Hát pont ez az! Ha csak így csinálom, akkor mindig el van utasítva a fizetésem. Ha belépek a mobilalkalmazásba is, akkor minden oké.
Kerestem erre opció, hogy hol lehetne ezt kikapcsolni, de nem találom.
NFC-t meg nem azért kapcsolom ki, mert bármitől is félnék, hanem felesleges, hogy egész nap merítse az akkut. wifit, mobilnetet, bluetootht, GPS-t is csak addig kapcsolom be, amíg használom is.
Google Pay-nek semmi köze a banki alkalmazáshoz. Én soha nem nyitom meg, csak feloldom a készüléket ujjlenyomattal és érintem. AZ NFC meg minek kapcsolod ki? Nyugodtan bekacsolva tarthatod, nem fogja senki leklónozni a virtuális kártyádat. Nézd meg az NFC érintésnél, hogy Gpay van-e beállítva alapértelmezett fizetési módnak, ha igen, akkor, akkor tedd fel a Google Wallet alkalmazást és azután próbáld meg a fizetést.
Kompromitálodott a bankkártyád. Időről időre tesztelik, ha egyszer sikerrel járnak upsz a pénznek. Internetes vásárlásokra miért nem egy revolut virtuálist használsz? Egy fizikait költségesebb cserélni.
Google Pay-en keresztül mobillal fizetésnél ki lehet valahogy kapcsolni, hogy ne kelljen külön belépni a mobilbankba?! Irtó kényelmetlen, hogy fizetnék és nem elég bekapcsolni az NFC-t, még a mobilalkalmazást is meg kell nyitni, be kell lépni, különben nem fogadja el a terminál a telefonomat. Amíg meg ezt a rituálét megcsinálom, áll a hátam mögött a sor és mindenki rám vár.
Szerencsére nem tudja levenni ezt a 2 euró körüli összeget, mert ezt a kártyát csak internetes vásárásokra használom, és állandóan zárolva tartom. Más is járt már így?
Én az új bankkártyámat nem tudtam már napok óta aktiválni a bankban. Mindig azt írta ki, hogy sikertelen művelet, ellenőrizzem az internetkapcsolatot és a kártyaszámot. Végül feladtam. Inkább elmentem vele csak ezért vásárolni valamit. Egyébként más is ilyen "környezettudatos" virító zöld kártyát kapott mostanában? A régi fekete dizájn nekem valahogy jobban tetszett.
Nálatok is megjelentek érdekes költség terhelések a számlán?
Teljesen ingyenes Alap számlacsomagom van és júliustól látok 20-200 Ft közötti költség terheléseket a számlákon amelyek összefüggnek a Fizetési kérelem használatával. Pedig ahogy nézem júliusban nem kellene, hogy fizetős legyen még fizetési kérelem használata..
Szokott ilyen lenni. Van, hogy homokórázik és végül nem megy el. Időnként többször egymás után. De pár perccel később rendben.
Engem jobban zavar, hogy értéknapos átutalás nem adható a mobil alkalmazáson, csak akkor, ha nagyobb az egyenleg, mint az utalandó összeg. Régen nem így volt. A webes alkalmazáson OK.
Frissítés előtt 2 volt, de úgy hogyha beléptem, akkor kaptam egy más fajta értesítést is. Már attól is megőrültem. Frissítés óta 3 üzenet/tranzakció. Android, páromnak IOS és ugyanez.
Az SMS értesítést hol lehet beállítani/törölni? Banki értesítéseknél isms-t állítottam be, ennek ellenére kaptam sms-t illetve le is vonták a 30 Ft-ot.
Igényelhetsz másik számlacsomagot, mondjuk feltétel nékülit, és nincs több költséged (a kártyán felül), ha csak a platinum kártya a cél.
De ha kalandvágyó vagy, akkor megteheted, hogy kipróbálod, hogy "munakbér továbbutalása" közleménnyel utalod tovább, és akkor a nav sem köthet bele, és hátha a gránit szűrőjén sem akad fenn :)