Keresés

Részletes keresés

mr_ricsi Creative Commons License 2012.11.23 0 0 522

"OP. rendszer igy nem száll el."

Dehogynem. Ha a bootszektor tartalma sérült meg a HDD-n.

Előzmény: notiservice (521)
notiservice Creative Commons License 2012.11.23 0 0 521

Jó esetben csak a HDD szállt el, de lehet alaplap hiba is. de az esetek 98 %-ban HDD hiba.

OP. rendszer igy nem száll el.

Próbáldki egy másik Hdd-vel.

Ha nincs másik HDD akkor ha eltudod hozni megnézem.

notiservice

http://laptoszerviz.8bitszerviz.com

Előzmény: Manka00:) (519)
mr_ricsi Creative Commons License 2012.11.23 0 0 520

A HDD meghalt a gépedben. Vagy hardveresen, vagy a rajta lévő oprendszer.

Be kellene lépni a noti biosába, és megnézni, hogy a HDD látszik-e. Ha látszik, akkor a bootsorrendben előre kell állítani, majd kipróbálni, hogy a gép indul-e.

Ha a HDD látszik, de nem bootol, akkor egy bootolható pendrive vagy cd/dvd kell, amiről egy oprendszert kell indítani, és arról ránézni a HDD-re.

Előzmény: Manka00:) (519)
Manka00:) Creative Commons License 2012.11.23 0 0 519

Sziasztok!

A laptopom kifagyott az origo olvasása közben, és utána a következő hibaüzenettel indult. (fekete képernyő, és a szövegen kívül semmi meg sem nyikkan rajta.)

"For Atheros PCIE Ethernet controller

Check cable connection!

No bootable device-- insert boot disk and press any key"

Milyen kábelt kellene, hogy ellenőrizzek? Nincs hálózatba kötve a gép... az aksi feltöltve.... 2 napja futtattam rajta virusirtást... és nem talált semmit. Értem, hogy boot disk-et kér és nyomjak meg egy gombot, de nekem nincs ilyen diskem.

Mi közöm az ethernet kártyához? Egyáltalán nem férek hozzá a gépemhez... és nem akar betölteni, mert már az elején itt elakad.

Mi lehet a baj? Mit tegyek most???

Segítségeteket előre is köszönöm. Manka

notiservice Creative Commons License 2012.11.22 0 0 518

Valószínű az adapter hibás, de lehet akármilyen más alaplap hiba is így messziről ennyit tudok mondani.

De ha féléves akkor még garos vidd a garancia szerviz be.

Ha jól tudom akkor a display a gar szervize az ASUS-nak.

http://display.hu

notiservice

Előzmény: judit56 (517)
judit56 Creative Commons License 2012.11.22 0 0 517

köszönöm, de mi baja lehet?

Előzmény: mr_ricsi (516)
mr_ricsi Creative Commons License 2012.11.22 0 0 516

Szervizbe kellene minél hamarabb, és addig ne is dugd az adapterre. (Az adataidat helyezd biztonságba, mert a szervizben esetleg újratelepítik a notit, és akkor minden elveszik róla.)

Előzmény: judit56 (515)
judit56 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 515

sziasztok

nem tudom jó helyen járok-e a problémámmal.

Van egy féléves Asus laptopom, aminek az adaptere tűz forró (nem tudom kézben tartani a melegtől) , ha be van dugva a 220V-ba. És a kis szimbólum alul nem töltődik, csak áll féluton. Amikor bedugom a 220-ba elkezd tölteni, aztán egyszercsak megáll. 

Normális dolog ez, vagy szervizbe kellene vinnem?

Köszönöm, ha valaki segítene. 

ltz-400 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 514

Szia!

Köszi a választ akkor hétvégén megveszem a Médiában .Ott is annyi mint az árúkereső portálon.

