Egyetemisták vonultak a jogállam védelmében
NyomtatásKüldés e-mailben
Hírszerző 2010. december 02. 19:15
Frissítve: 2010. december 03., péntek, 08:53
Több száz egyetemista részvételével zajlik fáklyás felvonulás az Orbán-kormány Alkotmánybíróság hatásköreit szűkítő lépései elleni tiltakozásul.
[AD]
Tetszett a cikk?
Megosztás Google Readerben
Megosztás egyéb oldalakon
Hirdetés
[AD]
Kapcsolódó témák
orbán-kormány
tiltakozás
egyetemista
alkotmány módosítás
„Mi vagyunk az első nemzedék, akik jogállamban nőttek fel, ne legyünk mi az utolsók is!” – ez a jelmondata annak a megmozdulásnak, amit egyetemisták szerveztek. A hallgatók azért tiltakoznak, mert a kormány csorbította az AB jogkörét, miután a testület első körben alkotmányellenesnek minősítette a végkielégítések 98 százalékos különadóját.
Az egyik közösségi oldalon is szervezett megmozdulás felhívása szerint ez „ jóindulattal is csak kicsinyesnek és jogállamellenesnek nevezhető - bosszúgyanús – lépés” volt, és elfogadhatatlan, ezért szervezik a tüntetést. Helyszíni tudósítónk szerint több százan vonulnak Dél-Budán az egyetem tér felé a havas eső ellenére is, a hangulat vidám, békés.
http://hirszerzo.hu/belfold/20101202_egyetemista_tiltakozas_orban
Szegénynek a szövegértési képességével vannak bajok, ez jól látszik a hozzászólásaiból is. Csak a fidesz, és semmi más... Éljen pártunk és népünk megbonthatatlan vezére, a nagy OV! :D
A polgári körös gyülöldében a szeminárium működése azért meghozta gyümölcsét.Szocos komám és Fideszes asszonykája emiatt acsarkodik néha egymásra.A menyecskének
most szünt meg a munkahelye, de a Gyurcsány a hibás.Az eszmecsere olyan vérnyomással
végződött, hogy kórház lett a vége és majdnem gyász.Hajrá Fidesz, kevesebb lesz a nyugdijasod.
Mondjuk a hírtévé is bedőlt akkor a provokátoroknak, mert szegény helyszínen tartózkodó riportere forradalmat vizionált nagy lelkesültségében, és hősökként kezelte a támadókat.
:)))
A rendőri intézkedések meg nem szélesedtek ki, hanem mondhatni semmiféle komolyabb rendőri tevékenység nem volt.
Az a baj, hogy a jobboldali legendárium annyira inkoherens, hogy mindég elfelejti, hogy tegnap mit hazudott mondjuk a tv székházról.
Nézd csak meg a franciákat! A demokrácia bölcsőjében. Érdekes, ott ezzel együtt senkinek nem jut eszébe ilyen baromságokat mondani, hogy a tüntetők a kormány provokátorai, meg nem beszélnek rendőri túlkapásról. Aki tüntetni megy, az tudja, hogy mit vállal ezzel. Meg merem kockáztatni, hogy az itteni kukaborogató "forradalmárok" is tisztában voltak vele. De megérte nekik, a balhé miatt.
A túlkapásokat viszont azóta is vizsgálják. Ott lett "hős" a mi drága jó Krisztinkénk is.
Figyelj már Mata Hari is provokátor volt abban az értelemben hogy vele fedezték egy sokkal értékesebb kém tevékenységét (őt végeték ki a másik helyett) Ezek az egyszerű emberek gyakran nem is tudják hogy amit tesznek az kinek a hasznára teszik.
Na persze Budaházi ballib provokátor mi? Meg a fradi drukkerek, meg a jobbikos vezérek a Tv székháznál. Ez mind, mind balos provokátor. Meg a hugyosjózsik a Kossuth téren, azok is mind.
Legalább nézz már körül, milyen társaságban vagy.:O))
Nem is alakult ki benned semmilyen érzelmi kötődés az általad választott vezetővel szemben...
Magyarán te vagy azon szavazók kevese aki gondolkodik...
Büszkén valllom, hogy egyetlen választott vezetőm sincs, és nem imádok egyetlen politikust sem ....sőt....:O)) Méghogy érzelmi kötődés.... szerintem hülye az , akinek érzelmi kötődése van egy politikushoz. Számomra ez perverzió:O))
Arra meg méginkább büszke vagyok, hogy képes vagyok gondolkodni - és jesszasz! bizony ixelgetek, mikor, hova. Mindig oda, ahol úgy gondolom, hasznos lesz.
Bár az utóbbi években nem a legjobb meggyőződéssel, mert úgy tartom, hogy az egyik sz... a másik f.:O))
Akik kitartanak mellettem, azokat már nem kell megszerezni, azok megvannak:O)) Olyanokat kell megszerezni - ha én politikus lennék azt tenném, - akiket még nem sikerült megszerezni.
A fenitek miatt a tömegrendezvények nem az én műfajom. Nem vagyok csápolós fajta:O))
Akinek van igénye, menjen, semmi kifogásom ellene. Nem vagyunk egyformák.
Szerinted akkor bárki nyugodtan felgyújthatja a haragosa autóját, nem kell tartania semmilyen retorziótól, mert szerinte indokolt volt az amit tett.
Vagy egy meccs után a "drukkerek" nyugodtan szétverhetik a fél várost, ha nem az egészet, és a rendőrök ezt legfeljebb közelről végignézhetik. Jól gondolom?