A gyűlölet szó itt is erősnek tűnik. Átgondolva, kicsit elemezve a témát én úgy látom, hogy e tekintetben is különböző megnyilvánulási formák jelentkeznek a magyar társadalomban (is):
- Vannak akik konkrét esetekben, nem alaptalanul de jóindulattal kritizálják a keresztény egyházakat vagy azok egyes képviselőit, tagjait, rámutatva a hibákra, bűnökre , álszent magatartásokra és egyéb visszásságokra,
- Vannak akik ezt bizonyos ellenszenvvel vagy rosszindulattal teszik,
- Vannak, akik más irányű meggyőződésükra hivatkozva vagy akár különösebb ok nékül nem szimpatizálnak a keresztény elvekkel vagy azok gyakorlati megnyilvánulásaival,
- Vannak, akik egy jövőbeni "keresztény kurzustól" tartanak, és azt szeretnék megakadályozni
-..és utóljára sajnos vannak olyanok is, akik bizony a cinizmus bűnös örömével, gátlástalanul ócsárolnak mindent ami a keresztény, nincs jobb szó rá : uszítanak.
A helyzet egy demokráciában teljesen normális. Ezeket tolerálni kell mindenkinek. Kivéve persze az utólsó jelenséget, ahol illik orrára koppintani a delikvenseknek.
Végső esetben akár a jog eszközeivel.
(A PoliDilin-n persze csak maradjanak ők is , hiszen butaságuk ellenére nagyon szórakoztatóak és "áldásos" tevékenységük rendre kontraproduktív.)
Bár igazad lenne a koncepcióddal, az lenne még a jobbik eset, és még logika is volna benne, csak hát ez a mentalitás nem egyedi és azért mindent nem lehet a köménymag számlájára írni. Minden esetre örülök, hogy mégis volt valaki akinek ez szemet szúrt.
Hogy kényelmetlen-e? Változatlanul azt hiszem egyik hozzászólás sem igazolta, hogy a címben felvetett kérdésre igen lenne a válasz. Viszont a kereszténykedők gyűlölködése továbbra is fennáll. (Avagy Pörzsae is a szadeszosok embere?)
Én csak azon morfondírozom, hogy tényleg egyetlen egy tisztességes konzervatív, keresztény, jobboldali gondolkozású ember nincs itt aki figyelmeztetne valakit (vagy inkább egy senkit) hogy az öklendezései az ő oldalukat járatja le? Vagy ez a "saját fészkünkbe nem piszkítunk" mentalitás akkor is érvényes, ha valaki azt a legundormányabb fekáliával tölti meg? Csókoltatom őket a keresztényi szeretet jegyében.
Ez egy igen érdemi és magvas gondolat. Hisz Slota vagy Funár sem a magyarokat gyűlöli, hanem a magukat magyarnak vallókat. Ezért toleránsak túlképpen, haladók és szadikompatibilisek, mert nem szeretik a magyarkodókat. Hát bűn ez? Dehogy is, inkább fordítva, ez igen progresszív, hisz a véglegesen rasszista magyarok ellen küzdő humanisták inkább. Csakúgy, mint a szadis mainstream.
A kereszténygyűlölettel kapcsolatban jeleztem, hogy nem kereszténygyűlölet van kis hazánkban, hanem sokkal inkább (magukat) keresztény(nek vallók) gyűlölete.
Példaként meg Pörzsét említettem, bár a névsor hosszú lehet. Ő volt az, aki kaján vigyorral mondta (talán a keresztényi szeretet jegyében):
"egyelőre nem az a tipikus amikor szoci szocit öl, de reméljük, hogy eljön ez az idő is"
Nos ez a mondat mindent elmond róla(tok, hacsak el nem határolódsz ettől a véglénytől.) Meg azokról az intézményekről is, akik semmilyen szankcióval nem büntetik az ilyen megjegyzéseket legyen az maga a gazda, vagy más illetékes. A többi példám is arról szólt, hogy nem a keresztényeket gyűlölik akik nem keresztények, hanem a keresztényi szeretetre hivatkozó, sőt magukat kereszténynek vallók gyűlölnek.
Bár lehet, hogy az öldöklés vizionálása számodra sem a gyűlöletet hanem a fényes jövőbe vetett hitet jelenti.