Üdv:Yeti

Előzmény: notiservice (513)
notiservice Creative Commons License 2012.11.20 0 0 513

Szia

Hanem játékra akarod használni akkor jó gép.

internet irodai alkalmazások filmnézésre szuper

Előzmény: ltz-400 (512)
ltz-400 Creative Commons License 2012.11.19 0 0 512

Üdv!

Úgy látom a legjobb topikot találtam meg ! Kinéztem magamnak egy samsung laptopot ,a kérdésem az

strapabíróak-e megszabad-e venni. http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/samsung/np300e5x-t01hu-p108602943/termek-leiras.html

Aki tud segíteni annak előre is köszönöm .

Üdv:Yeti

notiservice Creative Commons License 2012.11.17 0 0 511

Nagy valószínűséggel javítható, de konkrétan akkor tunám megmondani ha látnám a gépet és kmérném mit kell cserélni, De már egy jópár ilyen hibát megjavítottam.

Tápáramkör hiba az biztos.

Rendben gondol meg és ha szeretnéd küld.

Előzmény: grogrum (510)
grogrum Creative Commons License 2012.11.17 0 0 510

Lehet úgy lesz akkor.

De szerinted javítható? Már az alapján, hogy aksiról még ment, és szabályosan ki lett kapcsolva. Szerintem most egy teli aksit ha beraknák, simán menne. Csak a betápnál lehet a gond. Nem?

Előzmény: notiservice (509)
notiservice Creative Commons License 2012.11.16 0 0 509

Szia!

Lehet küldeni is futár esetleg Posta.

Előzmény: grogrum (508)
grogrum Creative Commons License 2012.11.16 0 0 508

Notiservice!

Én szívesen bevinném, de Kecskeméti vagyok. Tudsz ajánlani valami megbízható szervízt? Köszi

Előzmény: notiservice (507)
notiservice Creative Commons License 2012.11.16 0 0 507

Szia!

Ha betudná hozni a szervizbe (1191 Ady Endre 106. H-P:9-17)

akkor bevizsgálás utánmegtudnánk mondani miokozza ahibát és, hogy mennyiért lehet javítani.

Természetesen lehet összefüggés a töltö és a hiba között, de ezt utólag már nem lehet kideríteni.

Univerzális töltök okoznak alaplapi meghibásodásokat a nem stabil feszültség tartásból.

üdv notiservice

http://laptopszerviz.8bitszerviz.com

Előzmény: grogrum (506)
grogrum Creative Commons License 2012.11.15 0 0 506

Üdv!

Van egy három éves Fujitsu Siemens Amilo pi3540-es laptopom. Eddig semmi hardvergondja nem volt.

Három hónapja az eredeti gyári töltő meghalt. Nem töltött, és ismétlődő kisülésszerű hangot adott ki.

Vettem egy univerzális töltőt. Azzal működött, de időnkét – volt, hogy napokig nem, máskor egyfolytában -, a töltő hangos „ciripelő” zajt adott ki. Szó szerint ciripelt. Volt, aki kereste a tücsköt a szobában. Ez a zaj főleg egérmozdításra, vagyis nagyobb processzorigény esetén lépett fel. Konkrétan, megmozdítva az egeret egy futó játékprogramnál, ciripelt egyet.

Visszavittem a boltba. Természetesen ott nem akarta csinálni. Így visszaadták, hogy nem tudnak mit csinálni vele.

Két hónap múlva ez a töltő is megadta magát. De a ciripelést felváltotta az ismétlődő kisülésszerű hang. Ekkor garanciális javításra ott hagytam a boltban (Palma Computer). Egy hónapig ültek rajta, ezért visszakértem a pénzt.

Tegnap vettem egy gyári töltőt. Pontosan a laptopon feltüntetett feszültség és áramerősség értékekkel. Rádugtam, és semmi. Mintha nem lenne áram a konnektorban. Egy led sem villan fel.

A gépet szabályosan használtam még akkuról, mikor nem volt töltőm, aztán kikapcsoltam. Egy hónapig a szekrényben pihent, most meg semmire nem reagál.

