Keresés

Részletes keresés

gabocza1 Creative Commons License 2016.04.18 0 0 1165

Ááááááá, félreértesz!:) Nem bántok én senkit, igaz, Bigit kicsit megmasszíroztam, ettől persze visított mint a malac, Krizsi ki is szaladt a késsel...

De én zenét kizárólag otthon hallgatok, bár fent néha megszólalt Bartoli és őt még egy sokol rádión keresztül is szeretem! :) Gabikáék továbbra is tündériek, ezt persze felesleges ismételgetni... Ide kizárólag dumálni járok, az viszont jó volt! (az időről nem is beszélve)

Előzmény: AudiJo (1163)
Mono SE Creative Commons License 2016.04.18 -1 0 1164

a féked volt xar wazze, persze hogy rinyált ;)

Előzmény: big-dewil (1162)
AudiJo Creative Commons License 2016.04.18 0 0 1163

Ezután én nem csodálkoznék semilyen Rólad készült képen!:))))

AJ

Előzmény: gabocza1 (1153)
big-dewil Creative Commons License 2016.04.18 0 0 1162

De kis wisszafogottan nyilatkozol, bezzeg a kocsiban hazafelé be nem állt a lepcses pofád, h mi wolt a xar... )))

Előzmény: dzogcsen (1161)
dzogcsen Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1161

Nagyon nagy köszönet Krizsinek a remek szervezésért. Nejem köszöni a finom pörköltet. Nagyon jó volt találkozni a barátokkal.

_percy_ Creative Commons License 2016.04.17 -1 0 1160

Tudom, már múltkor is szemeztem velük. Ami késik nem múlik :-))

Előzmény: big-dewil (1156)
Jolida Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1159

Bigi füle a régi, egyetlen MP3 se volt az öt szám között (3 flac, 1 wav, 1 ape). :-)

Amit hallottunk, annak nagyrészt köze sem volt a "otthoni/szobai" meghallgatáshoz, de ez legkevésbé a forrásoldalon múlt. :-ppp

Előzmény: krizsi_l (1151)
mohinger Creative Commons License 2016.04.17 0 1 1158

És, akkor a képek...

Előzmény: mohinger (1157)
mohinger Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1157

Köszönöm szépen a lehetőséget, dys-cusnak a fuvart, Krizsinek és feleségének a remek vendéglátást, finom ennivalót, a többieknek a remek hangulatot.

Én szívesen meghallgattam volna például a Bösendorfer klónt odafent is, szegény nagyon szenvedett a kis szobában.

Örülök, hogy végre sokakkal személyesen is megismerkedhettem.

Amíg nem érkeznek meg a többiek képei, diétás hiánypótlásképpen pár kép tőlem:

big-dewil Creative Commons License 2016.04.17 0 1 1156

Az LA Women és a Morrison hotel megwan masteren, no csak ugy mondom...

Előzmény: _percy_ (1154)
big-dewil Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1155

azé, me felwettem egy csomo jo masterfelwételt. ppp

Előzmény: Mono SE (1149)
_percy_ Creative Commons License 2016.04.17 -1 0 1154

Köszönet a szervezőknek a szervezésért é résztvevőknek a részvételért és a csodálatos kajákért! :-)

Az ott hallgatható berendezések közül ugyan nem hallottam mindegyiket, de ahogy Krizsi is mondta egy triódás erőlködő sohasem fog bezengetni egy akkora termet. Főleg nem azokkal a hangdobozokkal. Én élveztem a hallgatózásokat, bár....

Az a Doors szám (L.A Woman c. lemezről a Riders Of The Storm) valóban határon lett felvéve annó 1971-ben és sok rendszer kihozza a torzításokat, de azért azokat az erősítőket jobban szeretem amelyek nem forszírozzák ezt ennyire :-ppp

Nekem tetszett ez a találkozó is, több teljesen ismeretlen arcot láttam, igen sokan voltunk.

