miért? szerinted ha a forintot nem döntögetnénk akkor nem lennénk egészen jól?
tudod az ország és az önkormányzatok valamint cégek magánemberek devizaadóssága nem attól nő, hogy hitelt vesznek fel, elég a Fortinttal spekulálni, hogy jelentősen nőjön az adósságunk.
Ha ez nem lenne, köszönnénk egészen jól állnánk...
Az én olvasatomban a kormány eddigi másfél éve a folytonosan növekvő eladósodásról szólt. Az államadósság csökkentés a nyugdíjpénzekkel egy egyszeri tétel volt, érdemi strukturális változás nem történt, sőt, mintha még rosszabb lenne a helyzet a költségvetési hiányunk tekintetében, csak az a bizonyos egyszeri tétel még mindig elfedi, de a 2012es költségvetés már nekem nagyon gyenge lábakon állónak tűnik. Ehhez képest az EU és IMF milyen további eladósodást okoz nekünk?
Egy ilyen minősítésre ragyogóan lehet shortolni, és jó páran vannak, akik szeretnének a politikai eseményekre, szereplőkre is íly módon hatni. Nem véletlen tiltotta be az EU a shortolást a nemzeti valutákkal szemben, és persze az sem véletlen, hogy csak jövő szeptembertől. Ez azt jelenti, a spekulánsoknak nagyon erős lapjai vannak a politikában, és azt is, hogy jővő szeptembertől meg fognak nyugodni a dolgok. Addig valahogy ki kell húzni, és az sem lenne baj, ha az NBH kicsit mőgé látna a dolgoknak...
Ez biza azt jelenti,hogy egy két jóllakott napközis hitelminősítőnek,és megbízóinak kicsdit jobban kell majd figyelni,hogy az egészségük rendben legyen.Mert mostantól aki szivatja a magyar népet az ellenség.
Én tényleg elhiszem azt hogy ha egy adott x összeg áll rendelkezésemre évente, akkor ha megfeszülök, sem tudok büntetlenül évtizedeken keresztül x+10%-ot költeni.
Azt viszont én sem hiszem, hogy csak külföldről tudják nekünk megmondani a frankót, ezért nem túl előnyös olyan helyzetbe manőverezni magunkat, amikor ez már megkerülhetetlen. Sajnos úgy néz ki, sikerült.
Nem helyes a bűnbakállítás, de másképp nehezen tudnám elképzelni a dolgot, mint hogy mindent Matolcsy nyakába varrnak. De valóban, én nem ragaszkodom ehhez, felőlem maradhat a mostani kormány, csak kezdjenek értelmesen kormányozni.
Nem fenntartható pályára kényszerítik, elhiszed a lózungokat. Éppen ellenkezőleg, tovább nehezítik a pályafenntartást. A helyzetet akarják konzerválni, a felvevő státuszunkat.
Mi hasznunk származik mondjuk tömeges leépítésekből, vagy a nyugdíjak faragásából, bvagy az adózás növeléséből? Semmi, csak a kár növekszik.