Egyre több új digitális tükörreflexes fényképezőgép rendelkezik videó rögzítés lehetőségével. Egyre több, eddig leginkább fotókat készítő kezdők/amatőrök/profik kóstolhatnak bele a videó/film/klip készítés világába. Ráadásul nem is rossz minőségben. A kompakt videokamerák és fényképezőgépek érzékelőjénél jóval nagyobb képalkotó szenzorral rendelkező DSLR-ek objektívjei is cserélhetőek, s ez kiterjeszti a lehetőségeket, s szabad utat enged a kreativitásnak is. Természetesen vannak korlátok is, de ha ezeket felismerjük, igen látványos vizuális élményt lehet "varázsolni" ezen fényképezőgépekből.
Eddig még nem született olyan topic, melyben a DSLR-ek videó funkcióival kapcsolatos kérdések és válaszok, tippek és trükkök, korlátok és problémák márkafüggetlenül megvitathatók lennének. Az egyes tipusok topic-jaiban időnként felmerülnek kérdések a videó funkcióval kapcsolatban, de aztán el is vész néha a hozzászólások között.
Legyen ez a leírás meghívó amatőrnek/profinak, vásárlás előtt állónak vagy pusztán a téma iránt érdeklődőnek.
most szolok azelejen mikormeg nem sz.vatod magad halalara abban a kanikulaban, nem fog menni amit akarsz,illnem ugy ahogy te elkpezelted
a tortenet legeleje peldaul,hogyha az anykad tvje regi formatumu (4:3) akkor azon elege furan fog kinezni a kep, ha nem optimalizalsz arra, viszont ha arra optimalizalsz akkor meg a modernebb vasakon fog szeles gyaszkerettel futni a mozi,
a szerkesztes egy dolog, ha lehet konvertalas nelkul probald meg csinalni az altalad valasztott programmal, aztan ha meg van szerkesztve izlesed szerint, akkor az exportalasnal kellene majd resen lenni es elkesziteni a kulonbozo verziokat a valtozatos megjelenito formatumok szerint (en pl nem reg szivtam mert dvd=n kellett az anyag es tvn dvd lejatszva kisse furan adja magat a HD)
egy kicsit kutakodj utanna melyik milyen formatumot hasznal, de egyebkent valoszinu a vegasban (nemismerem nemhasznalom) akad gyarilag beallitot export formatum, ha nem neten mindennek megtalalod a parametereit
de vannak forumok Vegas hasznaloknak, ok tuti gyorsan vagjak csuklobol, hogy mi kell neked, hogy a nagyi is elvezhesse az unokaja koncertjet
Milységesen teszek a HD-ra ha egyszer anyámnak nem tudom megmutatni az unokája furulya koncertjét :(
( Ne gondold , hogy nem kell a minőség. Csak még nem ott tartunk! )
Egyégbbként ezt sem értem mi a fene az a HD? Ha igazándiból egy (1!) szabvány lenne akkor miért nem beszélik azt a különböző herkentyűk? pl az emlitett Grundig TV : HD! A fényképezőm meg über HD. Csak éppen mégsincs hang.
Azt viszont nem fogtad teljesen, hogy az emlitett gépeken nem szerkeszteni, konvertálni szeretném, henm csupán lejátszani.
Abban viszont igazad van , hogy a szerkesztéshez erős vas kell. De én nem akarok ( meg az asszony sem :) pénz költeni rá. Vagyis ráérősen elkonvertelgatok csak tudnám mivé is?
Huh. Te tudod, neked mi kell, azonban hadd jegyezzem meg, hogy ha már van egy jó kamerád - tekintsük ezt annak, mert lehet vele jól dolgozni -, akkor miért nem kell a HD? Egyébként meg nincs jó hírem, régi, "elavult" precesszorral és kevés memóriával nem nagyon fogsz boldogulni a videoszerkesztésben. Sajnos.
