Igazad van! Én atz nem értem itt, hogy aki arra játszott, hogy majd az árfolyam miatt kevesebb pénzből megúszhatja a hitelt, de nem jött be, az most miért a kormánytól vár segítséget. Ha felvettek volna az egyetemre annak idején valószínű ma gazdag, okos ember lehetnék. Megyek is benyújtani a kártérítést!
A demokratikus többség szerinte jó volt a Medgyessy-féle vonal (a Fidesz szerint is), ugyancsak a demokratikus többség mondta 4 éve, hogy Gyurcsány jól csinálja és folytassa. Elég átlátszó dolog most kihátrálni a döntéseink mögül.
Én azt nem értem, hogy miért csak a devizahiteleseken kell segíteni. A válság előtt befektettem egy kis pénzt (értékpapír, befektetési alap, stb.). A válság miatt buktam jópár forintot. Rajtam és a hozzám hasonlókon ki segít? Senki. Pedig én is verhetném az asztalt, hogy a válság, meg .... Ha egy képletben vannak változó elemek számolni kell azzal, hogy a dolgok számunkra kedvezőtlen irányba is változhatnak. Az elemzők sokszor azt nem tudják, hogy a forint 2 nap múlva hogyan fog mozogni. Aki devizahitelt vett fel 20 évre nagyon nagy kockázatot vállalt. Más ember vállalásáért a kormány nem fog rögtön, azonnal felelősséget vállalni és segíteni neki.
Az MSZP el is bukott, tehát van következménye. A Fidesz pedig nyert, bár ebben a folyamatban a Fidesz is felelős, pl. a 100-napos programok megszavazásával.
De lehet, csak az nem egy vonzó jogi környezetű ország ahol a jelzáloghitelezést visszamenőlegesen törlik. Mellesleg az árverezési moratórium csak azt jelenti, hogy a bank nem tudja eladni a saját ingatlanát, a bebukott hiteles ugyanúgy elveszíti.
Azert van egy diszkret baja, ahogy a szocik nyuszitenek, en a helyukben csondben lennek, mert ha mar devizahitel :
Hol volt a kormanyzat ez elmult 8 evben ? PSZAF, MNB ?
Azert, hogy latszat joletet teremtsenek politkai haszonszerzesbol, elengedtek a devizahitelezest a most gyulolt bankok segitsegevel.
Eddig osszessegeben meg mindig nyero van, az elmult honapokat es a kovetkezoket is beleszamolva.
Mindenki tisztaban volt vele, hogy ez a vilag legnagyobb Ponzi jateka, megis mindenki becsukta a szemet, es rendelt meg eyg kor pezsgot.
Ja es tisztelet a kivetelnek a hitelek tobbsege feketejovedelembol van/volt finanszirozva, igy keptelenseg megallapitani az adocsalok paradicsomaban, hogy kinek faj a tobblet koltseg, es ki az aki csak nyuszit....
Az elmúlt 8 évben megtanult kommunikációs sablonokat azért elő lehet hozni. Nem erre kapott felhatalmazást, előrehozott választásokat, hazudtunk... stb.
Az önkormányzati választásokig lesznek még új ötletek és kifogások, de utána elfelejtjük ezt. Szerencsére, mert nincs jó megoldás. Abszurd elképzelés, hogy a törlesztőrészletet fizetni képtelen adós majd lakbért fizet, ráadásul ezek többnyire nem szociális bérlakás jellegű ingatlanok. Az is abszurd, hogy ezt a csőd szélén álló állam veszi meg (szerintem a cikk arra vonatkozik, hogy az IMF erre nem ad többletforrást, ráadásul a hiányba nem beleszámolva). A forintra-váltás szintén abszurd ötlet, az árfolyam elszaladna, magával rántva a most még fizetőképes hiteleseket is.