Ha az ember ezt a fórumot olvassa, talán feltűnik neki, hogy aki itt magát jobboldalinak vallja, az sokkal inkább a Jobbikhoz húz, fideszes megnyilvánulások szinte nincsenek is. Ha egy közvéleménykutató az itt megszólalókból következtetne a választásokra, kb. 80 %-os Jobbik győzelmet is vizionálhatna... Hová tűntek a fideszesek?
Őszinte legyek? Szvsz jelenleg mind a 4 parlamenti párt a liberális nemzetközi nagytőke dresszúrája alatt áll. Ez a rendszerváltás egyáltalán nem diszkrét bája.
A szavazók más lehetőség híján válogatnak közülük.
Hiányzik a normális baloldali (szocdem) és a normális jobboldali (konzervatív) gyűjtőpárt is.
Ami undorító: ha valaki kontraszavazó. Ez még jelen helyzetben is elfogadhatatlan.
Ha egy közvéleménykutató az itt megszólalókból következtetne a választásokra, kb. 80 %-os Jobbik győzelmet is vizionálhatna...
Az index fórum korábbi általános hangvétele alapján az SZDSZ nagyarányú győzelmét is vízionálhatta volna - feltéve a kérdést, hová tűntek az MSZP-sek a fórumról - az, aki a jelen alapján a Jobbik 80 % arányú fölényére gondol. Ez persze nem közvélemény-kutató, mint inkább hülye.
"...szerintem mindenki be tud helyettesíteni jó pár baloldali(?), liberális(?) nicket, akinek a mondandója, véleménye nem sokat számít."
Millen szépen rímel erre Orbán egy mniszterelnökként tett kijelentése:
"Nos hát, tisztelt Hölgyeim és Uraim, ezek után azt a kérdést kell feltennünk, hogy ha ilyen egyszerű a politika, ilyen egyszerű a mi szakmánk, akkor vajon a polgári Magyarország jövőképével szemben miért nincs nem egyszerűen csak versenyképes, hanem egyáltalán értékelhető másik jövőkép. Persze néha ti is nagy zsivajt hallotok. Ilyenkor azt tanácsolom, hogy Mark Twain gondolatát idézzétek fel, hogy a zaj semmit sem bizonyít. Egy tyúk néha akkora ricsajt csap, mintha aszteroidát tojt volna."
komikus együgyűség ez a kétbites pártos világszemlélet:
ha nem komáljuk a tolvajkretén lqrót, a büdösszájú bagázsát, ha unjuk hazug, kisstílű szarozásukat a nemzet rovására, ha herótunk van idétlen vitustáncuktól, akkor nem is lehetünk egyebek, csak fideszesek. Ha nem hisszük el lqróék bornírt hazudozásait, ha nem akceptáljuk fékevesztett lopkodásaikat, akkor csak fideszesek lehetünk... Persze, semmiképpen sem Lajosok, Andrások, Péterek, Zsuzsák, Amáliák, semmiképpen sem normális, józan elméjű fiúk és lányok, hanem csakis fideszesek. Más alternatíva nem jöhet számításba.
Ostoba vagy topicnyitó: a helyzet az, hogy épelméjű emberszabású nem választhatja lqróékat. Ahhoz, hogy lqró és undorító sleppje megmentse rühes irháját, ahhoz legalább 3 000 000 aktív kretén magyar állampolgárra + 300 000 megveszekedett tolvajra volna szükség. Ennyi "nemfideszesre".
Az értelmes nikkelek visszavonultak szaktopikolni, esetleg a 100.000 hozzászólásos hőskori topikokban beszélgetnek a megszokott vitapartnereikkel. Sok értelme nincs is olyanokkal beszélgetni, mint pl. ... vagy ..., most inkább nem sértenék meg senkit, de szerintem mindenki be tud helyettesíteni jó pár baloldali(?), liberális(?) nicket, akinek a mondandója, véleménye nem sokat számít.
Másra válaszoltál, mint amit kérdeztem. Az ilyen minősítéseket magára senki nem alkalmazza, tehát a gúny eszközei. A magam részéről az ilyen hozzászólásokat szívfájdalom nélkül kúrnám ki a fórumról. Ennyi.
Arányos (listás) választási rendszer kell, nem néppárt.
Értettem én elsőre is, csak a fórumszoft nem:-)
Tisztán listás rendszer nem tom mennyire lenne jó, de túlképpen mindegy is, hisz a közeljövőben nem lesz ilyen. hacsak a következő parlaemnt Fidesz-Jobbik 2/3-os többsége másképpen nem dönt:-)
Muszáj. Muszáj egy nagy jobboldali néppártot tartani, 94 nagy tanulsága pont ez. Ha csak a listás szavazatokat nézem, akkor a jobboldal többet kapott mint a szocik, de mégis 54%-al nyertek az utóbbiak. Azért, mert nem arányos a magyar választási rendszer, aki nyer, az nagyon nyer. Az egyéni körzetekben egymást ütötték ki a jobber pártok, míg a szociknak ilyen gondjuk nem volt, hisz a nagy böhöm baloldali gyűjtőpárt már létezett. Ezért a jobboldalon is kell egy ilyen, mert különben az életben nem jutunk kormányra. És lőn, a választási törvényünk és a belátás kikényszerítette a jobboldaliakból, mostanra már nekünk is egy heterogén nagy böhöm pártunk van.
Olyan könnyen felismerhetők ezek a janicsárok. Nem kell válaszolni neki, csak a normális, tárgyszerű, topictémában megnyilatkozókkal beszélgetni. Nekem bevált a módszer.
A jobbik törzsközönsége fiatal, interaktiv kommunikáció-csöcsön nevelkedett emberekből ál. Minden szabadidejüket számítógép előtt töltik, és interneten tartják egymással a kapcsolatot is.
Így aztán percek alatt eljut egymáshoz a hír: hol, melyik internetes portálon kell szavazni valami nem túl magasröptű kérdésre (Pl. NOL-szavazás), és ami a legfontosabb: mi a Központi Bizottság képviselendő véleménye a napi hírekben.
Ott vannak minden fórumon, több nikken, és harcosan elbeszélgetnek egymással., szétrombolják a beszélgetést, vitát.
(Az persze, hogy Orbán program nélkül nehezen vállalható, más kérdés)
A választás az más: Ott senki sem sokszorozódik meg, ezért én nem hiszek a Jobbik parlamentbe szavazásával.
A fidesz egy gyűjtőpárt van ott virtigli szélsőjobbos magyarnáci meg Likud-szimpatista magyarzsidó is. Ja, meg cigányok is: asszimiláltak, félcigányok, mint Járóka, olyan akikben csak egy-két vonó van, meg putrisok is.
Igazi béna néppárt: ígérjünk mindenkinek, aztán majd csak lesz valahogy.