Nekem ez büdös. Egyszerűen kényelmetlen és kínos e topic a kereszténygyűlölő ballib szárnynak, ezért jobb ha eltüntetik. Hisz már a címe is irritáló számukra.
Jobb, ha valaki frissen kreál egy fikanicket a hardcore csapatból, és bőszen zsidózni kezd, mert akkor tuti megy a szaktopicba a Van-e kereszténygyűlölet az országban? topci is. A project folyamatban, én meg hülye vagyok, hogy szóba álltam ezzel.
Mondjuk, legalább hat osztályt végzett, 70-es IQ fölötti tisztességes ember semmilyen hadovában sem helyezi egymás mellé a bolsikat, nácikat és a liberálisokat.
Kedves Figyelő, nem tom, bizonyára nem jól figyeltél, de én nem liberálisokat írtam, hanem szadisokat. Egetverő, minőségi különbség.
Nem inkább arról van szó, hogy te itten zsidózni akarsz egy jót? Mert állításoddal ellentétben Chajie olvtárs még véletlenül sem rettegett, főleg nem bérbe. Ellenben te nagyon ráizgultál a zsidó vonalra rögtön, friss nickkel ez elég furcsa.
Az hogy az én intuitiv készségemet ebben az adott tárgyban (amit én képességnek nevezek, és nem tudásnak) minek minõsíted, az a te dolgod.
Leszarom a jelzõidet.
De egyet tudj: az ország nemzsidó lakosságának csaknem egésze eljátszik magában ókor-ókor ezzel, és mert neked nem mondják, azért ez egy tény.
Mindenki kóstolgatja a másikat.
Minap délután a Makk Károly mondott valamit a TV-ben, és éppen az orvos haverom volt nálunk a havi családi felülvizsgálat miatt, és akkor aszongya a haver: "A hatvanas években is sejtettem hogy ez a Makk zsidó, de most , öreg korára már a fajtája összes sajátos jegye a képére lett írva".
És a haver felesége zsidó, (!) szóval messze õ sem 1 antiszemita, de egyszerüen ez van, már ha tetsszik neked, ha nem.
Legfeljebb felakasztod magad a pipától, én+ majd sírok egy kicsit, de utána majd megvigasztal egy kis Metaxa..
A cigány/zsidó/néger ... stb ... gyűlölethez tökéletesen felesleges a pontos beazonosítás. Ezeréves közhely, hogy az antiszemitizmushoz nincsen szükség zsidóra...
De ez nem érv akkor, ha nem tudjuk azonosítani a zsidókat. És ugye innen indultunk, valami homályos antirasszista érv mentén belekeverted a zsidókat is, mintha rasszjegyek mentén azonosítani lehetne őket. Pedig erről szó nincs.
:-) Te monomániás vagy aszem. A zsidókat még az arabok sem tudják rasszjegyek alapján beazonosítani, különben nem lett volna olyan sikeres a Moszad Egyiptomban, Libanonban ill. Szíriában. Pedig annak ott tétje is volt, nem is kicsi.
értem én. mondom: egy keresztény ismerősöm is váltig állítja hogy ő felismeri a zsidókat. aztán egyszer őt nézték annak. ennyit ér a te gusztustalan tudásod is.
Katolikus voltodnak nyilván semmi köze ahhoz a szemét ökörséghez, amit összehordtál.
Legfeljebb akkor, ha amúgy Pajor "atya" meg a hasonszőrűek módjára vagy "katolikus".
Mondjuk, legalább hat osztályt végzett, 70-es IQ fölötti tisztességes ember semmilyen hadovában sem helyezi egymás mellé a bolsikat, nácikat és a liberálisokat. Nem tisztességes emberek és eszelősök persze folyamatosan megteszik.
Te szerintem meg vagy arról győződve, hogyha nem lenne SZDSZ, már régen elkezdődtek volna a dunábalövések.
Szerintem a türelmünkre apellálhattál volna, hiszen pld. a rendkívül sok kárt okozó SZDSZ-esek büntetlenül távozhatnak 2010-ben. (Legalábbis, ha nem derülnek ki később pénzügyi visszaélések, ami valószínű lesz egy pár esetben)