Egyreszt ,ha a leirtak igazak, Tokes Edith nem egyszeruen "megsertett" asszony, hanem lelkiuleg es fizikailag is "megalazott" leny.A level hangvetele meg teljesen semleges, semmi gyulolkodes nincs benne, kizarolag tenyeket sorol fel.
Masreszt a zsarnoki fellepes es a hazi terrorra hajlo viselkedes nem szabadna egy pappal kapcsolatban felmeruljon. Meg napjainkban sem. Meg akkor sem ha az illetonek elevulhetetlen politikai erdemei vannak. Egeszen pontosan en nem is annyira a felrelepeseket helytelenitem, Istenem o is ember, hanem gyermekei anyjanak tudatos es folyamatos magalazasat. A felrelepeseket is lehet elegansan elkovetni. Meg egy papnak is:) Es akar meg is lehetne bocsatani. De az hogy megalazo helyzetbe hozza es tartja gyermekei edesanyjat, az egymagaban minositi az embert.
"Mi van, a Tőkés felett hitvitát óhajtasz nyitni????"
Dehogyis. Bar az is megerne egy miset, hogy vizet predikal ,mikozben bort iszik. En igazabl azutan kaptam fel a fejem, miutan elolvastam Tokes Edith medobbento vallomasat es feny derult a Puspok Ur sotet emberi mivoltara. Ilyet nemhogy egy pap, de egyaltalan egy magat embernek vallo leny sem szabad csinaljon.
Nocsak. Ezek szerint ,ha nem szolgal aktivan, akkor nem kell betartsa a szolgalati leirasban foglaltakat... Ertem mar. A Puspok Ur tehat, szolgalati ideje lejartaval megszunik a Szentiras gondolatainak hirdetoje es cselekvo szolgaja lenni. Pont ahogyan a komuves sem epit hazat es az esztergalyos sem esztergal munkaidejen kivul. Erdekes hozzaallas. Eddig ugy tudtam, hogy a papi tenykedes egesz eletre szolo hivatas, nem csak vasarnapi szakma. De megtortenhet, hogy el vagyok maradva.
Tőkés püspök, jelenleg szünetelteti a hivatalát. Nem hirdet igét, nem magyaráz Szentírást. Nem gyakorolja a püspökségével járó adminisztrációs feladatait...
Talán keresztel, de ebben sem vagyok biztos.
De bár ki keresztelhet aki megvan keresztelve.(úgy tudom)