Keresés

Részletes keresés

Eto Demerzel Creative Commons License 2009.01.15 0 0 272
persze
Előzmény: MayItBe (197)
kis-szabó Creative Commons License 2009.01.15 0 0 271

A gyűlölet szó itt is erősnek tűnik. Átgondolva, kicsit elemezve a témát én úgy látom, hogy e tekintetben is különböző megnyilvánulási  formák jelentkeznek a magyar társadalomban (is):

- Vannak akik konkrét esetekben, nem alaptalanul de jóindulattal kritizálják a keresztény egyházakat vagy azok egyes képviselőit, tagjait, rámutatva a hibákra, bűnökre , álszent magatartásokra és egyéb visszásságokra,

- Vannak akik ezt bizonyos ellenszenvvel vagy rosszindulattal teszik,

- Vannak, akik más irányű meggyőződésükra hivatkozva vagy akár különösebb ok nékül nem szimpatizálnak a keresztény elvekkel vagy azok gyakorlati megnyilvánulásaival,

- Vannak, akik egy jövőbeni "keresztény kurzustól" tartanak, és azt szeretnék megakadályozni

-..és utóljára sajnos vannak olyanok is, akik bizony a cinizmus bűnös örömével, gátlástalanul ócsárolnak mindent ami a keresztény,  nincs jobb szó rá : uszítanak.

A helyzet egy demokráciában teljesen normális. Ezeket tolerálni kell mindenkinek. Kivéve persze az utólsó jelenséget, ahol illik orrára koppintani a delikvenseknek. 

Végső esetben akár a jog eszközeivel.

(A PoliDilin-n persze csak maradjanak ők is , hiszen butaságuk ellenére nagyon szórakoztatóak és "áldásos" tevékenységük rendre kontraproduktív.)

figyelő Creative Commons License 2009.01.15 0 0 270
Bizonyára szellemesnek szántad az ócska trógerkodásodat. Egyébként pedig liberálisokról írtál.
Előzmény: Törölt nick (259)
cziffra plachta zasztava Creative Commons License 2009.01.15 0 0 269

offtopic, de nezzetek meg. nyako elolepett kormanyszovivove. akkor most mia fax van a daroczival meg a bettikevel?

http://mszp.hu/belfold/bovebben/jarai-zsigmond-szerint-orban-viktor-nem-normalis

syrius Creative Commons License 2009.01.15 0 0 268
Hmm ezt félreértetted (vagy én értettem félre a félreértésed) de most el, kb. 1 óra múlva itt vagyok. (És máris mindent tudsz rólam:-)
Előzmény: Törölt nick (265)
syrius Creative Commons License 2009.01.15 0 0 267

Bár igazad lenne a koncepcióddal, az lenne még a jobbik eset, és még logika is volna benne, csak hát ez a mentalitás nem egyedi és azért mindent nem lehet a köménymag számlájára írni. Minden esetre örülök, hogy mégis volt valaki akinek ez szemet szúrt.

Hogy kényelmetlen-e? Változatlanul azt hiszem egyik hozzászólás sem igazolta, hogy a címben felvetett kérdésre igen lenne a válasz. Viszont a kereszténykedők gyűlölködése továbbra is fennáll. (Avagy Pörzsae is a szadeszosok embere?)

Előzmény: Törölt nick (261)
syrius Creative Commons License 2009.01.15 0 0 266
Én csak azon morfondírozom, hogy tényleg egyetlen egy tisztességes konzervatív, keresztény, jobboldali gondolkozású ember nincs itt aki figyelmeztetne valakit (vagy inkább egy senkit) hogy az öklendezései az ő oldalukat járatja le? Vagy ez a "saját fészkünkbe nem piszkítunk" mentalitás akkor is érvényes, ha valaki azt a legundormányabb fekáliával tölti meg? Csókoltatom őket a keresztényi szeretet jegyében.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 265
Ez egy igen érdemi és magvas gondolat. Hisz Slota vagy Funár sem a magyarokat gyűlöli, hanem a magukat magyarnak vallókat. Ezért toleránsak túlképpen, haladók és szadikompatibilisek, mert nem szeretik a magyarkodókat. Hát bűn ez? Dehogy is, inkább fordítva, ez igen progresszív, hisz a véglegesen rasszista magyarok ellen küzdő humanisták inkább. Csakúgy, mint a szadis mainstream.
Előzmény: syrius (264)
syrius Creative Commons License 2009.01.15 0 0 264

Csak neked, mert a többiek gondolom értették.

