16%, egy kulcs. Gyerekenként havi 8-20 ezer forint adókedvezmény. Nő a minimálbér, 2013-ra megszűnik a félszuperbruttó. A sok milliárdos számla egy részét fedezi, hogy emelik a jövedéki adót, marad az energetikai, jön a távközlési különadó.
Nem csak te és a liberálbolsevikkomcsik nem szeretnek ilyen áldozatot hozni, hanem az emberek nagy része sajnos. Csak én vagyok ilyen nagylelkű, és tökéletes. :)
Látom te is azok közé tartozol, aki egy csapásra vár kánaánt tökéletes igazságossággal megfűszerezve. Illetve dehogy. Dehogy vártál te ilyet. Örüljünk annak, ami jobb lesz, ami meg marad olyan mint eddig, majd később helyrejön.
Folytatva a gondolatot: nem az a gond, hogy összesen max 1-1.5 millió ember végez közvetlen termelést. Modern társadalomban ez így van, mert a gépesített termelés hatékony. A modern társadalom alapja a hatékony szervezés, valakinek ezt is el kell látnia, és vannak olyan igen fontos területek, ahol ez nem megy profitorientált alapon. Na itt jön be a közalkalmazottak szerepe. Lehet, hogy csak 10% termel, de azért tud ennyi előállítani elegendő anyagi értéket, mert a társadalom úgy szervezett, ahogy.
a hazai kkv-k többsége sem a korábbi (50milláig 10%), sem az új-meglévő (500milláig 10%), sem a 2012től tervezett (korlát nélkül 10%) kedvezményes társasági adóval se megy sokra, mert a bérköltség túl magas - a járulékokhoz pedig nem nyúlnak - legalábbis nem láttam ennek nyomát az új hírekben sem
A közalkalmazottaknál csak számszakilag van igazad. Ténylegesen az egész ország meghalna nélkülük (tanár, orvos, óvónő, rendőr és még sorolhatnám). Igen sokat termelnek, ha jól működik az állam, nélkülük a tőkés nem termelhetne profitot, mert a hátteret adják. A munkás gyereke óvodába jár, a tőkés vagyonára a rendőr vigyáz, a jövő nemzedékét a tanár oktatja, stb. Ez rengeteget jelent akár pénzben is kifejezve, súlyos ezermilliárdokat tesznek be az ország bevételeibe, csak éppen nincs forintosítva.
Ott a jó gondolat: kisebb létszámmal, egyszerűbb szabályokkal, nagyobb hatékonysággal működtetni a hivatalokat.
Orvosból, tanárból, óvónőből, rendőrből meg lehet, hogy több kellene, a hatékonyságnövelés persze itt is jól jönne.
szerintem meg nem igazságosabb, mert csak a fogyasztásösztönzés van átcsoportosítva, a gazdaságnövelés helyett (járulékcsökkentés maximális mértékben)...
Akinek több a pénze, annak van miből fizetni. A mai jövedelmi viszonyok a progresszív adózáshoz vannak igazítva. Egyébként minden normális országban az a rend, hogy a gazdagabbak nagyobb terhet vállalnak. Már csak azért is, mert az ő jövedelmük jelentős részét a szegényebbek termelik ki.
Még ha elfogadnám is, hogy az egykulcsos adó igazságos (amit egyébként nem fogadok el), akkor is előtte meg kellene teremteni az igazságos bérezést.
Jelenleg arról van szó, hogy az eddig is kiváltságos helyzetű emberek az általuk gyakorolt politikai hatalmat arra használják fel, hogy saját magukat minél inkább kivonják a közteherviselés alól.
szivesen..van ugyebar 3 gyerekem,egy 25 eves,egy lassan 18 es egy 8 eves..Ertelemszeruen a nagy utan mar semmi nem jar es ha a kozepso tovabbtanul,tovabbra is jar utana a csp es ezzel egyutt az adokedvezmeny..Tehat igy lettem meg egy darabig 2 gyerekes,utana meg egygyerekes leszek...
Nekem is kevesebb lesz a nettóm, de van bennem annyi igazságérzet és racionalitás, hogy nem csak magammal törődöm. Ez így igazságosabb és jobb rendszer, mint az eddigi.
Nem, nem hiszem, sőt tudom, hogy nem. Sok esetben az adócsaló a munkáltató (vagy effektív munkáltató, a kényszervállalkozók esetén).
A következő lépés a járulékcsökkentés kell legyen, de ahhoz először ki kell rakni százezres nagyságrendű kamurokkantat. Bár azt is rebesgetik már, hogy ez a lépés is tervben vagyon...