Keresés

Részletes keresés

G.B.Bejja Creative Commons License 2009.08.27 0 0 59

Nagyon jól teszed, én is így járok el. Bajom azokkal van, akik úgy gondolják, hogy mindenkinek az ő értékrendjüket kell követni és punktum. Akik össze akarják szőni az államot saját egyházukkal, akik térítenek.

Yes.

Előzmény: Törölt nick (21)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.08.27 0 0 58

"És ha neki az az értékrendje, hogy nincs értékrendje, mit zawar az egy toleráncsnak mondott libsimajmot??

Engem nem zavar, ha valakinek nincs értékrendje - kezdjük ott, hogy ezt a szót sem szeretem - az viszont igen, ha a libsi után okvetlen a majom szónak kell következni.

Persze ha neki ez az értékrendje...

Előzmény: Törölt nick (19)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.08.27 0 0 56

"Még azt is elfogadom, hogy közöttük sokkal kevesebb, mint pl. az ú.n. komcsik között.

Én meg nem.

Előzmény: Törölt nick (18)
ági anyu Creative Commons License 2009.08.27 0 0 55
József Attila Gimnázium :(((((((((((
Előzmény: Uplink (9)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 54
Én meg biztos leszedném. Ahogyan a keresztet is leszedném, ha kitennék.
Előzmény: reggelsanyi (49)
renegade Creative Commons License 2009.08.27 0 0 53
- ha a "mai világhoz" igazítod, az eleve erkölcsi relativizmus, mert állandóan változó külső körülmények szabják meg.

Márpedig a jó és a rossz nem változatlan kategória. Természetesen vannak alapértékek, amik évezredek óta azonosak: például amióta van magántulajdon, azóta nem erkölcsös lopni. De elég kevés olyat találni, ami térben és időben változatlan maradt. (Tegnap este olvastam, hogy Szaúd-Arábiában apuka visszavitte 10 éves kislányát 80 éves férjéhez, akitől elszökött. Merthogy Szaúd-Arábiában a házasságkötésnek nincs alsó életkori határa. Az európai kultúrkörben ugyanez pedofília, a férjet és az apukát börtönbe zárnák, méghozzá külön szárnyba, mert maguk a rabok se tolerálják a pedofilokat -- úgy hallottam.)

50 éves vagyok, csak a saját életemből tucatszámra tudnék olyan erkölcsi nézeteket sorolni, amelyek születésem óta alapvetően megváltoztak.

- igy maximum ahhoz tartod magad ami Neked jó, egyébként társadalmilag haszontalan, vagy akár káros is lehet....

Ez azért nem ilyen egyszerű. Pusztán attól, hogy az erkölcsi értékeket nem tartom térben és időben változatlannak, az még nem jelenti azt, hogy válogatok közöttük. Abban viszont igazad van, hogy ha egyszerre többféle felfogás létezik, akkor választani kell. De inkább tudomásul veszem ezt, semmint hogy iráni példára erkölcsrendőrség létrehozását óhajtanám...
Előzmény: nemezis 2 (24)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 51
Tudod hogy megy ez... A szovjet csapatok se jöttek volna be 56-ban csak úgy... Ugyan kérem! Úgy hívták őket.

Előzmény: nemezis 2 (45)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 50
Hát... ha az egyház tartja fenn... akkor az. Bár én úgy tudom, Magyarországon csupán párezer zsidó fizeti a templomnak az adót, nem hiiszem hogy abból üzemelne. Na jó, kötözködöm csupán. Tudom, a katolikus egyházat is főleg az állam finanszírozza.

Egyikkel se értek egyet.

Előzmény: Törölt nick (43)
reggelsanyi Creative Commons License 2009.08.27 0 0 49

Belegondoltam...

Szerintem lazán túlélném...

Asszem addig amíg nem az én előbőrömet akarnák levagdosni simán elfogadnám a dolgot...

Előzmény: Törölt nick (42)
árnyékgyuri Creative Commons License 2009.08.27 0 0 46
Szerintem a püspöknek tartalmilag igaza van. Hogy egy keresztyének körében is vitathatatlan népszerűségű zsidót idézzek: "Gykorlott vagyok szűkölködésben és bővölködésben is." A hitbeli nevelés elvileg, egy nagyon nagy szabadságot, függetlenséget ad, a világhoz való hozzáállás tekintetében: "ami jó azt megtartsátok ...", ami meg nem, az nem érdekes.
Hívő szemmel megdöbbentő látni, hogy mennyire erős önkéntes korlátokkal élnek emberek, főleg a gyermekek. Még a mi időnkben is sokkal szabadabb volt az öltözködés, az eszközhasználat, mint ma. A gyermekek 50-70%-a egyszerűen retteg, szorong attól, hogy nem lesz trendi. Rosszabb mint a kommunizmus vagy a fasizmus, mert nem ránk kényszerítik, hanem belülről jön. Az ilyen típusú szorongások oldásában valóban rengeteg szerepe lehet a vallásos (inkább az Igei) nevelésnek. Kár, hogy a püspök nem feltétlenül ezt értette alatta, hanem valószínűleg a hasonló szorongásokat generáló erős vallásos értékrendet. A laza, szabad, trendektől független, pozitív beállítódású keresztyén értékrend helyett, amelyik azért áll megbocsátóan a másik emberhez, mert ő is bocsánatot kapott Krisztustól.
nemezis 2 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 45
Kérdés, hogy része volt e a tanévnyitónak és az is, hogy kinek a kívánsága volt.
Pl. iskolaszék, szülői munkaközösség.
Alig hiszem, hogy magától ment oda felszentelni a pap.
Előzmény: Törölt nick (42)
halkergető Creative Commons License 2009.08.27 0 0 44

Dehogynem! Az én rövidtávú emlékezetem már nagyon szelektív, csak a számomra fontos dolgokra igyekszem koncentrálni, az sem mindig sikerül.