A kereszténygyűlölettel kapcsolatban jeleztem, hogy nem kereszténygyűlölet van kis hazánkban, hanem sokkal inkább (magukat) keresztény(nek vallók) gyűlölete.

Példaként meg Pörzsét említettem, bár a névsor hosszú lehet. Ő volt az, aki kaján vigyorral mondta (talán a keresztényi szeretet jegyében):

"egyelőre nem az a tipikus amikor szoci szocit öl, de reméljük, hogy eljön ez az idő is"

Nos ez a mondat mindent elmond róla(tok, hacsak el nem határolódsz ettől a véglénytől.) Meg azokról az intézményekről is, akik semmilyen szankcióval nem büntetik az ilyen megjegyzéseket legyen az maga a gazda, vagy más illetékes. A többi példám is arról szólt, hogy  nem a keresztényeket gyűlölik akik nem keresztények, hanem a keresztényi szeretetre hivatkozó, sőt magukat kereszténynek vallók gyűlölnek.

Bár lehet, hogy az öldöklés vizionálása számodra sem a gyűlöletet hanem a fényes jövőbe vetett hitet jelenti.

Előzmény: zividivi (176)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 263
Persze, az "un. liberálisok" = úgynevezett liberálisok, hazai pályán a szadisok nevezik magukat így.
Előzmény: Törölt nick (260)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 261
Nekem ez büdös. Egyszerűen kényelmetlen és kínos e topic a kereszténygyűlölő ballib szárnynak, ezért jobb ha eltüntetik. Hisz már a címe is irritáló számukra.

Jobb, ha valaki frissen kreál egy fikanicket a hardcore csapatból, és bőszen zsidózni kezd, mert akkor tuti megy a szaktopicba a Van-e kereszténygyűlölet az országban? topci is.
A project folyamatban, én meg hülye vagyok, hogy szóba álltam ezzel.
Előzmény: Der Beste (252)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 260
Visszaolvastam, liberálisokat írtál, ill. "un. liberálisok"-at. Ezek lennének a szadisok?
Előzmény: Törölt nick (259)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 259
Mondjuk, legalább hat osztályt végzett, 70-es IQ fölötti tisztességes ember semmilyen hadovában sem helyezi egymás mellé a bolsikat, nácikat és a liberálisokat.

Kedves Figyelő,
nem tom, bizonyára nem jól figyeltél, de én nem liberálisokat írtam, hanem szadisokat. Egetverő, minőségi különbség.
Előzmény: figyelő (244)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 258

Nem errõl van szó! Nem!

Inka sem.

Inkább sem.

Tévedtél tyúkocska.

Így jártál.

Előzmény: Törölt nick (254)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 257

Istenem...a régi szép idõk,!... a nagy idõk!... a hõsi idõk!

*sóhajt, kissé elérzékenyül, szeme sarkában feltünik a visszaemlékezés csillogó könnycseppje*

Előzmény: Der Beste (252)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 256
Előzmény: Törölt nick (240)
Dua Creative Commons License 2009.01.15 0 0 255
Bizonyára ezért volt éveken át az SZDSZ egyik támogatója a Hit Gyülekezete.
Előzmény: Fine Tune (4)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 254
Nem inkább arról van szó, hogy te itten zsidózni akarsz egy jót? Mert állításoddal ellentétben Chajie olvtárs még véletlenül sem rettegett, főleg nem bérbe.
Ellenben te nagyon ráizgultál a zsidó vonalra rögtön, friss nickkel ez elég furcsa.
Előzmény: Törölt nick (234)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 253

Figyelj,...egyszerükém.

Egyszer mondom csak L.

Az hogy az én intuitiv készségemet  ebben az adott tárgyban (amit én képességnek nevezek, és nem tudásnak) minek minõsíted, az a te dolgod.

Leszarom a jelzõidet.

De egyet tudj: az ország nemzsidó lakosságának csaknem egésze eljátszik magában ókor-ókor ezzel,  és mert neked nem mondják, azért ez egy tény.

