Szilvafajták, szilvatermesztés, szilvapálinka, szilvalekvár ... és ami még a szilvához kapcsolódik.
Ha van valaki aki él-hal a szilváért, vagy legalább szereti, az vegye pártfogásba ezt a topicot.
Évjáratonként változik, hogy melyik milyen. Aminek kedvez az időjárás az jó lesz. Aminek meg nem, az nem. Ami az egyik évben a legjobb, az a következőben lehet a legrosszabb. Ezért nem mondok általában véleményt ízről, mert más környezetben más lesz. Idén, nálam volt nála jobb.
nem azt kérdeztem hogy szerinted másnak is így ízlene e mint neked hanem hogy nállad mennyire jó....mert hallottam nagy dícséretet és nem reklámoldalon
Úgy néz ki, az én fám is szilva himlős. Tavaszi ültetés, úgyhogy nem tudom a termést mennyire fogja befolyásolni. Melyik fa típusok, kaphatják el ezt a betegséget? Mellette egy szép vérszilva van, arra veszélyes? Azon gondolkodom, hogy kihúzom a fenébe. Pedig nagyon szépen megindult.
Itt is ez volt a válasz, de körbe is jártam, ugyanez: Sarka vírus - szilvahimlő. Nem rezisztens a fa, de toleráns, a vírus nem veszélyezteti a termést, a fa működését, de a fa fertőz. Én nem vágom ki, itt a városban több kilométeres körzetben sincs szilvafa, ami van még nálam a kertben az meg már elkapta, ami nem, az meg ezek szerint biztos rezisztens (President). Minden fa egyébként makk egészséges, a termés igen finom. Magyar Kajszi nem kapta el nálam.