Ja igen, ismét gazdagabb lehettem néhány nagyszerű felvétel másolatával :-)

Valóban mekkora a TFK 5 tömege? Télleg van 50kg? :-))

Köszi mégeccer!!!

gabocza1 Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1153

A szokás szerint mint mindig, marha jól éreztem magam, mindenki megkapta azt ami jár! :) Fényképek hol vannak? :)

gleden Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1152

Köszönet a szrvezőknek, remek volt a tali!!!

krizsi_l Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1151

Persze sok mindent lehetett volna, de nem lehetett. Pl fessél nekem olyan hangfalat ami 6c4c erősítővel bezenéli azt a teret. Ez lett volna az első pont: megfelelő akusztikájú helység, olyan hangfalla amivel jól kijön + a kicsikhez való érzékenység, impedancia menet.

A magnóid csak a sor végére kerülnek :)

Egyébként a nem MP3-ról menő egyetlen opera felvétel  minde korrekten ripelt flac volt) egyetlen perce megmutatta az erősítők közti különbségeket.

Előzmény: big-dewil (1148)
krizsi_l Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1150

Jó lett volna, ha az én 211-em a legjobb, de nem azvolt. Kissé féloldalas volt a megszólalása. Jó dinamika, felbontás, szép lecsengések. Ha jól hallottam egyedül hozta a Doors felvétel pici torzításait, már amyelyiik nem a hangszer erősítőkből származott :). Viszont az alsó tartományban erősen gyengélkedett. Már a mélyenszántó orosz férfihang is egyszerű basszussá szelidült. A legkiegyenlítettebb, hallgathatóbb hangja PPI 2a3 PSE-jének (alias Neiro clone) volt.

A 6c4c, 2a3 SE-k sajnos elég szembe szelet kaptak az egyénbként is emelkedő pályán. Hodály, 3 utas 4R-os hangfal. Ennek ellenére szépen teljasítettek.

Érdekes volt hallani az azonos kapcsolású (P. Árpi DC féle csatolt SE) erősítőt. Kettő azonos végcsővel 6c4c, és egy 300b-vel. Már a két 6c4c végű közti is jelentős eltérés volt, több és más jellegű mint ami abból következhetne, hogy pcsaba erősítője a megépítés óta csak mintegy 10-20 órát üzemelt. Ugyanaz 300b-vel, nano kristályos vasú kimenővel, gyanúm szerint jobb táp elkókkal már teljesen más világot mutatott. Nem csak abban mint amit a plusz wattok jelentettek.

Legalább ekkora különbség volt a két 211 közt is.

A hallottak számomra egyértelműen abba az irányba mutattak, hogy a hangfal, hallgatási körülmények támasztotta teljesítmény igényen kívül a megépítettség sokkal jelentősebb tényező mint a cső típusának kiválasztása. A megépítettségbe beleértve az alkatrész bázist, kimenőstűl mindenestűl.

Persze ezt eddig is tudhattuk, de ezen alkalomból meg is tapasztalhattuk :)

Előzmény: dys-cus (1142)
Mono SE Creative Commons License 2016.04.17 -1 0 1149

Istenem, miafaxnak hifiznél agyatlanul összedugdozott kacatokkal, ha jó a kaja és a társaság? Egyáltalán, miafrancnak kell a világvégére lehurcolni egy csomó ilyen-olyan kütyüt?

Előzmény: big-dewil (1148)
big-dewil Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1148

Krizsinek.

Azt szeretném kérdezni, de most egészen komolyan, hogy volt itt ezen a triodás talin 5db studio magno, egy Telefunken M5, 2db Otari, és 2db Nagra.

Na mostan miért kellett az mp3 müsoranyag a triodások összehasonlitásához??????????????

Én pl nagyon szivesen összeállitottam volna itthon 38' on egy 10 perces master anyagot.

Aztán még az is érdekelne, hogy miért nem egy nagy érzékenységü, cca 96dB, wagy a fölötti dobozt használnátok, minimum MCS1000 hangfalkábellel?

No mert igy semmi sem szolalt meg, egyenfos katywasz szolt, arrol nem is beszélwe, h egyes nagy és szép erölködök hihetetlenül összeomoltak, amikor rázenditett a korus is, és a zenekar is.