(Elemezni és következtetni számomra sokkal érdekesebb, mint egy pillanatnyi jelenséget megjegyezni.)

Előzmény: reggelsanyi (40)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 43
Naná. Az is egyházi iskola. Nem?
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 42
Szövegértésből nem vagy jeles. De most van időm, elmesélem neked. Figyelj nagyon!

Engem az nem zavar, ha megáldják, megszentelik az iskolát, ha csak azok vannak jelen, akik ezen jelen akarnak lenni.

Engem az zavar, ha olyanoknak is kötelező részt venni az egyházi ceremónián, akiknek ehhez semmi kedve nincs. Gondolj csak bele: Mit szólnál te hozzá, ha egy állami iskola évnyitóján egy rabbi tudomisén felszögelne az iskola ajtajára egy aprócska mezuzát.
Előzmény: reggelsanyi (38)
halkergető Creative Commons License 2009.08.27 0 0 41

kifekejezést = kifejezést

Pardon!

Előzmény: halkergető (39)
reggelsanyi Creative Commons License 2009.08.27 0 0 40

Vazze...

ennyire nem lehet kurta az emlékezeted...

Ki mondta Szekeres Imrére azt hogy szarember?

Előzmény: halkergető (39)
halkergető Creative Commons License 2009.08.27 0 0 39

Kijaza mindenkori baloldalvezető? Mert ezt magamtól, a segítséged nélkül nem tudom behatárolni! Még azt sem, mi az a baloldal, ki(k) a része(i)?

(Amúgy pedig nem szoktam használni az átalad is leírt kifekejezést, ha társalogni óhajtanál velem, kérlek, kerüld a használatát!)

Előzmény: reggelsanyi (32)
reggelsanyi Creative Commons License 2009.08.27 0 0 38

Ha nem zavar akkor simán ott a helye akár a tanávnyitón is...

Ha zavar akkor meg nem köll azt mondani hogy nem zavar...

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 37
Bár nem tudom, de szerintem ezt a Lauderben is így tanítják :-)
Előzmény: Törölt nick (34)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 36
Te lemaradtál a Nagy Októberi Forradalom propagandájánál.... :-(
Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 35
Egyáltalán nem zavar. Az viszont igen, ha az unokámnak a tanévnyitón ezt végig kötelező nézni. Itthon persze megbeszéljük ezeket a dolgokat előre, a saját unokámat nem féltem én a papoktól, de szerintem akkor sincs papnak semmi keresnivalója egy állami iskola évnyitóján.
Előzmény: reggelsanyi (29)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 34
egyházi iskolákban folyó oktatás nem csupán az információk átadása

Milyen információ?! Hülyítik a kölyököket egy elcsépelt, ezerszer lejáratott tündérmesével.
Az nem információ, hogy egy kitalált okostojás hat nap alatt teremté a világot, hanem közönséges propaganda, és egyetlen célja, hogy megkísérelje valamennyire biztosítani a jövőben az egyház támogatottságát, vagyis az agyatlan-zombi hívők újratermeléséről szól minden egyházi iskola.
Előzmény: HarcsaLidi (-)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 33

:-)

Esetleg a többsoros? (hátha mégis..., ha már a viccet sem érted)

Előzmény: halkergető (31)
reggelsanyi Creative Commons License 2009.08.27 0 0 32
A szarember érzékelő csak a mindenkori baloldal vezetőjébe van beépítve?
Előzmény: halkergető (31)
halkergető Creative Commons License 2009.08.27 0 0 31

Nem tesztet kerestem, hanem teszten alapuló visgálati eredményt. Csaxólok, hogy a kettő nem ugyanaz!

(Az egysorosod olvastán rólad egy pillanatig sem feltételezem, hogy Te bármi ilyesmvel rendelkeznél.)  

Előzmény: nemezis 2 (26)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 30
Nem állítottam ezt, de ha valaki állítja, én nem tiltakozom. Mégpedig azért nem, mert saját élettapasztalom ezt támasztja alá.
Előzmény: halkergető (25)
reggelsanyi Creative Commons License 2009.08.27 0 0 29

Most zavar vagy nem zavar ha szentelgetnek?

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 28
Ha valakinek más a véleménye mint a pispek úrnak, vagy nem hisz az egyház örök igazságaiban, akkor visítatok mint vágóhídon a disznó, hogy vallás meg egyházgyalázás folyik. Szánalmas vagy.
Előzmény: Törölt nick (6)
halkergető Creative Commons License 2009.08.27 0 0 27

Oszt' mitől szállóige ez?

(Érdekes, még soha nem halottam közhelyszerű szólásként, pedig már nem a hátulgombolós generációba tortozom.)

Előzmény: Törölt nick (22)
nemezis 2 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 26
A szar emberekre vonatkozólag nem rendelkezünk standartizált tesztekkel.....
Előzmény: halkergető (25)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!