekinthető jogos védelemnek.""
Ühüm.
Tekintsd végre Magad gondolkodó embernek és tudd eldönteni, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Te sem vagy tévedhetetlen és a kutya másik végén levők sem. Sőt, akik a kutyásokat uszítják, azok tévedik a legnagyobbakat. És a bírák is tévednek és a törvények is elavulnak.
Nem győzöm ismételni a klasszikust: "...langyos a sör, ha neked így is jó!""
A kutya ember ellen, fegyverként való használatára gondoltam. Ha jól láttam, akkor a rend derék védelmezője az acsarkodó ebet a kölykökből álló tömegre uszítja. Ezt nevezem lelki felkészítésnek.
Fordítva. A járőrkutyát bonyolultabb kiképezni, követés, harc, akadályok leküzdése, idegrendszeri stabilitás, fegyelmezettség nincs magától. A kábszerestől csak a kiváló szaglás kell.
De nem akarom lebecsülni ezzel, félreértés ne legyen.
Ugye az rasszizmus, ha azt mondom, hogy a németekbe ez genetikusan van kódolva? Vagy csak haladó hagyomány? Vagy csak az új nemzedék lelki felkészítését látjuk? Vagy a globalizáció következtében a saját jövőnket látjuk?
Szerintem univerzális kutya csak a filmekben létezik. Egy kábszerkereső kiképzése horrorisztikus pénzekbe kerül, és igen megeröltető munkát végez, tehát nem hiszem, hogy ilyen abnormális célokra amortizálnák őket!
Lehet, hogy gyarlóság/ostobaság, de én nem szeretem, ha tömegoszlatásra kutyákkal, lovakkal vonul fel a hatalom. Jobb lenne az állatokat kihagyni ebből. Nem hiszem, hogy ezek az ebek nyomkövetésre, vagy kábítószer keresésére lettek kiképezve. Mint ahogyan a harci kutyákat sem ölebeknek nevelik. Isten bocsássa meg, de sem azokat, sem a gazdáikat nem szeretem. És talán nem vagyok ezzel egyedül.
Persze, kérdezheted; a gumilövedék jobb?
Végül, de nem utolsó sorban a pórázon fogott kutyát fejbe rúgni helytelen. Valamint helytelen kutyával az embert fenyegetni.
Hogy mi a helyes megoldás? Nem tudom biztosan. Talán a kompromisszum; nem k'ék provokálni. Pro és kontra.
Az ember cselekedeteit reakcióidő tagolja az idő végtelen folyamában. Ha igaz lenne a teóriád, akkor a rugás után kellene történnie a kutya ugratásának. De nem utána történt, hanem egyidejűleg. Vagyis nem elég "megmagyarázhatatlanozni", amikor magyarázható. :)
Azt gondolom hogy az index által leadott videon pont a kutya támadás időszaka kíválóan látszik.Nem másod és harmadkézből való információ hanem bárki megnézheti...
Én azért megnézném ha kitennének szolgálatba "dolgozni" hogy elviselnéd-e a sok beszólást anyázást csupán csak azért mert zsaru vagy, ráadásul még az "nagy erős izomagyu" ember rátámad a szájkosarar pórázon levő kutyára megmutatva a többieknek hogy ő milyen bátor kosárnélkül tuti nem lett volna bátorsága mégcsak rá sem nézni a kutyára
én biza rá engedtem volna na nem sokáig csak pár percre had szedje szét a fodros valagát még jobban