UPC korlátozza az Echo TV vételi lehetőségeit
1 hozzászólás Írta fuggetlenmagyarorszag 1 napja
2011. március 16-án, a Nemzeti Ünnep után egy nappal számos nagyvárosban (18-ban ?) a TV csatorna vételi lehetőségét átrakta a drágább, kevesebb előfizetővel rendelkező csomagba és egy olyan sávba amelynek vételére csak modernebb TV készülékek képesek.
A UPC a miértekről nem nyilatkozott az ECHO TV-nek.
"És mindjárt az elején leírtam, hogy ez elfogadhatatlan. Szabályzást igényel.
Mert visszaélésre ad lehetőséget.
A UPC-nek például.
És sajtószabdság sértésére is.
Hagyd csak a hülyeséget.
Ne ingereld magad."
Reménytelen vagy. :DDDDDDDDDDD
A szokásos jobber betegség: képtelen vagy a személyes érzelmeidet levetni és teljesen lecsupaszítva, politikai és egyéb indulatoktól mentesen vizsgálni egy problémát, és következtetéseket levonni.
Ha most elmesélném, mennyire nem kenyerem a UPC védelme, hogy mit szoptunk miattuk, amikor egy önkormányzati tulajdonban lévő, általuk üzemeltetett hálózatra a hivatal kiírta a pályázatot és mindkét cég licitált de nem nekik adták el, hogy miként tettek keresztbe, mi munkába került az átállás miattuk, ami egy kis konstruktivitással, vagy legalább az emelt fővel való vesztéssel kivédhető lett volna, magad is meglepődnél.
Értsd meg, így, ahogy te csinálod, nem lehet normálisan megérteni, mi történt. Folyton belegabalyodsz a politikai szimpátiád okozta érzelmi szálakba, amiknek egyrészt közük nincs a problémához, másrészt amikkel én nem tudok és nem is akarok mit kezdeni, mert én ezektől mentesen szemlélem ezt a kérdést. Sajnálom.
Ne kötekedj, érted a lényeget. Amúgy egy időben, épp szolg.váltás ürügyén lett tele a hócipőm a UPC-vel, de nagyon. Akkor már igencsak fogyóban voltak az előfizetői és mindenféle erőszakos ügyintézéssel akadályozta a kilépést. Én írtam a fogyvédőknek. Csak meg kellett mutatnom a válaszlevelüket, egyből másképp álltak a dologhoz. Még csak bele sem olvastak.
"Magyarország legmocskosabb szolgáltatója a UPC! Egyébként a nagy vihart kavart médiatörvény az ilyen esetekre mit ír elő? Szeretnék minél több embert megkérni legyen szives értelmezni a UPC ÁSZF 8.3 pontját! Az ECHO tv kizárása miatt fel akartam mondani a szerződésem és azzal fenyegettek meg, hogy ki kell fizetnem a hűségszerződés megsértése miatti kedvezmény különbözetet. Szerintem nem kell hiszen a szerződés megkötésekor amikor vállaltam a hűséget, a csatornakiosztásban benne volt ez a csatorna. Hiába a csillagozott rész hogy jogosult módosítani a csatornákat, de ebben az esetben nem büntethet ha úgy módosítja, hogy ez az előfizető hátrányára. Módosítsa, de akkor biztosítani kell azt a lehetőséget, hogy jogkövetkezmények nélkül felmondhassa az ügyfél. Ugyan ez van a szuperinternet sebességükkel is... van képük a reklámban azt mondani magukról, hogy "Jó" , a nagy túrót.... 120 M sebességnél azt vágják a pofámba hogy a garantált az 30 és ha megvan nem szólhatok semmit... nos akkor miért nem azt reklámozza.... Kérdezem én hol van ilyenkor az illetékes hatóság, fogyasztóvédelem, a nemzeti hírközlési hatóság...???? Javasolnék egy civil érdekközösség alakítását és együttes erővel a hatóságokat támadni az áldatlan állapot megszüntetésére."
Tehát adott a kettős ár.
A "hűség" ár és a 2-3-szoros mesterséges ár, amit senki nem fizet, ami csak azt szolgálja, hogy a monopóliumot biztosítsa.
Mert ha újként szerződsz, akkor még a te "hűség" áradnál is olcsóbban szerződhetsz.
Szintén "hűséggel" persze.
Tudom, hogy erről a multikat védő és a lakosság érdekeit semmibe vevő törvényhozás tehet.
De abból a szempontból mindegy, hogy ki, de monopol helyzetet hoz létre.
A sokat emlegetett szabadpiacon.
Mert a piac mindent eldönt....
És mindjárt az elején leírtam, hogy ez elfogadhatatlan. Szabályzást igényel.
Én ugyan nem vagyok kormánypárti, de szeretek több felől tájékozódni, úgy tűnik, ezt akadályozná a UPC.
Nem baj gyerekek, ne is törődjetek vele, a UPC már több településen megásta a saját sírját az amúgy idétlen üzletpolitikájával. Ha tehetitek váltsatok szolgáltatót. Én T-Home-os vagyok, mindenben meg vagyok elégedve velük. A politikai csatornák mindegyikét elérem nem túlzott áron.
"-ha valami nem úgy történik ahogy azt szeretnénk, akkor az valami politikai háttéralkú következménye, amelyben a valakik szövetkeztek a másvalakikkel, természetesen a magyarság, magyarok ellen"
Te jó ég, hátha még csak itt lenne ez lenyomat, de szinte mindenhol 2002 óta.....! :)
Erről az a sivítozás jutott eszembe, amikor néhai munkaadóm felmondta a szerződését a Storty! TV-vel. Életemben annyit nem röhögtem még a felháborodott telefonokon. :)) Azon töprengek azóta is ha eszembe jut, vajon milyük is sérült azzal, hogy eltűnt az ominózus csatorna, mintha sohse lett volna. :)) Persze csak egy adott területen keltett felháborodást, máshol nem nagyon rinyáltak miatta. :D
Szoktasd magad a gondolathoz... Az meg részletkérdés, hogy valahol egy rugóra ját az agyuk és a közszolgálatinak hazudottak ott vannak. A többi meg akármi lehet. Hja hogy nem az Echo? Hát így jártatok.
1) én tőled szeretné leírva látni, mert te hivatkozol a sajtószabadságra. így tőled szeretném látni, hogy szerinted mely csatornák a védendők, sajtószabadságilag
2) amikor nekem elvették a filmmúzeumot (nem másik csomagba tették, megszüntették) akkor sérült a kultúrszabadságom?