Elképesztöen bántotta a fülem a produkcio.

big-dewil Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1147

Csunya fekete nissan pikup. 

Előzmény: Mono SE (1143)
big-dewil Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1146

Gyere el majd az öszi, Annafürdöi bulira is. Ott jobb a kaja... No meg az 3 napos, igy jobban összemelegedhecc a rádxorulokkal. )))

Előzmény: kimber (1145)
kimber Creative Commons License 2016.04.17 0 0 1145

Első alkalommal voltam ezen a triódás találkozón, de nagyon jól éreztem magam, köszönöm Krizsinek a rendezést, és a hölgyeknek a pazar ellátást. Jó volt régi barátokkal találkozni, és -számomra- új embereket megismerni, talán csak az kár, hogy sok nicknevet nem tudtam személyekhez kötni. Talán majd jövőre... :) 

tibtiborkaba_new Creative Commons License 2016.04.17 -1 0 1144

A sebesség nem öl, mint tudjuk, viszont qrvahamar megállni roppant egészségtelen. Téged ez a veszély fék hiányában nem fenyegetett, szóval ne parázz! :D

Valaki más esetleg, aki a digitális technikával legalább a fotózás terén összebarátkozott? Csak pár képet, hogy lássam, miről maradtam le...

:DDDDDDDD

Előzmény: big-dewil (1141)
Mono SE Creative Commons License 2016.04.16 -1 0 1143

örökhajtós vagy kontrás a kicsike? :)

Előzmény: big-dewil (1141)
dys-cus Creative Commons License 2016.04.16 0 0 1142

Köszi Krizsi, meg Gabika, meg a segítő holgynek is. Örülök, hogy ilyen sokan voltunk, mert ez azt mutatja, hogy Krizsi és felesége  még mindig jól főz. A baj az, hogy egy ütős triódás PP-t nem hallottunk. Sorrendet nem állítok, mert az én produkcióm is ott volt, aztán véletlenül lehet, éppen az tetszett a legjobban. De azért nem. Krizsi 211-se volt a legjobb. Jól összehoztuk a Lacival. :o))))

big-dewil Creative Commons License 2016.04.16 0 0 1141

Odafelé eltört a fékcsöwem...

Tolnábol pestre eljutni 0 fékkel, azon keresztbe átjönni. Ha wolna kép, akkor sem foglalkoznék wele. )))

Kézifékem már 2 éwe nincs...

Előzmény: tibtiborkaba_new (1140)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2016.04.16 -1 0 1140

Képek lesznek?

Meg szért valami részletesbb leírás, ami mondjuk segít elképzeni a "digitális borzalmat" és társait...

:)

Előzmény: big-dewil (1139)
big-dewil Creative Commons License 2016.04.16 0 0 1139

Épségben hazaértem, meg a két törpöt, aiwát és Gyurit is felhoztam baj nélkül Pöstre. )))

A kaja isteni wolt, köxönet érte Krizsinek és terméxetesen a nejének, meg a többi hölgynek is.

Fenn 2x woltam, de hogy minek, azt nem tom. 

Jobb ha nem irok semmit, h mit hallottam.

Lenn az analog xobában addig wolt jo, mig be nem jött Péter a digitális borzalmaiwal... 

A  többi lenti xoba..? Hát izé... nem köne egyik sem, még háttérzenére sem. 

Dzsibzon Creative Commons License 2016.04.14 0 0 1138

" elvigyem a Triódás Találkozóra vagy sem "

dys-cus Creative Commons License 2016.04.14 0 0 1137

Fiúk! Kellene egy kis segítség:

A lomexből kellene 4db 1k heliotrimmer álló kivitelben. A cikkszáma: 05-05-86

A talira letudná valaki hozni?

Dzsibzon Creative Commons License 2016.04.14 0 0 1136

A durva életbe ~ milyen igazad van, a Hölgyeknek tényleg két cső kell a stereohoz!

Előzmény: AudiJo (1134)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!