Mindenki kóstolgatja a másikat.

Minap délután a Makk Károly  mondott valamit a TV-ben, és éppen az orvos haverom volt nálunk a havi családi felülvizsgálat miatt, és akkor aszongya a haver:  "A hatvanas években is sejtettem hogy ez a Makk zsidó, de most ,  öreg korára már a fajtája összes sajátos jegye a képére lett írva".

És a haver felesége zsidó, (!) szóval messze õ sem 1 antiszemita, de egyszerüen ez van, már ha tetsszik neked, ha nem.

Legfeljebb felakasztod magad a pipától, én+ majd sírok egy kicsit, de utána majd megvigasztal egy kis Metaxa..

Neválaszojj!

Előzmény: chajie (247)
Der Beste Creative Commons License 2009.01.15 0 0 252
Micsoda karriert csinálhattál volna ezzel a relével az 1940-s évek elején!

:)
Előzmény: Törölt nick (231)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 251
A cigány/zsidó/néger ... stb ... gyűlölethez tökéletesen felesleges a pontos beazonosítás. Ezeréves közhely, hogy az antiszemitizmushoz nincsen szükség zsidóra...

De ez nem érv akkor, ha nem tudjuk azonosítani a zsidókat. És ugye innen indultunk, valami homályos antirasszista érv mentén belekeverted a zsidókat is, mintha rasszjegyek mentén azonosítani lehetne őket.
Pedig erről szó nincs.
Előzmény: dorongoló (232)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 250
:-)
Te monomániás vagy aszem. A zsidókat még az arabok sem tudják rasszjegyek alapján beazonosítani, különben nem lett volna olyan sikeres a Moszad Egyiptomban, Libanonban ill. Szíriában.
Pedig annak ott tétje is volt, nem is kicsi.
Előzmény: Törölt nick (231)
Der Beste Creative Commons License 2009.01.15 0 0 249
Nincsenek.
Előzmény: Or Kán (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 248

Azonnal tuttuk!

:-)

Előzmény: figyelő (246)
chajie Creative Commons License 2009.01.15 0 0 247
értem én. mondom: egy keresztény ismerősöm is váltig állítja hogy ő felismeri a zsidókat. aztán egyszer őt nézték annak. ennyit ér a te gusztustalan tudásod is.
Előzmény: Törölt nick (243)
figyelő Creative Commons License 2009.01.15 0 0 246
 nő
Előzmény: figyelő (245)
figyelő Creative Commons License 2009.01.15 0 0 245

Azt, hogy az egyházak mindenféle valláskritikát és főleg az egyházak kritikáját gyűlölik, meg lehet érteni.

De ez az nő dolguk, és normális társadalomban tűrni kötelesek.

Előzmény: Törölt nick (195)
figyelő Creative Commons License 2009.01.15 0 0 244

Nincs és nem is volt.

Katolikus voltodnak nyilván semmi köze ahhoz a szemét ökörséghez, amit összehordtál.

Legfeljebb akkor, ha amúgy Pajor "atya" meg a hasonszőrűek módjára vagy "katolikus".

Mondjuk, legalább hat osztályt végzett, 70-es IQ fölötti tisztességes ember semmilyen hadovában sem helyezi egymás mellé a bolsikat, nácikat és a liberálisokat. Nem tisztességes emberek és eszelősök persze folyamatosan megteszik.

Előzmény: Törölt nick (202)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 243

Nem lesz az, mert MÁR AZ.

Akit én felismerek azt azért ismerem fel,  mert már az.

Érted,.... kiskaliberkém?

Nem megy neked a vita,... gondolom segédraktáros lehetsz a kKsmotor és Gépgyárban.

A Petneházy utcán.

Előzmény: chajie (241)
Fine Tune Creative Commons License 2009.01.15 0 0 242
Te szerintem meg vagy arról győződve, hogyha nem lenne SZDSZ, már régen elkezdődtek volna a dunábalövések.

Szerintem a türelmünkre apellálhattál volna, hiszen pld. a rendkívül sok kárt okozó SZDSZ-esek büntetlenül távozhatnak 2010-ben. (Legalábbis, ha nem derülnek ki később pénzügyi visszaélések, ami valószínű lesz egy pár esetben)
Előzmény: dorongoló (232)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!