Sziasztok. Szeretnék össze tenni egy iPades súgógépet és ahhoz kellene egy féligáteresztő tükör vagy olyan fólia amit fel tudok applikálni egy üvegre. Hol vehetek ilyet?
Gabesz0920: Ajánlom a Jahshaka nevű progit. Ingyenes és igen hasznos.
Lehet állítani, és a képminőség is drasztikusan romlani fog. Ez a fájlméret a nagy felbontás ára.
Ráadásul ez csak a nyersanyag. A végeredményt sokkal jobb minőségben lehet kisebbre tömöríteni, mert van rá idő. Lásd 2-pass encoding.
Sokféle beállítást próbáltam. A kisebb bitráta láthatóan csúnyább képet eredményezett, a nagyobbat pedig nem bírta a kártya. Maradtam a gyári beállításnál.
Kihasználatlanság miatt eladó 250.000Ft-ért (vagy értékegyeztetéssel Canon L optikára cserélhető) egy steady cam, kameramozgató szett_
- Mellény - Kar
- Kézi stabilizátor
- Balance állvány
- plusz súlyok
- plusz rugó a karhoz
- hordozó doboz (házi barkács)
Az eszköz kitűnő állapotnak örvend, de egész egyszerűen nem használom, ezért szeretnék tőle megválni. Én Sony EX-1 és EX-3 kamerákkal, valamint Canon EOS 5D Mark II + Canon 24 L HDDSLR-el használtam. Kb. 6kg súlyú kameráig terhelhető.
A Magic Lantern-el kapcsolatban 1 konkrét dolog érdekelne.
Azt írják, hogy lehet videózásnál bitrátát állítani. Ebben az esetben tudom drasztikusan csökkenteni a fileok méretét, úgy, hogy a képminőség ne romoljon nagyon? Nekem az a gondom, hogy értelmetlenül nagy a bitrátája ezekek a felvételeknek, és hamar megtelik még egy 32gigás kártya is...
Steadyvel kapcsolatban van egy Békéscsabai csávó, aki gyárt steady-ket. www.cass.hu itt megtalálod a termékeit. Én használtam már párszor, nagyon tetszett. Most tervezek venni egyet.
Eladóvá vált 3db aputure amaran 160 ledes videolámpám!
Én tárgyfotóhoz használtam, csak közben vettem egy vakuszettet igy ezt külön nem akarom megtartani! Videóhoz tökéletes!!!
Stabil 5600K, szabályozható fényerő, 6db ceruzaelemről vagy akkuról megy illetve sony kameraakkut is fogad NP-F sorozatút, szép fénye van, a led panel közepén és szélén más fajta led van, igy spot szerűen van középen egy erősebb fényfolt, a széleken pedig lágyan elhalványul. Szóval ezek nem a tucat kinai ledpanelek!!! Nem villognak bizonyos fps mellett, minőségi anyagok! Szerintem az aputure amaran ról nem is kell sokat mondani, ez egy jó minőségű cucc!!!!
Teljesen új állapotban vannak, újként is árulhatnám, semmiféle karc vagy használati nyom nincs rajt, a panelről még a védőfóliát sem húztam le!!! Természetesen a tartozékaival, tehát cto filter, diffúz filter, vakupapucshoz tartó, és kis tartó amivel állványmenetre rögzithető, vagy egymáshoz rögzithetőek a lámpácskák gyári dobozában!
Magyarországi vásárlás, még 10 hó garancia van rájuk (lepecsételt garancialevelet adom természetesen)!
Na megérkezett. Nagyon sokat segít. FF 200mm-en is lehet értékelhető videót csinálni, 50mm-re pedig minimális a remegés. Csak hasba kell levegőt venni.
Két zavaró tulajdonsága van, a kicsit idétlen csavaroktól eltekintve, hogy nincs gyorscseretalp, és nem lehet buktatni előre-hátra a kamerát.