Egy egész országot (sőt kettőt) háborít fel az eltűnt francia diáklány ügyében tanúsított hatósági magatartás. Az apa, Francis Bretnacher azonban besokallt: emberrablás, fogva tartás és személyes szabadság megsértése miatt december 30-án tett feljelentést a budapesti, majd 31-én a párizsi ügyészségen. Hajrá Párizs!
én egyáltalán nem vagyok biztos ez ügyben semmiben. épp azért vagyok itt is.
egyelőre semmi nincs alátámasztva.az Ügyészség is észrevételezte, többek közt ezért rendelték el a kiegészítő vizsgálatot.bekerülhetnek dolgok, csak kis valószínűséggel, mondjuk nem sok kedvem van megnézni mik vannak benne.
amikor a gázipari cég szóba került, mindig hamar pont került a mondat végére.
azt nem tudom, hogy a franciáknál marhák e, vagy mennyire foglalkoznak az üggyel.
szerintem neked vannak nagyon is magabiztos es mindenre kiterjedo ketelyeid.
arra biztosan nem gondoltal, hogyha bretnacher papa irtozatosan fontos allasabol fakado buncselekmeny aldozata lenne ophelie, akkor a mindenfele kikepzesben reszesult, magyarorszagon tobb ezer fovel mukodtetett 18. hadoszlop biztosan nem kovetne el ennyi hibat de meeg egyetlenegy hibat sem. opheliet peldaul soha nem talaltak volna meg mert valami megsemmisitogepben nyomtalanul eltuntettek volna. ha megis ugy dontenek, hogy celszerubb ha megtalaljak akkor nem a gyanus aramlasviszonyu obolbe helyezik el hanem egeszen mashol. a rendorsegen levo beepitett embereik meg kello idoben kivezenylik a 'megtalalo' rendoroket.
a francia rendorseg is eszrevetelezte ezt az obol dolgot? vagy csak neked tunt fel a francia rendorok ekkora marhak???
Százszor megjelent már ebben a topikban: áramlástani szakértők elmagyarázták, hogy a hajóforgalom, a meder és a partvonal valamint az akkortájt történt helikopter-baleset által keltett örvénylések magyarázhatják ezt a furcsaságot. Sőt emlékezetem szerint meg is említették hogy a kiszámíthatatlan örvénylések következtében máskor is került pl. uszadék abba az öbölbe. Ahogy maga a Duna-víz is valahogy belekerül.
Vagy víz is csak a magyar rendőrség ármánykodása miatt van benne?
miert akadt volna ki a papa egy olyan kerdestol hogy latott e felveteleket vagy sem? miert lett volna riadt a tekintete vagy mar nem tudom milyen baromsagot irt az ujsagiro.
peldaul erdekelne az a feltett kerdes es valasz ami jelen illetve mult ido ellentetet mutatja. a franciaban ez egyaltalan nem olyan egyszeru (vagy nem feltetlenul olyan egyszeru) mint a magyarban.
miert nem a laptopbol valo torlesre kerdezett ra az ujsagiro?
ez a lapertesulesekre torteno hivatkozas sem valami konkret tenynek tunik.!
mas oldalrol megkozelitve. az ukran gazpromnal(???) eddig hany halalos aldozatrol vagy csaladtag aldozatokrol tudunk? vagy ez a jelenseg kifejezetten az ausztriai leanyvallalatoknal jelentkezik? ahol a problema felmerul ott 0 esemeny van?
lehet hogy o volt az alterego aki vegigsetalt a kamerak elott?
amugy hany csak picit is hasonlo esetrol tudsz az elmult 20 evben? amikor mondjuk a frankfurti leanyvallalatnal dolgozo sved papanak a lanya idegen orszagban torteno ambator abszolut nem vilagos meggyilkolasaval uzentek VALAMIT????
en a getty fiura emlekszem de ott elkuldtek a fuleet!
Kivéve, ha ő maga is részese egy kis olajbizniszes szarkavarásnak. Amúgy éppen az a figyelemfelkeltő körülmény, hogy látszólag mennyire nímandként állítják be B. papát, pedig európa második legnagyobb gázszállító cégének stratégiai elhelyezkedésű országban működő leányvállalatának vezetőjéről van szó. Az, hogy tavaly december eleje óta folyamatosan megy a szarkavarás az európai gázbizniszben, élén az oroszokkal, talán mindenki számára világos. Az, hogy a szarkavarásban nem csak az oroszok vannak benne, hanem szépen kiveszi belőle a részét az összes érdekelt ország és vállalat, talán ugyancsak feltételezhető. Hogy az európai piacon az oroszok mellett 2-3. helyen lévő németek és franciák nem nézik tétlenül a Gazprom nyomulását a saját piacaikon, azt hiszem még mindig elfogadható feltételezés. Hogy a sokszereplős játszámákban vannak kétkulacsos szereplők, sőt talán néhány főszereplő is ilyen, talán még mindig nem elrugaszkodott feltételezés. A Nabucco és a Déli áramlat gázvezeték tervezett nyomvonala miatt mind Magyarország, mind Ausztria stratégiai helyzetben van. A MOL gázbiznisze, az EMFESZ körüli kavarás jól mutatja ezt. A Gaz de France éppenséggel nyakig benne van ebben a sztoriban. Na és pont a fentiek miatt, hiába keltik a nímand látszatát, B. papa távolról sem az, aminek látszik. Ha egy szerencsétlenül járt apuka, aki rosszkor volt jó pozícióban, akkor is sokkal többet tud, mint amennyit az ismétlődően közzétett történeteivel elárul magáról.
