Keresés

Részletes keresés

Dr. Dulitle Creative Commons License 2014.07.11 0 0 4908

Nem lehet visszaigényelni!

Más államból kell rendelni, de normál címre kell hogy menjen. Motel vagy egyéb ideiglenes szálláshely nem jó!

Előzmény: TLM (4901)
TLM Creative Commons License 2014.07.11 0 0 4907

Kösz! :)

Előzmény: -Minarik- (4906)
-Minarik- Creative Commons License 2014.07.10 0 0 4906

Sok sikert!

:)

Előzmény: TLM (4905)
TLM Creative Commons License 2014.07.10 0 0 4905

Ennél nem kell több :) Kösz!

Előzmény: -Minarik- (4904)
-Minarik- Creative Commons License 2014.07.10 0 0 4904

Allamonkent 0-8.25% az ado. Ha postan rendeli allamon kivulrol, akkor Nulla. 19-27%-ot sporolsz, ha nyakban hozza be. Mi kell ennel tobb?

Előzmény: TLM (4903)
TLM Creative Commons License 2014.07.09 0 0 4903

Szándékom volt hozatni egy barátommal pár dolgot, és gondoltam hátha van ilyen lehetőség. 

-Minarik- Creative Commons License 2014.07.08 0 0 4902

Miert akarod visszaigenyelni?

Előzmény: TLM (4901)
TLM Creative Commons License 2014.07.08 0 0 4901

Szervusztok!

Nem tudjátok esetleg, hogy az Egyesült Államokban vásárolva, vissza lehet igényelni a helyi forgalmi adót (VAT vagy sales tax)? Ha igen, hogyan?

Előre is köszönöm.

Üdv,

TLM

ColorLacko Creative Commons License 2014.07.07 0 0 4900

Micsoda színdinamikája van ennek a váznak!!! 

Előzmény: poppadom (4897)
ColorLacko Creative Commons License 2014.07.07 0 0 4899

Olvasom olvasom a DXOMark elemzését a d810-röl. Na kérem amikor ide értem:

"... that massive 36Mp resolution, the new Nikon D810 looks set to be a mouth watering semi-pro DSLR."

Akkor úgy ám blok elegem lett. Ha a d800-as sorozat csak fél profi váz akkor mi a görcsöt hívunk profi váznak? 

poppadom Creative Commons License 2014.06.30 0 0 4898

Adobe veszteseges (lossy) DNG baromi jo!

Előzmény: Kleroo (4893)
poppadom Creative Commons License 2014.06.29 0 0 4897
imagefactory Creative Commons License 2014.06.28 0 0 4896

Ebben a review-ban már van ISO sorozatos tesztkép is: http://www.danvojtech.cz/blog/2014/06/nikon-d810/

-Minarik- Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4895

Egymillio forint egy ilyen gepert Magyarorszagon nem jatek. Sokan egy ev alatt szednek ennyit ossze. Nyugaton egy-ket honap alatt megfordulhat az ara egy szakmabeli kezeben. Itt a problema.

A 36 megapixel atok es aldas egyszerre. En mar nem banom, hogy van.

Előzmény: gabbbb (4892)
kisbergics Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4894

Juj ez nem hangzik jól. Ha tényleg használhatatlan lesz, akkor nincs mese, számomra marad a D4...már ha talál az ember használtat. Vagy külföldről D4s.

Előzmény: Kleroo (4893)
Kleroo Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4893
Előzmény: kisbergics (4890)
gabbbb Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4892

A Nikonrumors-on voltak kint teljes felbontású iso3200-as meg talán 6400as képek is, de ezek ha jól tudom sima váz-jpg-k (és egyébként szerintem nem túl bíztatóak, bár alacsonyabb felbontásra leméretezve jók lehetnek).
Nekem is tetszik alapvetően ez a gép, vannak benne finom újítások, de 36 megapixelre nincs szükségem, a 9 megapixeles small Raw pedig túl kicsi, és nincs is benne annyi tartalék, mint a "rendesben". Másrészt szerintem nagyon drága lett, az Artworknél egy 1.050.000-es árat láttam, ami elég elrettentő. Nekem ez már pont azon a lélektani határon van, amennyiért (vagy valamivel többért) használt D4-et vennék (bár jelenleg egyik opció sem fenyeget, és a tegnapi felbuzdulásból megnyugodva rájöttem, hogy bőven elég nekem jelenleg a D3+D700 páros)

ColorLacko Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4891

Pontosan ezeket a teszt képeket várom én is az ISO +3200. Addig se nem kritizálom se nem dicsérem.

