A morálisválság kialakulásában és fennmaradásában sajátos módon éppen az a hatalmi elit játszik vezető szerepet, amelynek elsődleges feladata lenne a normák és értékek képviselete, amelyeket a többségi társadalom többé-kevésbé a magáénak vall, és amelynek normáit képes és hajlandó megtartani. A hatalmi játszma egyik leglényegesebb eszköze éppen a társadalmi igazságosság és társadalmi integráció jelszava mögé bújó, ám kizárólagosan bizonyos szubkultúrák értékrendjének és érdekeinek hangsúlyozása. Mead elmélete szerint, ami a szubkultúra esetében szankcionálandó deviancia, az az elit oldaláról a hatalomgyakorlás eszköze, mint a 2006. őszi események során az erőszak alkalmazása ezt nyilvánvalóvá tette. De nem csak az erőszak alkalmazásában és fenntartásában követhető nyomon a társadalmi elit ilyen sajátos szerepe. A különböző szubkultúrához tartozó értékek, viselkedésmódok torz formában való felerősítésében naponta tetten érhető, olyannyira, hogy nem elégszik meg ezeknek a kisebbségi csoportoknak a társadalmi elfogadásával, hanem a pozitív diszkriminációt, toleranciát hangoztatva, mindenáron a deviáns magatartásformák támogatásával, jutalmazásával nyomja le a többségi társadalom torkán.
Nem hiszem, hogy a Fidesz és politikája tökéletes lenne, de a Gyurcsány féle maffiával nem összehasonlíthatók!
Gyurcsány egy hataommániás, aki hasonlóan Torgyánhoz igen kártékony volt a jobboldalnak. Gyurcsánynak és szövetségeseimek is sikerült tönkretennie a baloldalt.
Torgyán állítólag megrendelésre dolgozott. Gyurcsánynak ki volt a megrendelője?
Ez pontosan ugy van, ahogyan mondod, eppencsak az elojelet kell megforditani.
Mert amit a gazember balliberalis szornykoalicio muvelt ezzel az orszaggal, az valoban nem mindennapi es sok idejebe fog kerulni az eljovendo jobboldali kormanyoknak Magyarorszag kiemelese abbol a mocsarbol amibe amazok belefullasztani szerettek volna.
A legfájdalmasabb az egészben az, hogy ha rajtam múlna - és most örüljenek az érintettek, hogy nem rajtam múlik -, akkor az összes ilyen szóvirágokkal operáló politikusi gárdára rákényszeríteném azt a cinikus-ironikus megoldási módozatot, amelyet ebben a szösszenetben tárgyal a szerzője.
Én csak azt látom, hogy ötleteltek egyet, osztogatták a bodzagyűjtögetőknek a pénzeket (jó is az a myvip) és a legvégén annyi jutott problémamegoldásra, mint amennyi a brácsásnak - ahogy a prímás mondta.