A testület negyedik tagjának, Szili Katalinnak a felkérését azzal magyarázta, hogy a volt házelnök egy olyan környezeti, környezetvédelmi és szociális szempontot jelenít meg a testületben, amely "minden magyar állampolgár számára fontos". Szili Katalin szövetségesünk abban, hogy új alaptörvényre van szükség,
Az a bajom, ( mondjuk tévét ritkán nézek, de nemrég volt a Kossuthon is ), hogy ahányszor meglátom, és megszólal, mindig elképzelem: ennek mennyi fűrészpor lehet a fejében??
Bár Szili Katalin egyetlen politikai lépésével sem ért egyet az utóbbi időből, Lamperth Mónika a Facebookon mégis egykori barátja védelmére kel Gréczy Zsolték „piszkoskodásával” szemben. A közösségi oldalon kirobbant vitában elhangzik az is: kár volt „lemenni Pécsre” és támogatni a polgármesteri kampányban az egykori házelnököt. Az idézeteket betűhűen közöljük
Nem az számít, hogy volt e a PÁRT tagja, mert rengetegen voltak azok, akik akkor is a kersztény Mo-ban hittek!
Ja, ők voltak a belülről bomlasztók, igaz?
Szilire csak rá kell nézni és látszik, hogy távol áll minden, Mo-ot sújtó gondolattól
Meg úgy nagyjából minden gondolattól.
Hasonlót akkor olvastam, mikor arra voltam kíváncsi, mitől olyan nagy valaki Morvai Krisztina, mire - valószínűleg jobbikos - fórumozótól azt a választ kaptam, hogy csak meg kell nézni a tekintetét... Bizonyára így van, nekem kb. annyi jön le abból, hogy "nem százas".
Nem az számít, hogy volt e a PÁRT tagja, mert rengetegen voltak azok, akik akkor is a kersztény Mo-ban hittek! Szilire csak rá kell nézni és látszik, hogy távol áll minden, Mo-ot sújtó gondolattól:) Dícsérem a fijugokat:) Mo-ot együtt, az összes magyarral kell megváltoztatni:)
Nem használtam a középszerű kifejezést, egyáltalán nem minősítés, ha Szilit politikusi viselkedése alapján a tiédtől eltérő koordinátarendszerbe helyezem.
Azt is írtam, hogy bármi lehet, Szili pontosan az a kategória, aki nem túlzottan kozmált le, ezt könnyedén tudja kezelni egy adott szituációban.
Azt is gondolom, hogy tanult a ke-választásból, és ezért úvatosabb manapság. Nyilván nem áll össze azokkal - márpedig a mai maszop-felső ezekből áll -, akik nem igazán elvi, hanem inkább személyes pozícióharcban érdekeltek.
igen, ezek azok a lózungok, (eufemisztikusan: általánosságok) amelyeket szili valóban gyakran említ.
egy politikai vezető szerepre ácsingózó poltikustól azonban elvárható, hogy az általánosságokon túlmenően legyenek konkrét ötletei, javaslatai is.
nos, ilyenekkel még nem találkoztam szili részéről.
(a vallásosságát meg nem akarom kétségbe vonni, de azért felötlik bennem az a pajzán kérdés, hogy vajh' ugyanilyen buzgón vallásos volt- e mszmp tagként is...)
Tulajdonképpen az a te tévedésed, hogy Szili helyett elképzelsz egy politikai karriert, megfogalmazod az ahhoz illő politikusi életművet, ezt rávetíted Szilire, majd ezt a szalmabábot kritizálod, mivel Szili nem hajlandó neked megfelelni.
Nem akar ő ilyen nagyot, a maga fajsúllyával politizál. Erre írtam, hogy elég.
Az megint egy más kérdés, hogy egyszer majd mi lehet vagy mi lesz.
Az igazi baloldali értékek, mint a szolidaritás, a szociális gondoskodás, a társadalmi igazságosság keresztény értékek is - jelentette ki a püspök -, hozzátéve, ahogy a liberális értékek, mint a szabadság, a tolerancia és az emberi méltóság is fontosak a keresztény egyháznak.
és igen, annyira tisztában vagyok a részletekkel, hogy amit eddig mondtam, azt valónak is gondoljam.
a szilivel készült riportok zömét elolvastam. eleinte azért, mert tényleg kíváncsi voltam arra, hogy mi is az ő programja - hiszem kellett, hogy legyen programja, kellett, hogy legyen elképzelése, a hogyan tovább- ról, ha egyszer olyan határozottan mondta, hogy ő mást képvisel, mint az mszp vezetése, később már azért, mert egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ennyire üres lózungokkal, ilyen közhelyekkel képzeli el a "mást".
idővel be kellett látnom, hogy ez a nő valóban ennyire üres és nem egy csavaros politikai játszma része, ügyes taktikai húzások sorozata a látványos semmitmondás, amelyet majd követ a nagy durranás, amikor előáll az igazi mondanivalójával...
nos, ha a mondanivalója mindössze annyi, hogy "nem én léptem ki, a párt ment ki alólam", meg "nem adom vissza a mandátumom, mert én a népet akarom képpviselni" - ez biz' sovány.
te összekevered a csapatból való kihúzást az önállósággal, az egyéniséggel.
nem lehet rámfogni, hogy orbán fan lennék, de azt el kell ismernem, hogy orbán egyéniség, akinek van markáns politikai arca, gyurcsánnyal szemben is vannak fenntartásaim, de ő sem az a kimondottan szürke egér...
nos, az egyéniség fő jellemzője, hogy ha megszólal, akkor - akár egyetértünk vele, akár nem- oda kell figyelni.
szilit egész pályafutása alatt a szürkeség vette körül.
javaslom, hogy figyeld a manemet, a hír és az echo tv- t, stb. - nem nehéz, de megjósolom, hogy az eljövendő időkben szili igen gyakori szereplője lesz eme sajtótermékeknek - ha felfedezel a majdani mondandójában bármi eredetit, bármi önálló és releváns gondolatot, szólj.