Az autók rendszámtábláinak cseréjével növelné a 2012-es költségvetés bevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium. A szaktárca erre az Európai Bizottságnak küldött decemberi jelentésében tett ígéretet: a tervek szerint a cseréből befolyó illeték idén 12 milliárd forintot tehet ki. Bár a jelentés pontos részleteket nem közöl, a hvg.hu információi szerint a kormány arra készül, hogy teljesen új nyilvántartási és azonosítási rendszert vezessen be, ami a rendszámok kötelező cseréjével járhat.
az allamra ha nem is magaban a rendszamban magaban de a rendszamtablara ra van irva az allam mindenhol,de pl alabamaban kodszamai vannak a megyenek.A betuk az igaz AB
Most erre mit mondjak? Több, mint tíz éve lakom Bpen, de Debrecenbe vagyok bejelentve, hogy olcsóbb legyen a biztosítás :) Hány százezren lehetnek még ilyenek?
majd tikkel a kétharmad egy törvényt, hogy max 72 órát lehet idegen rendszámmal másik körzetben tartózkodni, ellenberger rendszámnemcserélési illetéket kell fizetni, ami a mindenkori parkolási dík kéccerese.
Beszéltek ezek mindenről, gyakorlatilag a saját maguk lesz.pását is beleértve minden performanszot előadtak.
Ugye például neimsolyanrégen Szijjártó felháborodottan nyilatkozta, hogy a szegény egyenruhásoktól el akarja venni a kedvezményes nyugdíjat a gonosz coclib-ballib-burzsuj-karvaly kormány.
Gyakorlatilag totál hülyének néznek másfélmillió szerencsétlent. Akik azt hiszik, hogy ezek a hulladékok nekik jót akarnak... és mennek nekik szimpitüntetni, miközben ezzel a szimpivel ugyanúgy a karvalytőke zsebét puffasztják, egy Orbán Viktor nevű politikai báb hathatós közreműködésével.
Csak sokkal gyorsabban tömik azokat a zsebeket, és többet hagynak magukról leszopatni, mert olyanok, mint az igazhívők; az se baj ha enni nincs mit, csak az a lényeg hogy Ovi az isten.
Hát ez nem igaz. Egyiptomban pl. arab betős rendszámok vannak, és ugyan mi úgy tudjuk, hogy a számaink arab eredetüek, de az ottani számokat én pl. nem tudtam elolvasni. Külföldi autó is csak úgy mehet be, hogy egyiptomi rendszámot kap, gondolom, hogy azért, mert a latin betüsöket meg ők nem tudják elolvasni.
És természetesen csakis rovásírásos betűvel lehet, hiszen az a mi nemzeti sajátosságunk. Hogy rajtunk kívül senki sem fogja tudni olvasni és a cirillbetűs szlávok, görögök, arabok, izraeliek, kelet-ázsiaiak is latinbetűs autójelzést használnak, mellékes.
Így is van. Semmi józan érvet nem lehet felhozni mellette, az egyetlen, ami visszatérően elhangzik, hogy látni Józsi bácsit, ha az ország másik végében nem ismeri ki magát. Ami, valljuk meg, igen szerény indok 12 milliárdért cserébe. Ráadásul itt a navigáció, valamint évi egy Józsi bácsira jut hatvanezer vidékre-vidékről járó, meg teherautó, meg kamion, meg akármi.
miert szerinted utana ha valaki koltozik mondjuk Fejer megyebol Vas megyebe akkor vilageleteben az FJ-XY-123 rendszamaval fog rohangalni? majd adnak ra 1honapot es jopenzert preselnek neki uj rendszamot meg nyomatnak uj forgalmit.
javaslom hogy mivel az orszag neve Magyarorszag nem holmi Hungary,es ez mar tudtommal a valogatottnal is igy van,marmint a mezeken,ezert a rendszamon se H betu legyen.legyen mondjuk MA vagy M vagy passz...
Totál semmi értelme ennek a területi jelölésnek, mert egy csomó embernek nem ott van az állandó lakcíme, ahol ténylegesen lakik. Például nekem sem. Szerintem azokban az országokban, ahol ilyen van, szintén semmi értelme, csak megmaradtak a régi rendszernél, amit még akkor találtak ki, amikor a rendőr nem tudott másodpercek alatt lekérdezni egy rendszámot. Meg úgy általában is jóval kevesebb autó volt és azok is kevesebbet mozogtak az országban. Ma egy eldugott falucska is tele lenne idegen rendszámú autókkal, senkit nem érdekelne a dolog.