Kivettem az aksit, úgy se. Aztán kiszereltem a HDD-t, úgy sem reagál.

Mellesleg az úgy gyári töltő halk búgó hangot ad ki, vagyis működik, és ha rádugom a gépre, a hang megváltozik. Tehát történik valami. De mégsem.

A kérdés, hogy minek lehet baja, és javítható e?

Mellesleg okozhatta e a hibát a ciripelő töltő?

notiservice Creative Commons License 2012.11.12 0 0 505

Szia!

Nagy valószínűséggel töltöáramkör hibás lett a készülék (nem megfelelö adapter miatt).

Otthon nem tudod megcsinálni.

gondolod hozd be a szrevizbe 1191 Ady endre út 106. H-P:9-17

www.laptopszerviz.8bitszerviz.com

Előzmény: zezoltan (504)
zezoltan Creative Commons License 2012.11.11 0 0 504

hello ! nem tudom jó helyre írom, de remélem azért tud nekem valaki segíteni. az a problémám lenne, hogy a laptopomon ( Compaq 610; XP op. rendszer ), pár hete töltési problémák jelentkeztek, töltő kontaktos lett, így azt cseréltem egy univerzális töltőre.
pár napig nem volt vele gond, de olyat csinált, mikor bekapcsoltam ment rendesen akksiról gond nélkül, gondoltam nem rakom rá a töltőt, hogy az akksi lemerüljön. Olyan 10 perc elteltével a laptop kikapcsolt, töltővel vissza tudtam kapcsolni de az akkut nem tölti, az akku se merült le, 60%-os töltöttségen megállt.
Az akksit nem tudom tölteni, illetve adapter nélkül, nem veszi a laptop az akksit. op rendszer, felismeri, jelzi hogy ott van, de nem "veszi le" az energiát az akkuról.
segítséget kérek, hogy mit csináljak, mit tegyek, fontos lenne! segítségeteket előre is köszönöm

jamais48 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 503

Köszi! E-mail címem elérhető!

Előzmény: notiservice (501)
miszter07 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 502

Az lesz, közben vettem egy külső HDD keretet, átraktam abba, és kipróbáltam egy másik gépben. Asszony gépe, természetesen nincs backup....

Előzmény: notiservice (500)
notiservice Creative Commons License 2012.10.31 0 0 501

Eltudod hozni? Akkor megcsinálom

Előzmény: jamais48 (498)
notiservice Creative Commons License 2012.10.31 0 0 500

Nagy valószínűséggel HDD hiba cserélni kell

Előzmény: miszter07 (499)
miszter07 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 499

Egy ASUSF5RL a beteg.

Bekapcsolás után "Lemezolvavsási hiba történt" üzenetet ad. A BIOS felismeri  a lemezt.

Mi lehet a hiba?

jamais48 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 498

Köszi! Utánanézek (ha tudok).

Előzmény: notiservice (497)
notiservice Creative Commons License 2012.10.30 0 0 497

Szia!

Igen van benne gomb elem, általában le kell bontani alaplap szintre hogy kitud cserélni.

Általában cr2032 van benne, de lehet eltérés több fajta gonómbelem van a laptopokban.

Előzmény: jamais48 (496)
jamais48 Creative Commons License 2012.10.22 0 0 496

Van egy "Asus" laptopom, amin "rendszeresen" visszaáll az óra (2010.01.01.). Lemerülni nem merül le, de azt nem tudom, hogy van e az alaplapon elem.

Előre is köszi!

Biri01 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 495

Didyman!

Ha jössz pestre lészíves hozd fel a cuccot.

Köszi

Biri01 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 494

Halló!!

Hírek?

Mostmár több hónapnál járunk.....

Előzmény: didyman (489)
Biri01 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 492

Nincs híred?

Vagy nem kell ott valakinek a cucc?

Előzmény: didyman (489)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!