Azt találtam ki hogy a saphire-5 nek a gyújtását úgy oldanám meg hogy: veszek egy sárga villogót amit autós boltban lehet kapni ,
ezekre álltalában (high voltage) van írva ,nagy feszültség.
Mi van akkor ha ezt rákötöm a gyújtó gyertyára és bekapcsolom.eleve az elektronika a nagy feszkót megszaggatja , de ha nem hajtaná meg akkor rákötöm a trafóra.
Ez jó kérdés! Először azt hittem,hogy turbófeltöltőnek használják az Allison sürítőjét,de a videón - a végén lehet látni - nincs bekötve a légcsőbe. Lehet,hogy pumpa lesz,de ahhoz meg nagy a motor. Lehet találgatni!
Nagyon hasonlóakat írnak róluk.Állítólag valamelyikük ellopta a terveket a másiktól,ami nagyon valszínű,mert teljesen egyformák kialakításban és teljesítményben is.
Szerintem már nem fog elférni nálad az a sok "kacat",az AI-9-et nagyon szívesen elhozom...:-)
Sajna ennyit tudtam! Nem egyszerű oda bejutni...forgórészt már elvitték,pedig az lett volna az igazi! Alkatrészek mindenhol,fegyveres őrség,és a másik turbina meg ott dübörög pár méterre.Kissé sötét is volt,ez sajna meg is látszik.
Nem akarom elszólni magam,de lehet,hogy ma le tudom fotózni az egyik gázturbinát a cégnél.Két darab van,egyenkét 30MW-os Mitsubishi ketyerék.Valami elszabadult az egyikben,és ledarálta kompresszort.Állítólag szét van kapva,meg lehet nézni.Ha meg mán' nézem,akkó fotózom is!
Nem percet írtam a gázturbina fogyasztásomra ,hanem /óra.
Ezért kérdeztem hogy órában adtad meg hogy a szivattyú mennyit szállít ,vagy percben ,ha óránként 5,5 gallon az nagyon kevés mert majdnem a háromszorosát fogyasztja el a gázturbina ezért kérdezem.
1 USA gallon = 3,78541178x5,5=20,81976479x2 = 41,63952958 L/h. a hitelesítési nyomáson, márpedig minden szivattyú jóval a felett működik, a szállítás pedig nem lineáris, vagyis 2x akkora nyomásnál már kb. a 3, 3,5 x-osát viszi. (600KW-os kazánon volt).
(Nem akarok hülyeséget mondani, és lehet, hogy tévedek, de a fúvóka adatai asszem 7-bar-ra vonatkoznak).
A másik: Az kizárt, hogy a turbinád 1min. alatt fogyaszt, vagy 50 l-t hiszen akkor óránként lenne az 3.000 L.
És mégis mi hajtaná + a szivattyút, ami 3.000L/h ?? Elég lessz ezt is hajtanod, ha feltolod a nyomást.
Mindegy, Te tudod, ott van ha kell.
A magam részéről nem hinném, hogy nagyobb kellene (mellesleg lehet ennél a 11 gallonosnál nagyobb fúvókát is működtetni vele, egészen addig amíg (égőfej esetén rendesen porlaszt). Mindegy, nem akarok belebonyolódni, a döntés a tiéd.
A motorja 2.800 f/p volt, 1 szivattyú 2 db 5,5 USA gallonos fúvókán nyomta az olajat, a hitelesítési nyomás felett jóval, de saccolni kár lenne, (majd megmérem most hány bar-on műkszik) Ha megmértem, tudok majd pontos értéket mondani.
(A most működő Danfoss szivattyúk, ugyanis ugyanazon a nyomáson, és azonos fúvókákkal működnek).
Úgyis be kell építenem a jövő héten 1 átfolyásmérőt, +nyomásmérőt+zsugorbronz olajszűrőt.