kisbergics Creative Commons License 2014.06.27 0 0 4890

Én személy szerint nagyon sokat várok a D810-től. Nagyon szimpatikusak az új funkciói: sraw, új fénymérés, d4s af rendszere. Ha magas érzékenységen is vállalható lesz, akkor lecserélem rá a D3s-t. A D800 a 36MP képekkel nem alternatíva, a D600 af-től a falra mászom, a D4 pedig még használtan is 350.000-el odébb van, abból pedig elég sok mindent lehet venni. Ehhez képest most ígérnek egy gépet fantasztikus részletgazdagsággal, elképesztő dinamikával, penge AF-el, és egyszerre fogja tudni a gigamegafelbontást a riporter mérettel. Az ára pedig éppen a lélektani határon lavíroz nálam.

A megállt a fejlődés dologgal sem értek egyet: ahogy Gergő is mondta a sajtótájékoztatón, pl a zárszerkezetet egészen új alapokra helyezték, azért ilyen a hangja is. Hallgasd meg, érdemes! Viszont az szomorú, hogy az első hivatalos tesztképek legmagasabb érzékenysége ISO500. Engem 3200 fölött érdekelne a kicsike. (:

ColorLacko Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4889

Szerintem ha valaki d800 -ban gondolkodik, akkor én simán a d800-ast venném most is meg.  Amennyivel drágább a d810 a d800-nál, és a leírtak szerint amennyivel többet tud a d810, azért én nem adnék jelentősen többet. Inkább vennék a különbözeten egy jobb képernyőt a számítógépemhez és sokkal jobb színekben látnám a képeket.  

Aki viszont d800e-ben gondolkodik annak simán ugyan azért az árért a d810-et ajánlanám. Ezért írtam azt, hogy ez a d800e-t cseréli le nem a d800-at

Igazad van ez nem fogja lenyomni vagy nem jelentősen így a d800 árat. a d800e árat igen. 

Előzmény: képfaragó (4885)
-Minarik- Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4888

+1

Előzmény: képfaragó (4885)
ColorLacko Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4887

Szerintem azért volna még mit fejleszteni. Pl tényleg lehetne a jelenleginél legalább 2 ha nem több csatornás színérzekeló szenzort kifejleszteni.  A szenzorok vastagsága nem változott mert egy szilícium wafer olyn vastag amilyen. Pedig az ISO érzékenység és a színdinamika (fölég rossz fényviszonyok között) a pixel térfogatától függ nem a felületének nagyságától. Mivel a Z koordinátán nem mozog a pixel háború csak az X-Y koordinátákon így ez még fejleszthetö. 

Előzmény: képfaragó (4879)
-Minarik- Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4886

Dögöljön meg a szomszéd kutyája is...

Előzmény: ColorLacko (4884)
képfaragó Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4885

Engem hidegen hagy, hogy esetleg majd egy év múlva lenyomja a D800 árát. Úgy tervezem, hogy a 800 eladása részemről a következő hat évben nem esedékes...

Előzmény: ColorLacko (4884)
ColorLacko Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4884

Elhatároztam, hogy nem nagyon mondok véleményt a d810-röl amíg az összehasonlító teszteket és review-kat nem látom. De ez szerintem augusztus elején jönnek majd csak ki. Akkor látjuk majd hogy ISO 3200-on mennyivel lett kevésbé elmosottak a pixel szinten kukkolt vonalak és rajzolatok. 

Ez a gép szerintem nem a d800-at cseréli hanem az amúgy  megvehetetlen áru d800e-t. Komolyan mondom a FujiFilm egy egy firmware frissítésnél többet frissít a már eladott kamerákon mint amiért itt elkezdi beharangozni a Nikon, hogy új kamerát hozott ki es lenyomja az árat annak ami  nagyon jól működik. Remélem egyszer nagyon de nagyon belebuknak ebbe a politikába.   

képfaragó Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4883

Tény hogy nem igyekeztek a fejlesztéssel. Először a pici szenzor kevés pixelt adták el (Néktek) azután jött az APS méret kevés pixellel, később jött az pixelháború (ingyen van, homokból van az egész:). Most folyik az itt a kisfilmes (ja nem , külön neve van FX :) ) méret, csak kicsit drága (tudjátok, fogytán a homok). Remélem még megtapasztalom, hogy a gyártók kénytelenek lesznek a megrendelők minden kívánságát teljesíteni, és azt rendelhetek opcióként amit csak akarok....