Csak azért kérdeztem, mert elképzelhetetlennek tartom, hogy ha egy nyomozásban elvégzett szakértői vizsgálat eredményét nem akarják nyilvánosságra hozni, akkor
1. "egy saját szakállára nyomozó" akárki részére e vizsgálatok eredményét hozzáférhetővé teszik és még tájékoztatják is, hogy nem akarják nyilvánosságra hozni, vagy
2. a vizsgálat tárgyát további szakértői vizsgálatok céljára a "saját szakállára nyomozó" akárki rendelkezésére bocsátják.
Az MH cikke tehát nyilvánvalóan uborkaszezoni kacsa.
"Sajnos nem így működik. A mundér becsülete az első, akár magyar, akár francia rendőrről van szó."
Gondolom, a szervezett bűnözés elleni több évtizedes, hivatásos nyomozói munka tapasztalata mondatja ezt veled. Vagy mégsem?
"Az Édesapja az, aki."
Na ki? Nímand. Egy nevesincs, olajbizniszben érdekelt kis cég bécsi képviselője. Alkalmazott. A nevére nekem a Google 9640 találatot adott. Ennél még az én nevemre is többet ad, pedig hát ha valaki, én aztán igazán egy nímand vagyok. A lánya nevére háromszor annyit.....
Miután mindkét ország hatóságánál az apa feljelentése alapján nyomozás indult, ennek kapcsán a két ország nyomozóhatósága együttműködött, gondolom ez azt eredményezi, hogy a nyomozások mindkét országban történő lezárását követően a nyomozóhatóságok egyeztetik saját eljárásaik eredményét és egyeztetett kommünikével fognak a nyilvánosság elé lépni együtt vagy egy időben. Ehhez pedig idő kell.
ugyan mar, beszelgetunk, dumalunk. tajekozodunk, okosodunk esetleg butulunk...
hulyeskedunk.
es alkalmat adunk bizonyos puristaknak hogy a kurva anyankkal foglalkozzanak es hogy mi milyen szemeet emberek vagyunk. kepesek vagyunk olyasmikkel viccelni mint pl 'alterego' aminek jelenteset valoszinuleg nem is ismerjuk teljes melysegeben.
szamomra olyan erdekes hogy mindig en vagyok a szemeet ember. aki kigunyol, aki nem gunyol ki, akin sapka van es akin nincs sapka. es a masik mindig olyan tokeletes.
csak egy konkretum a hidrol valo fel es lejoveteleken tulmenoen...
a taska megtalalasi helyetol ide vagy oda 5/10 metert szamitva, szerintem nem bizonyitott hogy nem lehetett 'siman' a vizbe esni. vagy esetleg ugrani. anelkul hogy a test erintette volna a pillert.
mindenesetre mindenfele (alterego) elmelet szuletett hogy hol kerulhetett ophelie a vizbe, de mintha az hogy az otthagyot taskatol nem messze az nem kapott eleg hangsulyt. az olyan comme nem il faut. az nem illik bele bretnacher papa igen fontos megbizatasanak az igen fontos companynal.
Nem tudom mit csinál a francia és a magyar rendőrség, azt pedig tudom, hogy nem kötnek mindent az orrunkra. De akkor le is zárhatjuk ezt a topikot, mert az általunk ismert információk lehet, hogy csak dezinformációk...és ugye mi nem vagyunk "hírszerzők", mint Pepe. Akkor meg nincs miről beszélni. Ad absurdum elképzelhető, hogy a francia rendőrség sejt/tud valamit, amit mi innen szarkavarásnak, ködösítésnek láttunk (és esetleg az is volt), de az Ő nyomozati szempontjaik miatt (és az esetleges érintettség miatt) a magyar hatóságokat nem tájékoztatják az eredményekről...Persze ez hülyeség, csak úgy eszembe jutott.
Egy percig nem gondoltam volna, hogy az a lap, ahol a publicisták krémje Várkonyi Balázsból és Bayer Zsoltból áll, nem süllyed le a Bors és a Blikk színvonalára. Ha már a jelenlegi kormányt fikázni kell - amúgy teljesen jogosan - miért ne öntsük ki a fürdővízzel együtt a gyereket is!
Marhák!!!!!
Ezzel az anyaggal kell majd dolgozni ha kormányra kerültök, istenverte barmok! Aztán majd néztek ki a fejetekből, ha ezek majd keresztbe tesznek amúgy pártfüggetlenül? Ahogy tették mindig is. Akárkit raktok oda miniszternek, az csak egy kalap szar lesz.
Nektek nem röhögni kellett volna az "Igenis, Miniszterelnök Úr" sorozaton, hanem tanulni belőle! Röhögni nekem, egykori központi közigazgatási tisztviselőnek volt szabad, mert engem karikírozott.
Na térjünk a tárgyra.
Tehát a saját szakállára nyomozó Holmes képes volt elvégeztetni a laborvizsgálatokat úgy, hogy vélhetőleg - hiszen törvénysértő lett volna - nem is engedték hozzáférni őt és szakértőit a holttesthez? Látó asszonyok segítségével nyilván, hogyan is másként?
Na ne, kedves sensei47!
Ennyire durván mégsem kéne viccelődni egy haláleseten.
tudtommal nem mi nyomozunk, adott esetben abszolut elegseges illusztraciokat, reszleteket kiadni a bizonyitekokbol.
mivel a francia rendorseg nyilvan nem hulye, ha valami altalad erzekelt lyuk van a rendelkezesre allo bizonyitekokban nyilvan szova teszik. tudsz ilyesmirol az altalad eszlelt 'hianyossagokkal' kapcsolatban?