Mondjuk én ezt rendelném: 20 Mp, titán váz. Olyan lítium akkuval amely helyébe bármikor betehető 8 db ceruza elem vagy akku. A gép ellenőrizze és figyelmeztető hanggal jelezze, ha a kiválasztott AF pontban az elmentett kép mégsem éles. Ez volt ma a második szabadalmi ötletem a Nikon számára! Cserélhető kereső üveg 100mm re optimalizálva, mikroprizmával. Beépített nagyító lupe, olyan mint a szögkeresőkben van. Legyen 16 bites Adobe tiff mentési lehetőség is. Teljes kijelző tartalom (hisztogram és képadatok és minden) részletbenagyítási lehetőséggel a telefonomra is. Esetleg egy 0-12 fokig fel-le billenthető bajonett? :) Harmadik szabadalmi ötlet, hiába, ma jó formában vagyok. :)

További advanced lehetőségek (másoknak:)): Ha a fotós hibázik, a gép a hibának megfelelő szakkönyvet ajánlhatná....  :)

Előzmény: -Minarik- (4880)
-Minarik- Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4882

Ami kesik, nem mulik.

Előzmény: képfaragó (4881)
képfaragó Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4881

A Nikon F6 még jobban elbűvölne, mert az még formailag is tökéletes.

Előzmény: -Minarik- (4880)
-Minarik- Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4880

Igazabol a digitalis technologia adott 10-15 evet a tervezoknek, hogy meg tobb cuccot, meg nagyobb tomegeknek el tdjanak adni. A filmes vilagban a csucs gepeket sem lehetett mar agyonfejleszteni. A nikon F5 mind a mai napig elbuvol. Gyors, pontos, elnyuhetetlen. Ami fontos a fenykepezogepben, az benne van.

Az objektivek fejleszteseben is a pixelarnyekolas adta nehezsegek miatt maradhatot meg a "fejlodes". Van a kezemben par AI-S optika, melyek nem hagynak kivannivalot maguk utan. Pedig azok Noe barkajan is ott voltak mar.

Előzmény: képfaragó (4879)
képfaragó Creative Commons License 2014.06.26 0 0 4879

Az AF terén nem fog történni semmi. Gondolj csak bele, az optikák is adottak, már megvannak véve. Mi változhatna?  Az AF a gyorsaságról és a pontosságról szól. Ezek keményen ellentétes kívánalmak. Ha jó az AF, akkor most is elég pontos.  Sokkal gyorsabb ezzel az energiaellátással, és optika szerkezettel nem lehet. Ha gyorsabb lesz, pontatlanabb is lesz. Mondjuk én nem szeretnék egy új áttervezett optikasorozatot vásárolni, ami esetleg kétszer ilyen gyors. Szerintem az Af is hasonlóképpen mint a szenzor és az optika élessége a fizikai határok közelében van. Nincs feljebb és kész.Olyan mint a hegy csúcsa, az a kirándulás legmagasabb pontja. A lencsemozgatás finomsága adott, az energiaellátás véges teljesítményű ezért az AF gyorsaság limitált. Szerintem például a D3-as sorozat AF gyorsasága is csupán azért nagyobb, mert az akku feszültsége másfélszeres, a mérete, tömege,teljesítménye kb. háromszoros. De akarok-e az új gépembe nagyobb akkut? Nem, nem akarok, ezért is váltam meg a D3-tól. A FX szenzorméretű tükörreflexes fényképezőgép a fizikai lehetőségei közelében van. A szenzor valami áttörő ötlet nélkül nem hasznosíthat több fényt. Az mai csúcs optikák felbontása nagyon magas, szinte már a teljes nyílás közelében is a fényelhajlás által limitált. A fotótémák térbeli kiterjedése adott, rekeszelni muszáj, az élesség ekkor tovább csökken. Szóval itt a vége, a világ folyamatosan fejlődik, de a fénysebesség csak nem akar növekedni. :)

Szóval észre kell venni, hogy az eddig megtörtént és többség által a jövőre nézve is elvárt és folyamatos fejlődésnek vége. A marketingesek még futnak néhány kört, elhitetve velünk, hogy a pénzünk elköltése most is nagyon fontos. Aki azonban figyel, az sok-sok pénzt takaríthat meg. A gépcsere minőségi okok miatt a továbbiakban már felesleges lesz, a második vonalbeli optika gyártók pedig esetenként olcsóbban nagyon magas optikai minőséget kínálnak.

Előzmény: Kleroo (4878)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!